Головна » 2014 » Травень » 8 » Їздили на виставу зі священником
17:34
Їздили на виставу зі священником

20 квітня християни всього світу відзначали велике свято – Світле Воскресіння Христове (Пасха). Як християнське свято, Воскресіння є одним із першорядних і знаменує воскресіння Ісуса Христа на третій день після його розп`яття  на хресті. 
Святу Пасхи передує  Страстний тиждень, який має бути найтихішим у році: ні сміху, ні жартів, ні пісень чи гучних розваг, а дотримання християнами суворого посту.
З ініціативи майстра в/н 25-Б гр., керівника драматичного гуртка Марії Луцак  та кл. керівника Віри Поліщак в середу 16 квітня була організована поїздка учнів Судововишнянського ПЛ на перегляд Містерії за Євангеліями від Матвія, Марка, Луки та Івана «Ісус, син Бога живого» у Львівському драматичному театрі ім. Марії Заньковецької. В основу Містерії покладено Біблійний сюжет про головні події у житті Ісуса Христа та його сподвижників на землі. Загальновідомі події – втілена боротьба світла й темряви, віри та зневір`я – постають у виставі в реальній  і водночас поетично-піднесеній формі. У відтворених акторами театру дійствах оживає дух Священного письма, необхідного усім нам: і дорослим, і дітям, у пошуках Добра, Любові, шляху до Бога.
Режисер-постановник вистави – народний артист України, лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка Федір Стригун. В ролі Ісуса – актор театру А.Сніцарчук, Марії (матері Ісуса) – н. а.  України Т.Литвиненко і Т.Павленко. В ролях Учнів Ісуса, воїнів та ін. Біблійних героїв –  актори театру.
Вистава справила велике враження на глядачів, зокрема учнів ліцею, оскільки тривалі оплески та квіти акторам свідчили про високу оцінку їхньої акторської майстерності у відтворенні Біблійних Євангелій в театральному мистецтві.
Перегляд вистави залишив позитивний святковий настрій у всіх нас, до глибини душі зворушивши ті незабутні емоції і відчуття, які притаманні кожному християнину  напередодні Великодня.

Каріна Андрейцева,
староста 25-Б групи.
Сфотографував Юрій Федечко.

 

Переглядів: 339 | Додав: Administrator | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]