Головна » 2014 » Листопад » 04

Щиро дякую Вам за підтримку моєї кандидатури на дочасних виборах до Верховної Ради України, які відбулися 26 жовтня 2014р. Вважаю, що Ваші голоси, завдяки яким мене обрано народним депутатом України, є високою оцінкою нашої спільної праці на благо розвитку самостійної соборної Української держави. Два роки, що відділяють час від виборів 2012 р., стали переломними для України. Майдан, Революція  Гідності та боротьба за незалежність проти московських агресорів на сході України стали тими подіями нашої новітньої історії, які об’єднали наш народ навколо утвердження української національної ідеї. Я щиро вдячний жителям Мостищини, Городоччини та Самбірщини за їх незламний дух і стійкість, самопожертву і щиру любов до України. Я і надалі буду працювати над утвердженням історичної пам ... Читати далі »
Переглядів: 409 | Додав: Administrator | Дата: 04.11.2014 | Коментарі (0)

Минулого  тижня  в міську раду завітали гості, а саме керівник виборчого штабу політичної сили «Народний фронт» в нашому 120 виборчому окрузі на позачергових парламентських виборах 2014 року Юрій Дьолог та його заступник, депутат Судововишнянської міської ради Сергій Антонюк, щоб особисто через міського голову Олега Мартинця засвідчити свою повагу  громаді міста та виразити  глибоку вдячність  судововишнянцям за активне вираження своєї громадської позиції.
Перш за все керівництво виборчого штабу «Народного фронту» висловлює свою вдячність кожному зокрема, хто прийшов на свою дільницю та проголосував.
«Ми вважаємо що нинішні позачергові парламентські ... Читати далі »
Переглядів: 374 | Додав: Administrator | Дата: 04.11.2014 | Коментарі (0)

26 жовтня вдруге цього року ми прийшли на виборчі дільниці, вибирали парламент. У нашому місті вибори традиційно пройшли спокійно, хоча дрібні нюанси були, але все по порядку.
Ваш редактор виборчі дільниці об"їхав о 16 годині. У Народному домі мали проголосувати майже дві тисячі виборців. У цю годину людей було мало. Довідуюся, що дільницю уже відвідали 50 відсотків виборців, відносно низька активність, прогнозую на кінець дня 70 відсотків, так воно і вийшло.А по Україні у виборах взяли участь 52 відсотки.
О 16.30 в школі подібна картина. Тут молодий голова комісії, підбадьорюю його, що має досвідченого секретаря, то швидко впораються з підрахунком голосів, але не так сталося, як гадалося. Перед відкриття ... Читати далі »
Переглядів: 379 | Додав: Administrator | Дата: 04.11.2014 | Коментарі (0)

Повним ходом іде ремонт дороги до церкви Спас. Львівські майстри кладуть бордюри - будуть з однієї сторони, завезли щебінь.
Міський голова Олег Мартинець розповів, що цього року планують покласти асфальт, замінити решітки водовідведення. Вартість робіт- 300 тисяч гривень, з яких 200 тисяч виділяє держава, а решту - міська рада.
Усе планувалося зробити до 19 жовтня, але вирішили не штурмувати до свята Владики С.Чміля, бо це могло завадити якості робіт.

Власна інф.

 

Переглядів: 321 | Додав: Administrator | Дата: 04.11.2014 | Коментарі (0)

Серед усіх кандидатів в одномандатних округах Львівщини повторно стати нардепом зумів лише висуванець Блоку Петра Порошенка Ярослав Дубневич. Який, крім того, став місцевим рекордсменом, здобувши на окрузі майже 60% голосів. Інші чинні нардепи, які вирішили знову спробувати свої сили в мажоритарці, вибори програли.

Сенсацією цьогорічної мажоритарки став програш усіх кандидатів від ВО «Свобода». Ірина Фаріон, Ірина Сех та Андрій Тягнибок, які 2012 року перемогли на округах з величезним відривом, цьогоріч опинилися на других-третіх місцях без жодних шансів на реванш.
Найбільше мажоритарників на Львівщині отримала партія «Блок Петра Порошенка». Уже згадуваний Ярослав Дубневич з великим відривом переміг у 120-му виборчому окрузі. Його брат, Богдан Дубневич здобув перемогу у 118-му виборчому окрузі, майже вдвічі випередивши основного суперника Данила Лубківського, самовисуванця, якого підтримав « ... Читати далі »
Переглядів: 323 | Додав: Administrator | Дата: 04.11.2014 | Коментарі (0)

Певно з 50 років наша лікарня  мала швидку "своєї молодості" і нарешті можемо похвалитись - отримали зі Львова новеньку дизельну машину зі всім обладнанням для порятунку хворого.
У суботу біля автомобіля сфотографувався найстарший лікар Михайло Дубницький і водій.
Автомобілю не минув ще і рік - будемо сподіватися, що лікарі і "швидка" врятують не одне життя.
Переглядів: 367 | Додав: Administrator | Дата: 04.11.2014 | Коментарі (0)

На початку цього року у газеті розповідали про запоріжця Василя Сушкова, який був на Майдані, де отримав поранення. Лікувався у Львові. На реабілітацію у Судову Вишню його привіз підприємець Іван Луць. 
Довгий час хлопець жив у готелі "Міраж", мріяв тоді знайти роботу, поселитися у нас, бо - сирота.
Кілька тижнів тому Василь зателефонував і повідомив, що в його житті сталися приємні зміни - 19 жовтня одружується на дівчині із Заріччя, а весілля відбудеться у "Людмилі". Також, зараз працює у Мостиськах, розмальовує з бригадою церкву.  Розповідали тоді про дар майданівця до малювання. Ось його малюнок.
19 жовтня у Народному домі в ... Читати далі »
Переглядів: 472 | Додав: Administrator | Дата: 04.11.2014 | Коментарі (0)

На базі Погірцівського вищого училища відбулися 16-ті обласні змагання з інтелектуальної гри "Що? Де? Коли?" - брейн - рингу. Крім господарів сюди приїхали учні училищ з Турки, Нижанкович, Добромиля, Борині і Судової Вишні.
Наша команда у складі Володимира Федечка, Уляни Дусик, Галини Бардин, Ірини Реки, Василини Харатін та Ірини Сороки змагалася у фіналі з командою Турки, вела 2:0, але у підсумку поступилася 2:3.
До речі, перед цим подібні змагання відбулися серед груп нашого ліцею, в яких перемогли інтелектуали 21- В групи. Добре себе також показали учні 15-Б і 31-В груп. Цей захід допоміг нашим учням добре підготуватися до обласних змагань, а також всесторонньо збагатити свої знання.
Переглядів: 336 | Додав: Administrator | Дата: 04.11.2014 | Коментарі (0)

Це страшне слово - “Війна”

Війна, війна, це страшно дуже:
Гарматів постріли, градів грім.
Задумайся над тим, мій друже,
Це не потрібно нам усім.
Жили спокійно ми і мирно,
Орали, сіяли, збирали врожаї,
Прийшов москаль. Усе змінилось,
Вмирають хлопці на війні.
Сльозами матерів земля облита.
Та віримо, що перемога неминуча
І Україна вільною буде.

Ліля Котеляк,
учениця 8-Г класу.

Переглядів: 329 | Додав: Administrator | Дата: 04.11.2014 | Коментарі (0)

Всього було в нашій історії: і величного, і трагічного. Кожен крок нашого національно-визвольного руху скроплений кров'ю української молоді – цвіту нашої нації. Новітніми лицарями Вітчизни, яким судилося відродити героїчну славу предків, стали галицькі юнаки і дівчата, що увійшли в історію як Українські січові стрільці.
У рамках відзначення 100-річчя створення Легіону Українських Січових Стрільців  у Судововишнянській ЗОШ  І - ІІІ ступенів 22 жовтня відбулося свято Стрілецької пісні.  У заході брали участь учні 5 – 6 класів, які прагнуть  зростати  на кращих зразках мужності і героїзму, відданості ідеалам соборності України. У залі звучали пісні, які діти вивчили з класними керівниками та вчителем музики Пацулою & ... Читати далі »
Переглядів: 336 | Додав: Administrator | Дата: 04.11.2014 | Коментарі (0)

У Мостиському районі Львівщини у результаті ДТП загинув 19-річний пішохід. Подія сталась 20 жовтня близько 20.15 у селі Твіржа на автодорозі Львів-Шегині.
За попередніми даними, як інформує прес-служба управління ДАІ у Львівській області, водій автобуса БАЗ, 40-річний місцевий мешканець, прямуючи зі Львова у напрямку міста Мостиська, скоїв наїзд на 19-річного жителя села Твіржа. Від удару юнака викинуло на зустрічну смугу руху, якою їхав автомобіль «BMW». Як наслідок, водій цього авто, 30-річний мешканець міста Мостиська, також вчинив наїзд на пішохода. 
Від отриманих травм юнак помер у лікарні. 
Триває розслідування. Правоохоронці з’ясовують усі обставини цієї дорожньо-транспортної пригоди.
Переглядів: 434 | Додав: Administrator | Дата: 04.11.2014 | Коментарі (0)

Цього року в обласній лізі чемпіонів стартувало 15 команд- п’ять груп по три колективи. Уже відбулося два тури. Наша "Вишня" їздила у Гійче Жовківського району.
Хлопці хвалили сільський стадіон - газон, як на "Україні", електронне табло. Сама гра проходила з перевагою гостей, але судді були прихильними до місцевої команди і "подарували" їм нічию - 1:1. У нас відзначився Михайло Знетиняк. Ще забив Борис Курляк, але судді гол не зарахували.
Минулої суботи до нас приїжджав Щирець Пустомитівського  району, який першу гру пропускав, а в Судовій програв 0:3. Ми забили у другому таймі.
Тепер відпочиватимуть наші, а потім прий ... Читати далі »
Переглядів: 319 | Додав: Administrator | Дата: 04.11.2014 | Коментарі (0)

Команда Судововишнянської школи з міні - футболу стала переможцем районних змагань "Шкіряний м’яч". Недавно наші діти стали і чемпіонами багатоборства "Дружба".
У зональних змаганнях судововишнянці обіграли Вовчищовичі, Бортятин, Хоросницю.
У Мостиськах в головному фіналі ми грали з ровесниками  Мостиської СШ №2 і виграли у серії пенальті. Основний час завершився - 3:3.
Склад команди чемпіонів: Антон Тицький, Андрій Тріска, Денис Курляк, Мар’ян Близняк, Владислав Гірняк, Віталій Павлюк, Валерій Замрій, Володимир Дідич, Сергій Кравець.
Команду до змагань готував Михайло Гладьо.

Власна інф.

... Читати далі »
Переглядів: 310 | Додав: Administrator | Дата: 04.11.2014 | Коментарі (0)

«УПА - творець і захисник нашої держави». Під такою назвою у Судововишнянській бібліотеці для дорослих провели історичну годину, присвячену  72-ій річниці  створення УПА. У ній взяли участь учні 9-Б класу. 
Із вступним словом виступила вчитель місцевої школи С.І.Урбанська, яка розповіла про  історію створення УПА та нинішню героїчну боротьбу за територіальну цілісність нашої держави. Учні Р.Козак, А.Фіялка, В.Полянська, О.Демків, В.Годунко, Р.Лаврик, С.Романишин говорили про Степана Бандеру, Романа Шухевича та  героїв Небесної Сотні.
Бібліотекарі  оформили книжкову виставку «УПА-дорога в безсмертя». Учні декламували вірші, виконували патріотичні пісні, зокрема звучала «Балада про солдата», «А ми українці»,  «Ой у лузі червона калина» , ... Читати далі »
Переглядів: 360 | Додав: Administrator | Дата: 04.11.2014 | Коментарі (0)

Рік тому на зібранні у Народному домі історик Роман Шуст запропонував урочисто відзначити 100- річчя від дня народження Владики Степана Чміля. Мало тоді хто уявляв, яку титанічну працю потрібно буде докласти, аби недільне свято відбулося.
Ще в п'ятницю, на останній координаційній раді, вирішувалися проблеми по проведенню свята, були побоювання за погоду, бо падав дощ, під вечір прикріплювали пам’ятні дошки на церкви.
Урочистості о 10 годині розпочалися у церкві Святої Трійці. Тут Владика хрестився. Людей привітали поважні гості на чолі з папським посланцем Томасом. До віруючих звернувся і народний депутат Ярослав Дубневич. Було освячено пам’ятну дошку.
Переглядів: 326 | Додав: Administrator | Дата: 04.11.2014 | Коментарі (0)

Землячка Ольга Дика (Ковпак) закінчила нашу школу в 1970 році, вчилася у Львівському університеті ім. Ів.Франка. Працювала на Хмельниччині у райвно. У її доробку кілька поетичних збірок, які друкувала під псевдонімом Стоянецька.
Пропонуємо нашим читачам вірші землячки.

 

*    *    *

Іде війна...Слова і болісні, й пекучі.
Іде війна.Та це вже не Майдан.
І втрати там страшні і неминучі,
Й свобода задихається від ран.
Там божевілля вирвалось на волю.
Небесній Сотні лячно за всіх нас,
А матері благають слізно долю
Про мир у цей непевний грізний час.
Є так багато на землі гріхів
І незбагненно мало совісті й спок ... Читати далі »

Переглядів: 315 | Додав: Administrator | Дата: 04.11.2014 | Коментарі (0)

Захисникам України

Лінія фронту - в душі заграва. 
Ніхто не знає-де свій, де - чужі. 
І замість "здрастє" - "Героям слава!" 
І як могили сирі бліндажі.
Падаєш ниць і цілуєш землю. 
І твердо віриш - рідну, святу. 
Світло несеш туди, де темно, 
Країну рятуєш від грабежу.
Коли вже мир? Коли вже спокій? 
Знає лиш Бог - мольфари мовчать. 
Вижити, жить...А за сто тисяч кроків 
салюти у небі і "Гірко!" - кричать. 

Руслана Калужна.

Переглядів: 311 | Додав: Administrator | Дата: 04.11.2014 | Коментарі (0)

Вже третій рік поспіль на Покрови на стадіоні, що знаходиться по вулиці Лісозаводській в господарстві Миколи Мекіча, відбувається цікаве дійство – турнір з міні-футболу, присвячений християнському народному святу «Покрова Пресвятої Богородиці» та святкуванню річниці створення УПА.
Традиційно ветерани та любителі судововишнянського футболу, як в народі кажуть, «в дусі УПА» сформували команди під такими патріотичними назвами «Криївка» (ветерани), «Бандерівці», «Повстанці». Також у змаганнях взяла участь команда зі Львова «Агрокультура». Турнір розпочався хвилиною мовчання за гравцем ФК «Вишня» нашим земляком Ярославом Хріпою.
Переглядів: 355 | Додав: Administrator | Дата: 04.11.2014 | Коментарі (0)

У Мостиськах відбулися районні змагання серед учнів з багатоборства "Дружба". У програму спартакіади було включено: біг на 60 метрів, метання м’ячика і стрибки у довжину.
Наші учні стали чемпіонами. У трійці призерів - Мостиська №1 і Малнівська школи.
Ось склад команд чемпіонів: Марта Тицька, Мар’яна Крив’як, Вікторія Чердакова, Марія Коваль, Володимир Годунко, Андрій Козак, Ельдар Дум’як, Володимир Сторожук.
Готували дітей до змагань учителі Надія і Михайло Гладьо.

 

 

Переглядів: 320 | Додав: Administrator | Дата: 04.11.2014 | Коментарі (0)

Під гаслом «Формування особистості вчителя – основа розвитку освіти» з 6 жовтня   по 7  листопада  2014 року у мостиському районі проходить Місячник молодого педагога. У Судововишнянському міському Будинку дитячої та юнацької творчості героєм творчого портрету стала молодий керівник гуртка Оксана Дигдало – випускниця Львівського Національного Університету ім.. Франка. Свою трудову діяльність Оксана розпочала у Будинку дитячої та юнацької творчості як керівник гуртка. Діти зразу полюбили молодого, творчого, енергійного педагога. Багато зусиль докладає молодий керівник гуртка, щоб дітям було цікаво відвідувати заняття. 
Директор БДЮТ Оксана Брик продемонструвала слайди про роботу керівника гуртка та  розповіла, що си ... Читати далі »
Переглядів: 352 | Додав: Administrator | Дата: 04.11.2014 | Коментарі (0)

12 жовтня у Судовій Вишні біля пам’ятного Хреста Героям України відбулося віче, присвячене 72-ій річниці створення УПА. Ініціатором заходу традиційно є міський осередок КУНу, який очолює Богдан Бедрило.
Віче, на яке зібралося кількасот міщан, відкрили виконанням державного Гімну. Далі головуючий інформував, що є ще знакова подія - буде відкрито пам’ятну дошку земляку Володимиру Топію, який загинув на Майдані. Полотнище з меморіальної дошки доручили зняти політв’язням Ганні Ващишин та Івану Городечному. Священники Іван Тиндик, Михайло Чамарник та Іван Дмитрів освятили її.
На віче виступили отець Михайло Чамарник, міський голова Олег Мартинець, перший заступник голови РДА Юрій Дьолог, Богдан Бед ... Читати далі »
Переглядів: 330 | Додав: Administrator | Дата: 04.11.2014 | Коментарі (0)

Другий рік підряд на свято Покрови центр міста стає ареною змагань між учнями школи і ліцею. Змагання були присвячені 72-ій річниці створення УПА, святу Покрова, Дню українського спортовця і Дню захисника Вітчизни.
Перед початком змагань відбулося урочисте відкриття. Головний суддя Володимир Литвинський доповів міському голові Олегу Мартинцю про готовність команд до старту. Той у свою чергу коротко розповів про історію УПА, побажав дітям високих результатів. Усі дружно виконали державний Гімн і хвилиною мовчання вшанували пам’ять борців за волю України.
Першими на дистанцію вийшли дівчата і перемогу святкувала Роксолана Кравчишин (школа). За нею фінішували Марта Тицька і Вікторія Чердакова - теж зі школи. ... Читати далі »
Переглядів: 329 | Додав: Administrator | Дата: 04.11.2014 | Коментарі (0)