Головна » 2014 » Травень » 8 » “Державна зрада” у Мостиськах
18:57
“Державна зрада” у Мостиськах

Минулого вівторка учні 9-10 класів Судововишнянської школи їздили на виставу театру імені Марії Заньковецької "Державна зрада", яка відбулася у Мостиськах у Народному домі.
П’єсу «Державна зрада» Р. Лапіки, американця українського походження, ґрунтовно доопрацював та переробив художній керівник, народний артист України Федір Миколайович Стригун перш, ніж вона постала на сцені театру.
Роздуми про державну незалежність та служіння Україні – головна ідея твору. Ця тема особливо є актуальною у ці дні, коли донецькі і луганські сепаратисти готові зрадити Україну, закликають жити в ярмі Путіна.
Незважаючи на те, що сам сюжет твору не дає аж надто великого простору для акторської гри та режисури, вистава не залишає глядачів байдужими. Чи то завдяки талановитій грі акторів, чи постановці актора-режисера Федора Стригуна, до якої він додав чимало творів із Кобзаря.
«Державна зрада» змушує кожного глядача задуматися хто ми такі, для чого живемо і яку спадщину залишимо своїм нащадкам…
Ще таке. Свого часу львівський театр часто приїжджав з виставами і в Судову Вишню. Сьогодні для такого театру це економічно не вигідно, бо в нас малий зал і така ж  сцена. Шкода, бо старші люди не в змозі поїхати на виставу до Львова.

 

Переглядів: 378 | Додав: Administrator | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]