Головна » 2014 » Травень » 21 » Страшно бути сиротою та інвалідом
10:02
Страшно бути сиротою та інвалідом

Герої майдану, які вони і хто вони? Про них з часом напишуть книги, знімуть фільми. До них "примкнуть" потім і ті хто до  Майдану ніякого відношення не мав. Так завжди було: хтось воює за свободу, а хтось пожинає плоди, але це тема для іншого матеріалу.
10 травня на озерці, що біля готелю "Міраж", випадково зустрів хлопця, розговорилися, зрозумів, що не з наших країв. Хлопець почав розповідати про рибалку у Запоріжжі. А далі я почув таку трагічну розповідь.
Третій тиждень мешкає у готелі "Міраж", привіз його сюди зі Львова після лікування Іван Луць. Третього січня сирота Василь Сушков поїхав у Київ на Майдан. Там був і під час лютневих кривавих подій, рахувався у другій сотні. Куля снайпера з травматичної зброї потрапила йому в голову, сантиметр від ока. Одержав поранення від гранати в ноги, мав поламані ребра. Лікувався у львівських лікарнях.
- Під час беркутівських атак не було страшно померти, страх був перед тим, щоб не залишитися інвалідом, - розповідає Василь.- Можете собі уявити, що очікувало сироту та ще інваліда. Бог помилував, допоміг вилікуватися від травми, але ще досі  перед очами бачу смерть побратимів, вогонь і дим від шин. 
У лікарні хлопець не спав ночами, спробував малювати і дещо почало вдаватися. Потім на реабілітацію поїхав на три тижні в Яблунівку Турківського району, де жив у священника. Намалював свою третю картину. Із задоволенням розповідав про карпатський спокій, природу гір, приязне ставлення до нього чужих людей, яких на півдні і сході називають бандерівцями, страшать дітей.
Згадуючи про Майдан, хлопець вголос роздумував: ми відбивалися від атак беркутівців, а наш сотник кудись зник, з’явився знову, коли все стало спокійно. На його думу, підозріло у ці дні хворів і комендант Майдану Парубій. До речі, у віснику ми свого часу писали, що на Майдані не загинув жоден чиновник, жоден великий політик, жоден керівник, а це теж інформація для роздумів.
Василь вдячний людям, які йому тичасово дали дах. Говорить, що соромно молодому хлопцю, коли дівчата з готелю кличуть перекусити, ходить їсти у "Смерічку".  Хоче сам заробляти.
Директор  готелю пообіцяла щось придумати з роботою. Хлопець любить малювати, а немає грошей купити фарби, полотно. 
Повертатись тепер у Запоріжжя немає куди - квартиру орендував  до 15 квітня і хто там чекає майданівця.
Втішився Василь, що буде Героєм газетної статті, подарував йому міську газету з нашими майданівцями. Жартував, що може так знайде наречену. До речі, з ним можна потоваришуватися в інтернеті, має сторінку, щоб швидше знайти, то треба написати на російській мові: "Василий Сушков, Львов".
Ось такий він, Герой Майдану із Запоріжжя,  звичайний хлопець, який за покликом серця пішов з ровесниками боротись проти несправедливості, за краще майбутнє...

Андрій Шот.

Переглядів: 407 | Додав: Administrator | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]