Головна » 2014 » Травень » 21 » Чорнобиль не має минулого
09:45
Чорнобиль не має минулого
28 років минуло від найбільшої трагедії для нас усіх, що зветься Чорнобиль. Полином позаростали стежини до хат людей, які заселяли цей край. Але та чорна билина не стерлася з пам’яті українського народу, а переповідається як найболючіша народна легенда. Бо ж і сьогодні, та й ще не одну сотню літ про неї нагадуватиме омертвіла безлюдна Чорнобильська зона, чорні хрести на кладовищах ліквідаторів атомного лиха, вроджені патології – гіркі наслідки Чорнобиля. 
30 квітня у дорослій бібліотеці м. Судова Вишня відбулася година-реквієм: «Чорнобиль не має минулого часу». Свіча пам’яті, запалена під час літературної композиції, нагадала всім нам, якою ціною дісталося приборкання “мирного атому». Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять тих, кого не стало 26 квітня 1986 року. У читальному залі бібліотеки було оформлено книжкову виставку «Важкий тягар Чорнобильського неба». 
З віршами виступали учні 7 класу: Ю.Олексів, Р.Андрушко, А.Андрушко, О.Попадюк, Р.Макаруха, Б.Наливайко, В.Петрович, В.Тарасович, В.Звірик, І.Брезвин та Р.Хлян.
Наш український народ завжди пам’ятатиме героїв, які загинули тієї лихої ночі.

Моніка Петьовка,
зав. Бібліотекою.

 

Переглядів: 332 | Додав: Administrator | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]