Головна » 2014 » Листопад » 4 » Голосувала Судова Вишня
22:06
Голосувала Судова Вишня

26 жовтня вдруге цього року ми прийшли на виборчі дільниці, вибирали парламент. У нашому місті вибори традиційно пройшли спокійно, хоча дрібні нюанси були, але все по порядку.
Ваш редактор виборчі дільниці об"їхав о 16 годині. У Народному домі мали проголосувати майже дві тисячі виборців. У цю годину людей було мало. Довідуюся, що дільницю уже відвідали 50 відсотків виборців, відносно низька активність, прогнозую на кінець дня 70 відсотків, так воно і вийшло.А по Україні у виборах взяли участь 52 відсотки.
О 16.30 в школі подібна картина. Тут молодий голова комісії, підбадьорюю його, що має досвідченого секретаря, то швидко впораються з підрахунком голосів, але не так сталося, як гадалося. Перед відкриттям урн на дільниці згасло світло. Директор школи Ігор Тиндик на другий день розповів, що в них часто пропадає світло у часи пік, про це знали і працівники РЕСу, але їм довелося рятувати ситуацію після НП. Приїжджали наші надзвичайники, хотіли встановлювати генератор, але обійшлося.
Переживання молодого голови не минуло безслідно- піднявся тиск, приїжджала швидка, яка і забрала хворого, а голоси тут підрахували близько до четвертої години ранку. Дякувати Богу, хлопець зранку вже був удома.
На дільниці у дитячому садочку "Сонечко" о 18 годині було людно. До речі, тут  на дворі працювала жінка, яка проводила екзит-пол ( на знімку). Завдяки таким людям рівно о 20 годині ми дізналися, які партії проходять у парламент. Правда, одна авторитетна особа міста про результати екзит-полу автору цих рядків розповіла о 19 годині. Спочатку засумнівався, але вони на 100 відсотків виявилися правдивими. Пояснення просте - центри опитування інформацію мали вже о 18 годині, а свої люди "злили" її окремим штабам.
Тепер, як ми голосували. У Народному домі політична партія "Народний фронт" набрала 464 голоси, президентська - 337, "Самопоміч" - 153, Гриценко - 87, Ляшко - 75, "Батьківщина" - 55, "Свобода" - 48, "Правий сектор" - 34. За комуністів було 3 голоси і 4 за регіоналів ("Опозиційний блок"). За ці партії відповідно було 1  і 3 голоси у садку. Хтось і в нашому місті не байдужий до сил, які принесли війну.
Здивував результат свободівців, яких у місті на папері кілька сот. Менше 50 голосів на найбільшій дільниці і 36- у садочку. На початку зародження цієї політсили у районі було десять членів партії, а давали у кілька десятків більше голосів. Не дивно, що "Свобода" залишилася поза парламентом, бо їй забракло лише 0.32 відсотка голосів.
Не пройшла до парламенту і відома Ірина Фаріон, а про виборців вона сказала:
- Перефразую Йосипа Сліпого, який після заслання дякував Богові, що його били раби, а не вільні люди.
"Я теж дякую, що раби не обрали націоналістичного шляху. Бо не рабська це справа голосувати за Її Величність національну ідею", — зазначила вона. 
Вільних українців називати рабами, бо десь не так голосували, як комусь хочеться?..
Щодо мажоритарного вибору, на всіх дільницях міста Ярослав Дубневич переміг з великим відривом. Так у Народному домі він набрав 726 голосів, а Герасим - 297. У садочку відповідно: 470 і 174. По району Дубневич набрав 18 тисяч голосів, а Герасим - 5 тисяч. Підприємець Лабуда - 2175 голосів.
За партії у районі голосували так: "Народний фронт" - 17176, Порошенко - 7129 , "Самопоміч" - 3376, "Свобода"- 2884, Ляшко - 2448, "Батьківщина" - 1539.
Вибори завершилися, що далі? Чуємо про торги за посади. Можуть вони перерости і в чвари, як це мали за Ющенка. Підсумок пам’ятаємо - окремі лідери партій сіли у тюрму, хтось зайнявся бджільництвом, а нам у спадок дісталася війна, втратили Крим. Не за портфелі ми голосували, а без цього, як показує історія, політики не можуть обійтися. Звичайні люди, не раби, хочуть зараз найперше миру, а далі вирішення економічних питань...
І кілька слів про екзит-пол. Згідно з опитуванням до парламенту мала потрапити і "Свобода". Політологи пояснили похибку тим, що свободівці під час опитування більше йшли на контакт з людьми, які проводили опитування, тобто пропонували себе.  Похибка у 2 відсотки була і на минулих парламентських виборах.
Пройшов до парламенту Парасюк у Яворові і козак, якого беркутівці голого катували на Майдані, Гаврилюк. Буде там і 60 колишніх соратників Януковича.
Ось таку 24-річну голу кралю Олену Кошелєву (знімок внизу), №13, згідно з партійним списком, до парламанту привів  Ляшко. Ніде не працювала, але буде вирішувати проблеми українців, десятки судововишнянців за неї голосували. Краса вирішує все, але не в парламенті... Ляшко у районі мав солідний штаб членів комісій та спостерігачів, скоро місцеві вибори, то може у нас буде інакше бачення життя?

Андрій Шот.

 

Переглядів: 381 | Додав: Administrator | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]