Головна » 2014 » Листопад » 4 » Депутати від Львівщини
21:59
Депутати від Львівщини

Серед усіх кандидатів в одномандатних округах Львівщини повторно стати нардепом зумів лише висуванець Блоку Петра Порошенка Ярослав Дубневич. Який, крім того, став місцевим рекордсменом, здобувши на окрузі майже 60% голосів. Інші чинні нардепи, які вирішили знову спробувати свої сили в мажоритарці, вибори програли.

Сенсацією цьогорічної мажоритарки став програш усіх кандидатів від ВО «Свобода». Ірина Фаріон, Ірина Сех та Андрій Тягнибок, які 2012 року перемогли на округах з величезним відривом, цьогоріч опинилися на других-третіх місцях без жодних шансів на реванш.
Найбільше мажоритарників на Львівщині отримала партія «Блок Петра Порошенка». Уже згадуваний Ярослав Дубневич з великим відривом переміг у 120-му виборчому окрузі. Його брат, Богдан Дубневич здобув перемогу у 118-му виборчому окрузі, майже вдвічі випередивши основного суперника Данила Лубківського, самовисуванця, якого підтримав «Народний фронт». Оксана Юринець стала беззаперечним лідером у 117-му виборчому окрузі, як і Тарас Батенко у 123-му, який здобув у чотири рази більше голосів, аніж чинний нардеп, кандидат від «Народного фронту» Лідія Котеляк. У 123-му виборчому окрузі перемагає Андрій Кіт, на кілька відсотків випереджаючи свого конкурента Андрія Гергета й здобуваючи удвічі більше голосів, аніж колишній голова ЛОДА Микола Кміть.
Ще на п’ятьох округах Львівщини перемогли самовисуванці. Зокрема, у 115-му виборчому окрузі перемогу здобув генеральний директор ТРК «МІСТ ТБ» Дмитро Добродомов, лише на 5% випередивши кандидата від «Народного фронту» Івана Васюника. 
Богдан Матківський, позапартійний підприємець, несподівано переміг у 121-му виборчому окрузі. Що цікаво, на другому місці в цьому окрузі — висуванець від «Народного фронту» Іван Матковський. 
У 122-му виборчому окрузі прогнозовано переміг легендарний сотник Володимир Парасюк.
Ще один знаменитий самовисуванець — лікар Майдану, донедавна міністр охорони здоров’я Олег Мусій здобув перемогу у 124-му виборчому окрузі, посунувши чинного нардепа Степана Курпіля аж на четверте місце. 
На третьому місці опинився і переможець попередніх виборів у 125-му виборчому окрузі Андрій Тягнибок. Цьогоріч перемогу здобув його тодішній конкурент Андрій Лопушанський. 
Партія «Народний фронт» на Львівщині є лідером перегонів за списками, але матиме лише одного представника в одномандатних округах — у 119-му виборчому окрузі переміг активний учасник Майдану, командир військової частини Нацгвардії Михайло Бондар. Ірина Сех, яку називали однозначним переможцем у цьому окрузі, спромоглася лише на четверте місце, поступившись представнику КУН Олегу Матківському й висуванцю від Радикальної партії Ляшка Андрію Андрущенкові.
У її соратниці Ірини Фаріон результат трошки кращий, вона спромоглася  на третє місце. На другому місці у 116-му виборчому окрузі очільник львівської «Самооборони», відомий волонтер Валерій Веремчук. А от перемогу здобула представниця «Самопомочі», керівник управління культури Львівської міської ради Ірина Подоляк.

За матеріалами ЗІКу.

Переглядів: 324 | Додав: Administrator | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]