Головна » 2014 » Травень » 08

ДО  ВІДОМА ЧЕРГОВИКІВ НА ОТРИМАННЯ ЗЕМЕЛЬНИХ 
ДІЛЯНОК ПІД ІНДИВІДУАЛЬНЕ ЖИТЛОВЕ БУДІВНИЦТВО 
В СУДОВІЙ ВИШНІ

Судововишнянська міська рада доводить до відома черговиків та потенційних претендентів на отримання землі під будівництво індивідуального житлового будинку та підсобних приміщень і споруд, що значаться в черзі міської ради на отримання земельних ділянок під індивідуальне житлове будівництво в межах міста Судова Вишня, що  15 травня 2014 року, в п’ятницю, о 17 годині в Народному Домі (площа Івана Франка) відбудуться громадські слухання питань щодо проектів розроблення детальних планів території  міста Судова Вишня на відведених земельних площах в нових кварталах забудови (квартал Чорновола). В зв’язку із змінами  норм діючого законодавства, які регулюють на сьогоднішній день дані правовідносини, в ході громадських слухань до присутніх буде дета ... Читати далі »

Переглядів: 383 | Додав: Administrator | Дата: 08.05.2014 | Коментарі (0)

ОГОЛОШЕННЯ

Доводимо до відома  власників с\г машин та механізмів, які проживають на території Судововишнянської міської ради та мають у власності  зареєстровані с/г машини та механізми, а  саме  мінітрактори, трактори колісні, екскаватори, навантажувачі, комбайни зернозбиральні, причіпи та напівпричіпи, про те, що 14 травня 2014 року  о 10.30 годині на території майданчика біля ж/д станції м.Судова Вишня відбудеться технічний огляд (ТО) транспортних засобів та механізмів. Всього до огляду мається 35 одиниць техніки.

 

Переглядів: 357 | Додав: Administrator | Дата: 08.05.2014 | Коментарі (0)

Загарбник Путін недавно висловився, що СРСР переміг би у 2-ій Світовій війні і без українців. Але ось факти говорять самі за себе.
Україна заплатила за Перемогу найбільшу ціну.
Загальні демографічні втрати України - включно з убитими, жертвами концтаборів, депортованими, евакуйованими й тими, що рушили у вигнання разом із відступаючими нацистами, - становлять не менше 14 млн. чоловік. Це втрати найбільші й не порівняні із втратами інших країн і народів у Другій світовій війні.
Фактично, втрати українського народу становлять від 40 до 44% від загальних людських втрат СРСР.
З 41,7 мільйона людей, які мешкали до ... Читати далі »
Переглядів: 376 | Додав: Administrator | Дата: 08.05.2014 | Коментарі (0)

У багатьох країнах світу відзначають День матері 13 травня. В Україні - цей день відзначається в другу неділю травня відповідно до Указу Президента України від 10 травня 1999 року № 489/99.
Історія свята така: у 1908 році молода американка Анна Джервіс з Філадельфії виступила з ініціативою вшановування матерів у пам’ять про свою матір, яка передчасно померла. Анна писала листи до державних установ, законодавчих органів, видатних осіб із пропозицією один день у році присвятити вшануванню матерів.
Її старання увінчалися успіхом - в 1910 році штат Вірджинія перший визнав День Матері як офіційне свято. Хоча по суті це - свято вічності: з покоління в покоління мама - найголовніша людина для своїх дітей. ... Читати далі »
Переглядів: 388 | Додав: Administrator | Дата: 08.05.2014 | Коментарі (0)

Події останніх місяців в Україні є яскравим прикладом того, наскільки важливою для політичного, соціально-економічного, національно-культурного розвитку держави є наявність високоморального та свідомого населення. Разом з тим, часто зустрічаємось із проблемою деморалізації людей (особливо молоді). Часто це пов’язано з надмірним вживанням алкогольних напоїв. Пияцтво є проблемою не лише нашого часу. У цьому повідомленні спробуємо дати стислий аналіз боротьби з цим лихом у Галичині австрійського періоду (1772-1914).
У порівнянні з іншими провінціями монархії Габсбургів українські землі були економічно слаборозвиненим регіоном, орієнтованим переважно на вироблення сільськогосподарської продукції. Це створювало перешкоди для правового та соціально-економічного жи ... Читати далі »
Переглядів: 373 | Додав: Administrator | Дата: 08.05.2014 | Коментарі (0)

Минулого вівторка учні 9-10 класів Судововишнянської школи їздили на виставу театру імені Марії Заньковецької "Державна зрада", яка відбулася у Мостиськах у Народному домі.
П’єсу «Державна зрада» Р. Лапіки, американця українського походження, ґрунтовно доопрацював та переробив художній керівник, народний артист України Федір Миколайович Стригун перш, ніж вона постала на сцені театру.
Роздуми про державну незалежність та служіння Україні – головна ідея твору. Ця тема особливо є актуальною у ці дні, коли донецькі і луганські сепаратисти готові зрадити Україну, закликають жити в ярмі Путіна.
Незважаючи на те, що сам сюжет т ... Читати далі »
Переглядів: 375 | Додав: Administrator | Дата: 08.05.2014 | Коментарі (0)

На засіданні координаційної ради, яке відбулося 24 квітня, голова цієї громадської організації Мостищини Юрій Дьолог насамперед озвучив питання: Чому не виконуються вимоги майдану? Незаконна діяльність гральних автоматів? До сих пір не призначено голову районнї виконавчї ради, керівників правоохоронних органів.
Про це говорили: голова Мостиської організації “Батьківщина” Микола Сороковий, свободівець Ярослав Калужний, міський голова м.Мостиськ Сергій Сторожук, міський голова м.Судова Вишня Олег Мартинець, ударівець Валерій Куцириб та інші члени координаційної ради.
А найголовніше, на багатьох керівних посадах в нашому районі продовжують залишатися члени партії регіонів та їх сателіти. Як пам’ятаємо, це ті люди, які на останніх виборах правдами-неправдами, допомогли партії регіонів здобути майже 10% голосів, так ... Читати далі »
Переглядів: 393 | Додав: Administrator | Дата: 08.05.2014 | Коментарі (0)

Генеральний прокурор України Олег Махніцький призначив трьох районних прокурорів на Львівщині. Про це інформує прес-служба ГПУ.
Наказами генпрокурора від 25 квітня призначені:
Некрилов Георгій – прокурором Сокальського району Львівської області,
Пайтра Андрій – прокурором Радехівського району Львівської області,
Ковч Дмитро – прокурором Мостиського району Львівської області.
Щодо нашого району, Дмитро Ковч працював у нас, перевели його у Радехівський район. Потім, пам’ятаєте, новопризначений прокурор розпочав своєрідну "війну" з нашою міською радою. Про це було у віснику кілька статей.
Переглядів: 380 | Додав: Administrator | Дата: 08.05.2014 | Коментарі (0)

Минулого тижня на базі Львівського вищого професійного політехнічного училища відбувся обласний конкурс професійної майстерності серед учнів профтехосвіти. Наш навчальний заклад на ньому представляв переможець внутрі- ліцейного конкурсу Олександр Саінтус.
Першого дня учні виконували шпаклювання поверхні стіни, потім був теоретичний конкурс.
Другого дня будівельники показували нанесення рідких шпалер на поверхню стіни і наклеювали багети.
Учні також здійснили екскурсію по Львову, подивилися трагедію Вільяма Шекспіра "Ромео і Джульєтта" в театрі ім. Марії Заньковецької.
Олександр Саінтус за високу пр ... Читати далі »
Переглядів: 370 | Додав: Administrator | Дата: 08.05.2014 | Коментарі (0)

24 квітня відбулося засідання виконкому міської ради. Міський голова Олег Мартинець інформував присутніх, що наближається свято останнього дзвінка. Уперше мерія нагородить на ньому обдарованих, активних дітей, тих, які себе проявили у громадському житті міста. До цієї справи залучено молодіжний виконком, свою думку при підбитті підсумків мають висловити і члени виконкому. Передбачено одну нагороду в сумі 1 тисяча грн., 2 - по 500 грн., 3 - по 300 грн. і 5 - по 100 грн.
Далі секретар виконкому Марія Лис говорила про стан роботи із зверненнями громадян впродовж першого кварталу.  Надійшло 202 заяви, 98 - стосувалися земельних питань.
У члени громадського формування прийняли Андрія Тимцана і Василя Мусяновича та ще декілька мешканців міста.
П’ять питань стосувалися здій ... Читати далі »
Переглядів: 340 | Додав: Administrator | Дата: 08.05.2014 | Коментарі (0)

З ініціативи молодіжного виконавчого комітету ( голова Богдан Грабовий) організовано роботи по наведенню порядку і озелененню скверику по вулиці Степана Бандери. Там, до речі, знаходиться газорозподільна підстанція.
Молоді люди вивезли звідти сміття, посадили саджанці сосни.
Перед цим ми розповідали про озелення парку і берегу річки біля великої школи.
Нагадаємо, що першими по наведенню чистоти і посадці дерев приклад показали мешканці Комарової гори.
Побільше б таких добрих справ і наше місто було б охайнішим.

На знімку: 
брати Грабові садять дерева. ... Читати далі »

Переглядів: 365 | Додав: Administrator | Дата: 08.05.2014 | Коментарі (0)

Торік ми розповідали про те як ранньої весни з холодної води  витягнули молодого чоловіка. Тоді це трапилося біля церкви Святої Трійці. Подібна ситуація повторилася 25 квітня, знову там же.
Ігор Вдов’як розповів, що приблизно біля 19 години у бік ріки прямував невідомий чоловік. Його зупинив Ярослав Кулян . Та незабаром цього ж чоловіка, який вперто біг вниз до річки, зауважив Роман Гура. Він кинувся за ним і вже наздогнав у річці Вишня, невідомий лежав у воді.
Перетягнути чоловіка на другий берег допоміг Вдов’як. Прийшовши до себе, чоловік запитав, де він знаходиться.
Хтось із судововишнянців упізнав у врятованому мешканця Дмитрович. 
Ось так людська небайдужість врятувала життя людині. Якщо у першому в ... Читати далі »
Переглядів: 341 | Додав: Administrator | Дата: 08.05.2014 | Коментарі (0)

Перший заступник голови Мостиської райдержадміністрації Осип Гачак провів нараду з представниками Мостиського прикордонного загону. Йшлося про заходи з удосконалення лінії державного кордону, рубежу інженерних споруд та прикордонної інфраструктури підрозділів охорони кордону в межах Мостиського району…
Заслухали доповідь заступника начальника загону – начальника інженерно-технічного відділу полковника В. Влада щодо вимог до облаштування державного кордону, першочергових заходів, які треба провести з питань інженерного облаштування та завдання, що необхідно виконати під час інженерно-будівельного сезону. Обговорили проблемні питання по забезпеченню будівельними та іншими матеріалами. Також мова йшла: про надання практичної допомоги щодо виконання робіт з інженерного облаштування державного кордону підрозділам охорони кордону в межах району (очистка просік по лінії держа ... Читати далі »
Переглядів: 340 | Додав: Administrator | Дата: 08.05.2014 | Коментарі (0)

У Зав’язанцях відбувся повторний матч на кубок району між "Зіркою" і  "Вишнею". Нагадаємо, в першій грі наші здобули перемогу з рахунком 5:2. Не залишили жодних шансів на пристойний рахунок судововишнянці і у грі-відповіді, про що свідчить і результат - 1:4. Три голи забив Михайло Знетиняк і один - Віталій Базиляк.
У чвертьфіналі гратимемо з Мишлятичами, перша гра відбудеться на полі суперника. Інші пари: А.Воля - Крисовичі, Старява - Бортятин, Чишки - Соколя. Дати матчів ще не назначено.
А в неділю розпочалася першість району. Уже у першому турі жереб звів минулорічних учасників першості області - "Вишню" і Раденичі. Цей матч завершився з рахунком - 1:0, гол забив Смола.
У другій районній лізі гратиме ще одна наша команда, яка свій перш ... Читати далі »
Переглядів: 324 | Додав: Administrator | Дата: 08.05.2014 | Коментарі (0)

В.о. Президента України, Голова Верховної Ради України Олександр Турчинов підписав указ "Про заходи по підвищенню обороноздатності держави".
Відповідний указ №447 Турчинов підписав 1 травня. Текст указу оприлюднено в "Офіційному віснику президента України" в номері №16 від 1 травня і вступив в силу.
Згідно з документом, буде проведено призов на строкову військову службу громадян України чоловічої статі віком 18-25 років. Крім того, також буде проведено призов на військову службу громадян чоловічої статі, яким присвоєно військове звання офіцера запасу.
Найближчий заклик повинен пройти у травні - липні нинішнього року.

 

Переглядів: 398 | Додав: Administrator | Дата: 08.05.2014 | Коментарі (0)

30 квітня у місті навпроти автобусної зупинки здійснено крадіжку з будинку. Як нам розповіли з міліції, зловмисники проникли вночі у квартиру через вікно.
Підсумок нічного візиту до хати непроханих гостей- зникли два ноутбуки.
У минулому номері ми тільки но розповідали як вберегтися від квартирних крадіжок. Певно, господарі не читають “Вісника”...

 

Переглядів: 364 | Додав: Administrator | Дата: 08.05.2014 | Коментарі (0)

Путін і його ідейники запрошують приймати російське громадянство і тих, хто на це спокуситься, чекає "рай". Дійсно, Росія велика - є де жити, наприклад, у Магадані чи Чукотці. Як доїхати до Чукотки - провадить єдина дорога "Лєна". На знімку бачите як туди добираються влітку, без потужного трактора не обійтися. Якщо хтось туди доїде, то хату легко збудувати за день: кілька коликів і шкіра оленя, а можна і з блоків... льоду.
Ось тільки єдиний приклад хваленого "раю". Скоро кримські діти поїдуть служити на Сибір чи в Чечню, а в Криму жируватиме російська еліта. Чи такого хочуть мешканці нашого півдня чи сходу? Більшість ні, але Путін агітує...

... Читати далі »

Переглядів: 356 | Додав: Administrator | Дата: 08.05.2014 | Коментарі (0)

Промосковські історики кричать з усіх боків про УПА, приписуючи їй співпрацю з німцями. Кричать щоб заглушити факт існування у складі Вермахту російських профашистських формувань. Таких, як Російська Визвольна Народна армія (РОНА), Російська Національна Народна армія (РННА), Російська Визвольна армія (РОА, яка на кінець квітня 1945р., під командуванням генерал-лейтенанта РККА Власова, мала більше 1300000 вихідців з Росії), Бойовий Союз Російських Націоналістів (БСРН). 
Кричать про українську дивізію СС «Галичина». Кричать, щоб заглушити правду, щоб менше людей почало замислюватися про найбільшу після німців кількість саме російських військ СС (Французькі частини СС за кількістю були на третьому місці). Не бажають проросійські історики, ... Читати далі »
Переглядів: 347 | Додав: Administrator | Дата: 08.05.2014 | Коментарі (0)

У січні-лютому 2014р. в області народилося 4854 дитини, що на 261 особу більше порівняно з січнем-лютим 2013р. Найвищий рівень народжуваності був у Сколівському (176 осіб на 10000 наявного населення), Буському (154 особи на 10000 наявного населення), Турківському районах (152 особи на 10000 наявного населення), найнижчий – у м.Новий Розділ (92 особи на 10000 наявного населення).
За січень-лютий 2014р. кількість померлих в області порівняно із січнем-лютим 2013р. збільшилась на 148 осіб і становила 5667 осіб. На 100 випадків смертей припадає 86 народжених дітей (у січні-лютому 2013р. – 83 дитини).
Найвищий рівень смертності у Перемишлянському (218 померлих на 10000 наявного населення) та Жидачівському (186 померлих на 10000 наявного населення) районах, найнижчий – у м.Трускавець (83 померлі на 10000 наявного насе ... Читати далі »
Переглядів: 368 | Додав: Administrator | Дата: 08.05.2014 | Коментарі (0)

Перед Вербною неділею місто облетіла вістка, що на станції на платформи військо вантажить танки. Перед вечером там зібралося кілька десятків людей (на знімку), було багато дітей.
Тут трішки історії. За радянських часів наша станція слугувала армії для вантаження техніки під час виїзду на навчання. Кожного року ми, діти, приходили сюди, щоб подивитися на танки, поспілкуватися зі солдатами. Вони нам дарували значки. Для армійців тут були створені навіть елементарні умови для тимчасового перебування.
Сьогоднішній приїзд українських воїнів для міщан став своєрідним святом. Уперше за роки Незалежності ми зрозуміли, що без армії не може бути вільної держави. 
Переглядів: 418 | Додав: Administrator | Дата: 08.05.2014 | Коментарі (0)

Відбулося чергове засідання Мостиської координаційної ради, яка була створена під час Євромайданівських подій. Головуючий Юрій Дьолог проінформував, що до нього звернулися прикордонники Мостиського загону, зокрема, полковник Віктор Влад, який просив матеріальну допомогу у зв’язку з терміновим виїздом військовослужбовців на східні кордони. Він звертався до голови районної ради Ігоря Стецини, заступника голови РДА Осипа Гачака, але позитивної відповіді не одержав.
Присутні М.Сороковий, М.Ковалик запропонували допомогти армії у скрутний час. Усі 18 присутніх членів ради проголосували про виділення 5 тисяч гривень, за які мали купити акумулятори та шини.
На пропозицію Юрія Дьолога було прийнято рішення про створення  комісії зі спорудження пам’ятника Небесній сотні в місті Мостиська, яку очолив О.Здирко.
Зробил ... Читати далі »
Переглядів: 333 | Додав: Administrator | Дата: 08.05.2014 | Коментарі (0)

20 квітня християни всього світу відзначали велике свято – Світле Воскресіння Христове (Пасха). Як християнське свято, Воскресіння є одним із першорядних і знаменує воскресіння Ісуса Христа на третій день після його розп`яття  на хресті. 
Святу Пасхи передує  Страстний тиждень, який має бути найтихішим у році: ні сміху, ні жартів, ні пісень чи гучних розваг, а дотримання християнами суворого посту.
З ініціативи майстра в/н 25-Б гр., керівника драматичного гуртка Марії Луцак  та кл. керівника Віри Поліщак в середу 16 квітня була організована поїздка учнів Судововишнянського ПЛ на перегляд Містерії за Євангеліями від Матвія, Марка, Луки та Іван ... Читати далі »
Переглядів: 336 | Додав: Administrator | Дата: 08.05.2014 | Коментарі (0)

Днями в міській раді побувала польська делегація гміни Красноброд, це неподалік міста Замость. Мета приїзду- налагодження співпраці.
Гості розповіли, що бюджет гміни складає 10 млн. доларів, а в нас- близько 3 млн. грн. Населення гміни- 7 тисяч чоловік, як і в нас.
Поляки незабаром приїдуть знову, щоб офіційно заключити договір про співпрацю.
Ще делегація передала гуманітарну допомогу нашій польській громаді.

 

 

Переглядів: 324 | Додав: Administrator | Дата: 08.05.2014 | Коментарі (0)

Недавно кілька будинків по вулиці 1 Листопада цілу ніч були без світла. Причина - під час вихідних п’яний водій близько 19 години протаранив електричний стовп, який впав і обірвав дроти. Водій обійшовся легким переляком і грошовими витратами. Пан Ш. ніби заплатив за сповп і ремонтні роботи 8 тисяч грн., а також не підлягає ремонту авто, на яке впав стовп.
Цікаво, що за кілька днів перед тим, коли ставили на електричний стовп гніздо для бузька біля мосту, то хтось вголос промовив: хоча би сюди не влетіло авто. Цю опору минуло, а за 200 метрів легковик "знайшов" іншу перепону...

 

Переглядів: 347 | Додав: Administrator | Дата: 08.05.2014 | Коментарі (0)

Цього дня українці провідують могили своїх близьких і рідних. Вважається, що після Великодня на цілий тиждень Господь відпускає душі померлих на землю. А вже у неділю ці душі приходять на цвинтар, тож рідні мають змогу з ними "поспілкуватися, здобути певну позитивну енергію. А також попрощатись, адже цього дня вони повертаються назад, на небо. Кажуть, коли у Провідну неділю падає дощ, то котрась із душ плаче, що Господь не відпустив її до рідних за земні гріхи.
Цей день має і інші назви. Церковна назва свята — Томина неділя. Вона нагадує про день, коли воскреслий Христос прийшов до апостолів і один з них, Тома, не повірив у Його воскресіння. "Не повірю, доки не вложу моїх пальців у Його рани..." Тільки після цього апостол Тома навернувся. Він став великим пропов ... Читати далі »
Переглядів: 443 | Додав: Administrator | Дата: 08.05.2014 | Коментарі (0)