Головна » 2014 » Травень » 21
Вкотре в українській новітній історії президентські вибори (позачергові за характером) є доленосними, причому вже сам факт їх проведення є важливішим за ім’я переможця. Тривалий владний вакуум, у поєднанні з прихованою агресією Російської Федерації та безліччю внутрішніх проблем, поставили країну у надзвичайно скрутне становище. Події в Криму, а тепер і на Сході нашої держави, демонструють, що Україна не має того запасу міцності, щоб зволікати з формуванням легітимної президентської влади. В тому, щоби глава держави  був обраний уже в першому турі повинен бути зацікавлений кожен свідомий українець. Вибори, які відбудуться демократично в один тур дозволять нам уникнути подальшої невизначеності в Україні. 
Чи можливо це здійснити? Цілком. Згідно з результатами Всеукраїнського соціологічного дослідження, проведеного чотирма найавторитетнішими соціологічними службами: Ц ... Читати далі »
Переглядів: 376 | Додав: Administrator | Дата: 21.05.2014 | Коментарі (0)

“Найбільшим ворогом власного народу є інтелігенція, вихована під владою окупанта.” Дж. Неру

Отримавши гарт в піонерських та комсомольських організаціях, пізніше у школах профспілок та комунізму, витворилась така собі радянська інтелігенція. Головним завданням якої було формувати комуністичне суспільство. Суспільство, в якому заперечувалось існування Бога, в якому зневажались права людини, свобода слова, друку, заперечувались всі ідеології, крім панівної – комуністичної. У цьому комуністичному «раю» проводилась тотальна русифікація усіх народів, нівелювалась національна самобутність, переслідувались усі «інакомислячі». Багато наших співгромадян піддались на спокуси привілейованого життя тодішньої партійної номенклатури і жили,  переступивши власну совість, настанови батьків, повчання провідників нації. Наше вчите ... Читати далі »
Переглядів: 378 | Додав: Administrator | Дата: 21.05.2014 | Коментарі (0)

Богдан ГРАБОВИЙ:

“На президентських виборах голосуватиму вперше. Кандидатів багато, але давно визначився зі своїм обранцем. Розмовляючи з друзями, чую, що хтось хоче проголосувати  за Ляшка. Подобається, як з охороною наводить  "порядок" на сході. З телевізійних роликів це виглядає смішно, але Президент не має бути клоуном, уже Росію і світ смішить Жириновський. Можливо, такий радикал у парламенті не завадить, але не на президентському кріслі.
Сьогодні довколо себе схід і захід може згуртувати Петро Порошенко. Як політик- завжди спокійний, зважений, уміє з людьми розмовляти і  їх слухати. 
Заради того, щоб нас молодих, не посилали ... Читати далі »
Переглядів: 392 | Додав: Administrator | Дата: 21.05.2014 | Коментарі (0)

“Україна переживає найскладніший час за всі роки Незалежності, на нас пішли війною. Тому нового президента, головнокомандувача Збройними Силами України, слід обрати якомога швидше, щоб в країну повернулися мир, стабільність і порядок.”
Про це заявив перший Президент України Леонід Кравчук. 
Нема сьогодні, на його думку, головнішого завдання, як забезпечити проведення президентських виборів і не дати можливості зовнішнім ворогам та п’ятій колоні зірвати їх.
На думку Кравчука, першочерговими кроками нового глави держави мають стати переможне завершення антитерористичної операції, роззброєння проросійських банд, негайне ухвалення рішень з децент ... Читати далі »
Переглядів: 382 | Додав: Administrator | Дата: 21.05.2014 | Коментарі (0)

25 травня вибиратимемо Президента. Чи не вперше перед нами стоїть питання - зробити мудрий вибір, аби зупинити російську агресію, чи знову ділити владу, розпорошуватися заради дрібних політичних амбіцій. На мою думку, Президента маємо вибрати у першому турі, щоб не залишити Путіну шансів для нової потужної агресії. Свого часу ми вже на таких виборах згуртовуавалися довкола Кравчука, щоб мати незалежну Україну, потім - Кучми, щоб до влади тоді не прийшли комуністи.
Сьогодні нас, українців, може згуртувати, вберегти від російської чуми Петро Порошенко. Людина з великим політичним досвідом, головне- має авторитет у Європі, навіть у світі. Звичайно, багато проблем він відразу не вирішить, але якщо будемо всі допомагати,то разом здолаємо ворога, поліпшиться наше життя.
Закликаю бути мудрими, прийти на вибори і проголосувати за Петра П ... Читати далі »
Переглядів: 363 | Додав: Administrator | Дата: 21.05.2014 | Коментарі (0)

Лідер "Третьої Української Республіки", екс-глава МВС України Юрій Луценко закликає 25 травня на президентських виборах віддати свої голоси за кандидата в президенти Петра Порошенка. "Усі українці повинні об'єднатися, як це було на Майдані, і 25 травня віддати голоси за Петра Порошенко", - закликав Луценко присутніх у Вінниці на відкритті четвертого сезону музичного фонтану.  
Лідер "Третьої Української Республіки" висловив упевненість, що Порошенко виграє в першому турі на президентських виборах. "Прошу всіх, хто вірить мені - ми повинні перемогти ще в першому турі, щоб перемогти війну, перемогти Крим", - сказав він, додавши, що українці також повинні перемогти сепаратизм. Луценко підкреслив, що Поро ... Читати далі »
Переглядів: 378 | Додав: Administrator | Дата: 21.05.2014 | Коментарі (0)

Герої майдану, які вони і хто вони? Про них з часом напишуть книги, знімуть фільми. До них "примкнуть" потім і ті хто до  Майдану ніякого відношення не мав. Так завжди було: хтось воює за свободу, а хтось пожинає плоди, але це тема для іншого матеріалу.
10 травня на озерці, що біля готелю "Міраж", випадково зустрів хлопця, розговорилися, зрозумів, що не з наших країв. Хлопець почав розповідати про рибалку у Запоріжжі. А далі я почув таку трагічну розповідь.
Третій тиждень мешкає у готелі "Міраж", привіз його сюди зі Львова після лікування Іван Луць. Третього січня сирота Василь Сушков поїхав у Київ на Майдан. Там був і під час лютневих кривавих подій, рахувався у друг ... Читати далі »
Переглядів: 405 | Додав: Administrator | Дата: 21.05.2014 | Коментарі (0)

2 травня молодь нашого міста разом із старшими парафіянами побувала на прощі в селі Страдч. Кожного місяця у першу п'ятницю поїздку туди організовує отець Михайло Чамарник. Там ми пройшли Хресну Дорогу з Єрусалимськими відпустами, відвідали славнозвісні страдецькі печери, у яких в ХІІІ ст. був монастир. Після Хресної Дороги разом з молодіжним хором церкви Преображення Господнього співали Святу Літургію у місцевому храмі Успіння Пресвятої Богородиці.
Ми не завжди можемо пояснити, чому Господь обирає певні місця, де в особливий спосіб являє Свою благодать, але, безперечно, такі місця завжди були і є. Однією з таких обраних Богом місцевостей є село Страдч. Воно відоме древньою печерною лаврою, чудотворними іконами Матері Божої, місцем поховання одр ... Читати далі »
Переглядів: 378 | Додав: Administrator | Дата: 21.05.2014 | Коментарі (0)

9 травня заступник міського голови Зіновій Бохонок  привітав ветеранів міста з Днем Перемоги. До речі, у Судовій Вишні проживає 6 ветеранів війни: Антоніна Іванівна Антонюк (90 років), Михайло Васильович Степаняк (91 р.), Михайло Іванович Шпилька (92 р.), Михайло Антонович Баб’як (90 р.), Федір Миколайович Фекляєв (87р.), Петро Миколайович Дикий (87 р.).
Завітавши до кожного з них, З.Бохонок вручив їм невеликі грошові нагороди і торти від підприємця, депутата міської ради Сергія Антонюка.
Між іншим, у Мостисках мешкає 9 ветеранів війни.
Щиро бажаємо ветеранам здоров’я, довголіття   і  дякуємо за мир!

 

 

Переглядів: 370 | Додав: Administrator | Дата: 21.05.2014 | Коментарі (0)

Наставник донецького "Шахтаря" Мірча Луческу привітав київське "Динамо" з перемогою у Кубку України.
"Було два різних тайми, - каже Луческу після матчу. -  Перший тайм "Динамо" виграло по грі і внаслідок цього забило два м'ячі. У другій половині ми грали краще.
Однак матч зіпсували суцільні симуляції. Я думав, що суддя дасть можливість гравцям грати. Натомість вони лежали на полі по 2-3 хвилини. Тільки один із футболістів був травмований по справжньому. Решта симулювали", - зазначив тренер гірників.
"Вітаю "Динамо". Вони цього успіху чекали п'ять років. Особливо вітаю молодого т ... Читати далі »
Переглядів: 347 | Додав: Administrator | Дата: 21.05.2014 | Коментарі (0)


У другому турі першості району з футболу судововишнянська "Вишня" грала у Мишлятичах, де поле дуже маленьке. Свого часу воротар Михайло Степаняк там рукою прекидав м"яч за ворота суперника. За таких умов наші довго призвичаювалися до поля і зуміли забити лише один гол, якого вистачило для перемоги і для трьох очок.
Друга наша команда цього дня відпочивала.
У другому турі інші команди зіграли так: Крисовичі- Раденичі - 3:2, А.Воля-Чишки - 3:1, Мостиська-Соколя - 2:0.
Минулої неділі, коли газета була вже готова до друку, у нас на стадіоні грали: Судова-2-Вовчищовичі - 0:2, "Вишня"- А.Воля - 1:0.
Переглядів: 353 | Додав: Administrator | Дата: 21.05.2014 | Коментарі (0)

14 травня по обіді в мікрорайоні сільгосптехніки п’яний водій "Форда" протаранив BMW, який був припаркований на подвір’ї. Цього дня було похмуро, то батьки дітей не випускали на двір, а так могла статися страшна біда.
У "Форді" повистрілювали подушки безпеки, пошкодження зазнав і припаркований автомобіль.
П’яна витівка водія обійдеться йому дуже дорого - приблизно у вартість двох його автомобілів на польській реєстрації. До речі, очевидці ДТП не могли зрозуміти, куди їхав водій - спереду  був дім...

 

Переглядів: 349 | Додав: Administrator | Дата: 21.05.2014 | Коментарі (0)

Завершується навчальний рік в ліцеї і підбиваються підсумки роботи колективу художньої самодіяльності нашого навчального закладу .
Саме таким творчим підсумком став виступ професійно-технічного навчального закладу в огляді-конкурсі колективів художньої самодіяльності Львівщини «Творчості проміння золоті».
Завданнями конкурсу є громадянське та патріотичне виховання учнівської молоді засобами мистецтва, виховання поваги до національних традицій та естетичного смаку через засоби і жанри культурного спадку на найкращих зразках сучасного національного та світового мистецтва.
В Новояворівському вищому професійному училищі відбувся зональний огляд ... Читати далі »
Переглядів: 382 | Додав: Administrator | Дата: 21.05.2014 | Коментарі (0)

28 років минуло від найбільшої трагедії для нас усіх, що зветься Чорнобиль. Полином позаростали стежини до хат людей, які заселяли цей край. Але та чорна билина не стерлася з пам’яті українського народу, а переповідається як найболючіша народна легенда. Бо ж і сьогодні, та й ще не одну сотню літ про неї нагадуватиме омертвіла безлюдна Чорнобильська зона, чорні хрести на кладовищах ліквідаторів атомного лиха, вроджені патології – гіркі наслідки Чорнобиля. 
30 квітня у дорослій бібліотеці м. Судова Вишня відбулася година-реквієм: «Чорнобиль не має минулого часу». Свіча пам’яті, запалена під час літературної композиції, нагадала всім нам, якою ціною дісталося приборкання “мирного атому». Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять тих, кого не стало 26 квітня 1986 року. У читальному залі бібліотеки було оформлено книжкову виставку ... Читати далі »
Переглядів: 330 | Додав: Administrator | Дата: 21.05.2014 | Коментарі (0)