Головна » 2014 » Листопад » 4 » Увіковічнили пам’ять Володимира Топія
20:44
Увіковічнили пам’ять Володимира Топія

12 жовтня у Судовій Вишні біля пам’ятного Хреста Героям України відбулося віче, присвячене 72-ій річниці створення УПА. Ініціатором заходу традиційно є міський осередок КУНу, який очолює Богдан Бедрило.
Віче, на яке зібралося кількасот міщан, відкрили виконанням державного Гімну. Далі головуючий інформував, що є ще знакова подія - буде відкрито пам’ятну дошку земляку Володимиру Топію, який загинув на Майдані. Полотнище з меморіальної дошки доручили зняти політв’язням Ганні Ващишин та Івану Городечному. Священники Іван Тиндик, Михайло Чамарник та Іван Дмитрів освятили її.
На віче виступили отець Михайло Чамарник, міський голова Олег Мартинець, перший заступник голови РДА Юрій Дьолог, Богдан Бедрило, син Героя Руслан Топій, депутат міської ради Василь Сюмак, історик Роман Шуст, а також народний депутат Ярослав Дубневич, який, до речі, виділив кошти на пам’ятну дошку, яка прикріплена на "малій" школі. Така ж, при сприянні депутата, є і на будинку Топія в Рудках.
Подвійно боляче писати про цю подію автору цих рядків, якій вчився з Володимиром Топієм в одному класі, часто спілкувався з ним і після закінчення школи.
Виступаючі на віче говорили про події 1942 року, коли було створено УПА, проводили паралель до сьогоднішньої визвольної війни, в якій знову потрібно воювати проти російських окупантів, знову гинуть молоді і старші захисники Вітчизни. У боротьбі на Майдані загинув і Володимир Топій. Думка була одна- український народ не можна скорити, Україна завжли буде незалежною.
Присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять борців за волю України.
Учасники художньої самодіяльності Народного дому і школи виконали патріотичні пісні і вірші.
Віче завершили виконанням Гімну.

Андрій Шот,

фото автора.

 

Переглядів: 332 | Додав: Administrator | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]