Головна » 2014 » Грудень » 23
Проект створення вказаної організації на громадських засадах визрівав вже давно, коли ще діяльність Координаційної Ради, представники окремих політичних сил та керівництва району не почали перетворювати в фарс. Коли було зроблено все для того, щоб Координаційна Рада стала  підконтрольною і лояльною владі. 
Окремі представники цієї Ради виступали за зміни в районі, за публічні відкриті правовідносини, за відкриті та справедливі рішення, які приймаються, за відповідальність тих, які привели район до зубожіння. Інші, навпаки, робили все для того, щоб цього не відбулося. А тому логічно, спочатку виникла ідея, а пізніше однодумці,  об’єднавшись в своїх зусиллях, створили інший громадський орган – Раду політичних та громадських сил за європейське майбутнє  Мостищини. В дану  Раду ввійшли представники районних осередків політичних сил "Народного ф ... Читати далі »
Переглядів: 457 | Додав: Administrator | Дата: 23.12.2014 | Коментарі (0)

Отримавши черговий номер „Судововишнянського вісника” відразу ж звернув увагу на великий за обсягом матеріал під назвою „Критикувати вміють всі…” авторства міського голови п. Олега Мартинця. Зазначу, що голе критиканство крім шкоди нічого не приносить, але конструктивна критика спонукає до вирішення наболілих питань, особливо коли вона стосується проблем, які можна вирішити без значних капіталовкладень. На протязі останніх двох років, відколи я почав дописувати до нашої міської газети, в мене склалось враження, що співпраця поміж міським головою і автором цих рядків розвивається в позитивному напрямку. Особливо це проявилося в ході підготовки до 100-річчя від дня народження Владики Степана Чміля. Пан Олег Мартинець зробив тут дуже багато і за це йому належить велика вдячність від нашого міста. Підбадьорені позитивом від співпраці ми розпочали діяльність щодо віднови нашого Народного Дому. І неначе грім ... Читати далі »
Переглядів: 476 | Додав: Administrator | Дата: 23.12.2014 | Коментарі (1)

З 2 грудня 2014 року, в зв’язку з проблемами в енергетиці, відбуваються примусові відключення споживачів електроенергії по Україні, в тому числі і по Мостиського РЕМу. Через елементарний брак інформації, з відключеннями без попередження, без доведеного графіку в населення виникає багато запитань, які залишаються без  відповіді, а тому є різні домисли, здогадки і т.д., і, як правило, звинувачують не тих кого треба. З моменту відключення я кожного дня мав телефонну розмову з начальником РЕМу, просив довести до людей інформацію, графіки відключень, пояснити ситуацію. Чому одних відключають - інших ні. Відповідь була практично одна - графіку не має, режим відключень ще не врегульований, відключення відбуваються за прямою вказівкою  оператора з Києва.
11.12.2014 року з цього питання відбулася нарада в райдержадміністрації за участі голів місцевих рад району, щонайменше в ... Читати далі »
Переглядів: 346 | Додав: Administrator | Дата: 23.12.2014 | Коментарі (0)

5 грудня в готелі «Міраж» відбулася велика міжнародна конференція з питань розвитку транскордонного співробітництва на базі спільної історико-культурної спадщини Мостиського району та Перемишльського повіту Підкарпатського воєводства республіки Польща. Захід проводився за рахунок коштів Євросоюзу. А головною темою для обговорення стали шляхи та можливості співпраці польської та української сторін у сфері туристичного бізнесу над фортами прикордоння – залишків фортифікаційних споруд Перемишльської твердині часів Першої світової війни.
Втім, питання розвитку співробітництва по фортах вийшло на цій конференції далеко за межі обговорення проблем туристичного бізнесу. Мова йшла про перспективи, співпрацю, можливості для інвестицій, використовуючи ... Читати далі »
Переглядів: 351 | Додав: Administrator | Дата: 23.12.2014 | Коментарі (0)

Традиційно в кінці року в ліцеї проходить огляд художньої самодіяльності "Таланти твої, Україно!", якому передує копітка робота з підготовки номерів.
Як зауважив заступник директора ліцею Володимир Литвинський, багато хто з учнів вперше вийшов на сценічний подіум.
Діти до огляду готували яскраві сценічні костюми.  Вразили вбранням і виконанням танцю учні 25-Б групи.
Гарно виконали вальс Таня Ващишин, Марта Клек, Іра Сорока, Степан Харатін, Юрій Михамок, Ярослав Дигдало.
За виконання пісень можна відзначити Марту Клек, Іру Сороку, Василину Харатін, Пауліну Левкут, Роксолану Джус та Андріану К ... Читати далі »
Переглядів: 381 | Додав: Administrator | Дата: 23.12.2014 | Коментарі (0)

Під таким гаслом відбулося чергове засідання оргкомітету, який займається підготовкою до ремонту Народного дому. Засідання вів Роман Шуст. Був присутній міський голова Олег Мартинець.
Присутні почули, що спільними силами  зібрано 21200 грн., 640 доларів і 210 євро. Цих коштів дуже мало, щоб розпочати роботи, через зиму буде продовжено накопичення грошей.
З благодійною метою наступного тижня вийде з друку церковний календар тиражем 500 штук, вартістю 20 грн., прибуток від нього піде на ремонт НароДого дому.
Роман Шуст розповів, що земляк Любомир Порило, який працює в банку, разом із тим виготовляє кобзи, пише пісні, згодився організувати благочинний конц ... Читати далі »
Переглядів: 379 | Додав: Administrator | Дата: 23.12.2014 | Коментарі (0)

У Львові відбулися обласні змагання з настільного тенісу без вікового цензу. Уперше на турнірі такого рівня в якості арбітра взяв участь судововишнянець Михайло Бервецький.
Хлопець, вихованець Богдана Боровця, успішно справився з обов’язками, за що був нагороджений дипломом як кращий суддя. Між іншим, на цих змаганнях місто представляв Руслан Медицький, який зайняв 10 місце.

 

 

Переглядів: 369 | Додав: Administrator | Дата: 23.12.2014 | Коментарі (0)

Подаємо цікаву статистику заробітків наших команд, які брали участь у євротурнірах.
Абсолютним лідером у цьому показнику є "Шахтар". Котрий за 6 матчів та вихід в наступний раунд Ліги чемпіонів отримав уже 15,6 млн євро. Другий показник у "Динамо". За 5 перемог з 6 можливих "бобри" поповнили гаманець Суркіса на 2,7 млн. "Дніпро" з показником 1,8 млн євро йде третім. Далі іде "Металіст" - 1,3 млн. євро.
Відкриття українського футболу - луганська "Зоря" за 6 матчів у кваліфікаційних відборах ЛЄ отримала 270 тис. Останній у цьому показнику є "Чорноморець" - лише 140 тис. 

 

Переглядів: 329 | Додав: Administrator | Дата: 23.12.2014 | Коментарі (0)

4 грудня цього року Верховна рада обрала голів комітетів, один з них, з питань транспорту, очолив народний депутат, за якого ми голосували - Ярослав Дубневич.
Нагадаємо, що у минулому скликанні Верховної ради  Я.Дубневич був заступником голови комітету з питань бюджету.
Будемо надіятися, що наш депутат не забуватиме своїх виборців і сприятиме розвитку міста.

 

 

Переглядів: 312 | Додав: Administrator | Дата: 23.12.2014 | Коментарі (0)