Головна » 2015 » Квітень » 06

Не хотів у період Великого посту торкатися проблем правовідносин в нашій державі, конкретних осіб та їх "подвигів", зокрема в нашому районі. Чим бідніший  народ, тим легше ним управляти, дурити і обкрадати, з нічого робити його без вини винуватим. За останній час нас  "ощасливили" матеріально, ми всі, за винятком олігархів,  щонайменше збідніли втричі, а видатки, при тих же, і дещо менших надходженнях (доробках),  виросли на багато більше, ніж в три рази. Нас одномоментно в переважній більшості кинули за межу виживання. Є на то різні причини і об’єктивні, і суб’єктивні. Але сьогодні Вашій увазі хочу представити проблему, яка не є настільки матеріальною, як моральною. Точніше буде сказати аморальною.
Переглядів: 372 | Додав: Administrator | Дата: 06.04.2015 | Коментарі (0)

З ініціативи міської ради і газети "Судововишнянський вісник" 24 березня у Народному домі при переповненому залі учнями школи і ліцею, а також багатьма судововишнянцями, відбулася зустріч, яка мала назву "Місто має знати своїх Героїв".
Зустріч відкрив редактор газети Андрій Шот, який у вступному слові сказав:
 "75 років тому на земній кулі завершилася наймасштабніша війна, яка забрала 26 млн. життів, 14 млн. - це Українці. Вдумайтесь у цю страшну цифру, так Сталін планомірно нищив українську націю. Його курс на знищення українців продовжив Путін. Він анексував Крим, організував братовбивче кровопролиття на сході України. Знову лік жертвам йде на тисячі. Росія Україну перетворила на ... Читати далі »
Переглядів: 387 | Додав: Administrator | Дата: 06.04.2015 | Коментарі (0)

У Народному домі о 19 годині відбудеться благодійний концерт "Пісенна стежка життя", на якому будуть виконані пісні земляка Любомира Порила з Передмістя.
Любомир Порило – не лише талановитий композитор та поет, у його доробку – понад два десятки старовинних музичних інструментів. Працюючи над інструментами, заступник директора Львівського інституту  написав понад сорок пісень на різну тематику. В основному - романси та вальси. Чимало творів Любомира Порила виконують студенти з молодіжного центру Львівського інституту банківської справи, Університету банківської справи НБУ. Нагадаємо, що саме твори автора принесли найвищі нагороди на всеукраїнських конкурсах колективу інституту «Ва-банк».
Переглядів: 347 | Додав: Administrator | Дата: 06.04.2015 | Коментарі (0)

У минулому номері розповідали про те, що на базі колишньої сільгосптехніки ремонтують БТР. Наші майстри швидко відремонтували двигун, залишилося полагодити електрообладнання- цим займуться у Городку.
Перед відправкою у Городок БТР заїхав у місто, зробив коло по центру, де ми його сфотографували, і успішно поїхав у сусідній район.

 

Переглядів: 304 | Додав: Administrator | Дата: 06.04.2015 | Коментарі (0)

З 1 травня 2015 року оформити субсидію можна на підставі лише двох спрощених документів - заяви та декларації про доходи. Ці документи є в інтернеті, то видрукувавши їх, ви вже можете самостійно заповнити і відправити.  Кожне домогосподарство одночасно з рахунками у квітні та жовтні 2015 року отримає бланки заяви і декларації, надруковані постачальниками послуг ЖКГ.
При цьому подати документи на оформлення потрібно лише один раз – надалі субсидія автоматично продовжуватиметься до зміни фінансового стану сім’ї. Відправити їх до Управління праці і соціального захисту населення можна і поштою. Перевіряти дані будуть Пенсійний фонд та Державна фіскальна служба.
Знаючи дохід своєї сім'ї,( непрацюючому ставлять зарплату мінімального прожиткового мінімуму), ви можете самостійно розрахувати розмір обов’язкового ... Читати далі »
Переглядів: 473 | Додав: Administrator | Дата: 06.04.2015 | Коментарі (0)

Ми, члени еколого-краєзнавчого гуртка Судововишнянського НВК, закликаємо усіх громадян Мостищини свідомо керуватися правилами екологічного гуманізму, тому що наш добробут, наше здоров’я повністю залежать від стану природного середовища, в якому ми проживаємо, яким ми дихаємо, їжі і води, які ми споживаємо. Збереження чистого довкілля - це гарантія нашого здоров’я, здоров’я наших нащадків, гарантія добробуту. 
Звичайне сміття оточує нас скрізь: воно під ногами, в лісі, в кущах, в річках, морях, під вікнами багатоповерхівок. У  смітті граються діти. Воно стало атрибутом нашого життя. Екологи називають проблему засміченості екологічною катастрофою.
З   метою уникнення природніх ... Читати далі »
Переглядів: 319 | Додав: Administrator | Дата: 06.04.2015 | Коментарі (0)

Двері Судововишнянського міського Будинку дитячої та юнацької творчості завжди відкриті для всіх дітей нашого міста та сусідніх сіл. Керівники гуртків стараються передати своїм вихованцям не просто знання, а й своє ставлення до улюбленої справи. Щодня після уроків до нас поспішають дівчатка та хлопчики, щоб навчитись співати, танцювати, малювати, займатись фотографією, виготовляти чудові вироби своїми руками, грати в шахи, вчитись театрального мистецтва…
Свої успіхи діти демонструють на концертах, виставках творчих робіт, різноманітних конкурсах  як у Будинку дитячої та юнацької творчості, так і в районі та області.
Березень був насичений різноманітними заходами. От коротенько про деякі з них.
Переглядів: 331 | Додав: Administrator | Дата: 06.04.2015 | Коментарі (0)

29 березня на нашому стадіоні відбулися перші два офіційні матчі на кубок. Спочатку на поле вийшли судововишнянська молодіжна команда і Волиця. Гра проходила за переваги господарів, а перемогли гості-2:1, за рахунку 1:1 наш воротар помилився і маємо програш.
Минулої неділі команди грали у Волиці.
"Вишня" у рамках чвертьфіналу обласної ліги чемпіонів приймала команду села Новашовичі Дрогобицького району. За два тайми ми практично не загрожували воротам суперників, не дивно, що і рахунок - 0:0. У неділю суперники грали на Дрогобиччині і зустріч завершилася 3:2 на користь господарів, які забили пенальті на останній хвилині.
Мостиська"Скала" &n ... Читати далі »
Переглядів: 304 | Додав: Administrator | Дата: 06.04.2015 | Коментарі (0)

24 березня у с. Дмитровичі Мостиського району  у місцевому ставку виявили тіло місцевого жителя, 1952 року народження, одягнутого, без ознак насильницької смерті.
Про це повідомляє департамент з питань цивільного захисту ЛОДА.
Цього ж дня у с. Стрілковичі Самбірського району в р. Дністер також виявили тіло місцевого жителя, 1934 року народження,, одягнутого, без ознак насильницької смерті.
Обставини та причини загибелі людей – з’ясовуються. Проводяться дослідчі перевірки.

 

Переглядів: 293 | Додав: Administrator | Дата: 06.04.2015 | Коментарі (0)

24 лютого 2014: «Ми змушені почати роботу з повернення Криму до складу РФ». У цьому тепер зізнався господар Кремля та Росії.
Ліквідація Бориса Нємцова відволікла російський правлячий істеблішмент від України. Путін був змушений не тільки говорити про розстріляного Нємцова, а й зображати борця із тими, хто вбиває його політичних супротивників. Він побоювався стихійних протестних виступів. Але опозиційна Росія мовчки проковтнула вбивство одного зі своїх лідерів.
Те, що за лічені дні вбивство розкрите, а всі кілери з Чечні схоплені ФСБ, говорить про те, що Путін дуже поспішає. Його метою, як і раніше, залишається Україна, знищення її суверенітету. Путін відіграє роль геополітичного стратега, його шах ... Читати далі »
Переглядів: 300 | Додав: Administrator | Дата: 06.04.2015 | Коментарі (0)

Два дні тривала сесія міської ради, на якій терміново потрібно було прийняти кілька питань. Уся причина у тому, що наші депутати не хочуть ходити на сесію, ось збиралися два рази.
На сесії виділили 98 тисяч гривень на виготовлення проектно-кошторисної документації на реконструкцію котельні під тверде паливо, утеплення фасаду і горища, а також заміну дверей і вікон у дитячому садочку "Сонечко". Вартість усіх робіт 1млн. 610 тис. гривень. Дольова участь міста у цьому проекті - 160 тисяч гривень.
Майже 50 тисяч гривень дали на виготовлення документації кварталу забудови для учасників АТО. Землю виділили на Передмісті біля току, буде там 50 ділянок під будівництво індивідуальн ... Читати далі »
Переглядів: 331 | Додав: Administrator | Дата: 06.04.2015 | Коментарі (0)

9 березня знову на нашій станції було багато воїнів, які приїхали з Яворова і вантажили техніку на платформи. Разом із Любомиром Дигдалом, а він повідомив про приїзд солдатів, десь біля 18 години приїхали на місце вантаження. Тут побачили як дівчата з "Барону" роздавали вечерю бійцям, їх було до 400 чоловік. Здалеку смачно пахло домашніми харчами. Уже потім довідався, що продукти у "Барон" дали судововишнянські волонтери, а вечерю приготували у цьому закладі.
Хто з бійців повечеряв, брався до підготовки платформ, аби на них заїхала техніка. Підставляли грубі бруси, які надав підприємець Сергій Борисов, а міський голова допоміг в’язаним дротом - катанкою для розтяжок транспорту.
Переглядів: 301 | Додав: Administrator | Дата: 06.04.2015 | Коментарі (0)

У майстерні колишньої сільгосптехніки місто ремонтує БТР. Минулого тижня перевіряли справність двигунів, їх там два. Моторист Михайло Чериба виявив, що пробитий один поршень. Зняли двигун. Другий - робочий.
Роботами керує Володимир Зелез, який в армії свого часу їздив на бойовій машині. Після виконання робіт, БТР скерують на Схід.
На знімку бачите момент перевірки двигунів.

Власна інф.

 

Переглядів: 291 | Додав: Administrator | Дата: 06.04.2015 | Коментарі (0)

У минулому номері "Судововишнянського вісника" ми анонсували, що 18 березня до нас приїдуть лікарі зі Львова і будуть брати кров для поранених бійців, які воюють на Сході. О 10 годині в лікарні вишикувалася черга бажаючих здати кров.
Першими зайшли міський голова Олег Мартинець, директор ліцею Степан Лупиняк, підприємець Любомир Дигдало. Процедура проходила так: виясняли у кожного чи не хворів інфекційними хворобами, чи не мав недавно переломів, струсу мозку та інше. Заповняли картку і поруч молода медсестра брала з пальця кров на аналіз.
Далі майбутнього донора відправляли попити гарячий чай і вже потім в окремій кімнаті проходив процес здачі крові, тривалість- до 15 хвилин. Брали по 450 грамів кро ... Читати далі »
Переглядів: 280 | Додав: Administrator | Дата: 06.04.2015 | Коментарі (0)

Під таким гаслом у ліцеї проведено відкриту виховну годину, яка мала назву "Прийди до серця Україно,благослови  добром мене", яку організувала класний керівник 32-Б групи Марія Заржицька і виступила зі вступним словом.
Присутнім припало до душі виконання пісень "Рідна мати моя" і "Виростеш ти сину", яких майстерно співали Зіновій Будзин, Андрій Козак, Роман Голдак,Сергій Лемко.
Декламували вірші про Україну, рідний край учні 25-Б групи.
Під час виховного заходу часто звучали теплі слова про Тараса Шевченка, лунав гімн України.
У виховній годині взяли участь майстри Йосип ... Читати далі »
Переглядів: 277 | Додав: Administrator | Дата: 06.04.2015 | Коментарі (0)

4 березня на базі ДЮСШ №1 м.Львова відбулися фінальні змагання спартакіади Львівщини з настільного тенісу серед учнів ПТНЗ, в яких взяла участь і збірна команда Судововишнянського професійного ліцею у складі 3-ох учнів (Бервецький Михайло,Фещук Ростислав та Білінський Михайло (на фото)). В цих змаганнях брали участь 16 кращих збірних команд області.
Після проведення урочистого відкриття змагань відбулось жеребкування, за умовами якого всі команди були поділені на чотири кущові групи. Щоб вийти  до фіналу потрібна була перемога над усіма суперниками в групі. До нашої групи увійшли команди таких ліцеїв: ВПУ-29,ВПУ- 73 та  професійний ліцей м.Новий Розділ. Наші учні  ліцею  з впевненою перемогою  над усіма суперниками 2:0 пробилися до фінальн ... Читати далі »
Переглядів: 294 | Додав: Administrator | Дата: 06.04.2015 | Коментарі (0)

18 березня відбулося засідання виконавчого комітету міської ради, на якому розглянуто 14 питань.
Про стан роботи із зверненнями громадян протягом 2014 року доповіла секретар виконкому Марія Лис. 466 звернень стосувалися земельного питання.
Підприємцю Вдовичу дозволили встановити кіоски для торгівлі хлібо- булочними виробами на території лікарні і в сквері навпроти універмагу. Хліб печуть за станцією на основі домашніх старовинних технологій.
Кіоск, для торгівлі продуктами, встановить на прибудинковій території Я.Дигдало.
Затвердили Акт обстеження зелених насаджень, що підлягають видаленню чи пересаджуванню у зв’язку із забудовою та впорядкуванням земельних площ у районі майбутніх новобудов, біля племстанції.
Переглядів: 316 | Додав: Administrator | Дата: 06.04.2015 | Коментарі (0)