Головна » 2015 » Квітень » 6 » Здавали кров для поранених бійців у зоні АТО
18:55
Здавали кров для поранених бійців у зоні АТО

У минулому номері "Судововишнянського вісника" ми анонсували, що 18 березня до нас приїдуть лікарі зі Львова і будуть брати кров для поранених бійців, які воюють на Сході. О 10 годині в лікарні вишикувалася черга бажаючих здати кров.
Першими зайшли міський голова Олег Мартинець, директор ліцею Степан Лупиняк, підприємець Любомир Дигдало. Процедура проходила так: виясняли у кожного чи не хворів інфекційними хворобами, чи не мав недавно переломів, струсу мозку та інше. Заповняли картку і поруч молода медсестра брала з пальця кров на аналіз.
Далі майбутнього донора відправляли попити гарячий чай і вже потім в окремій кімнаті проходив процес здачі крові, тривалість- до 15 хвилин. Брали по 450 грамів крові.
Кожному видавали довідку, яка давала право мати два вихідних на роботі.
Цього дня 43 донори здали кров. Найбільше бажаючих було з ліцею і головний лікар Ярослав Коник просив через газету подякувати за це директору ліцею Степану Лупиняку.
Ще таке. Обмеження донорства стосувалися віку і ваги людини. Одного бажаючого відправили, бо важив менше 50 кілограмів, не охоче брали кров у пенсіонерів, виняток для них робили у тому випадку, коли ти вже був донором.
З львівськими спеціалістами була землячка Оксана Полянська.

Андрій Шот.

 

Переглядів: 283 | Додав: Administrator | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]