Головна » 2014 » Грудень » 23 » Не все в силах мера
20:52
Не все в силах мера
Отримавши черговий номер „Судововишнянського вісника” відразу ж звернув увагу на великий за обсягом матеріал під назвою „Критикувати вміють всі…” авторства міського голови п. Олега Мартинця. Зазначу, що голе критиканство крім шкоди нічого не приносить, але конструктивна критика спонукає до вирішення наболілих питань, особливо коли вона стосується проблем, які можна вирішити без значних капіталовкладень. На протязі останніх двох років, відколи я почав дописувати до нашої міської газети, в мене склалось враження, що співпраця поміж міським головою і автором цих рядків розвивається в позитивному напрямку. Особливо це проявилося в ході підготовки до 100-річчя від дня народження Владики Степана Чміля. Пан Олег Мартинець зробив тут дуже багато і за це йому належить велика вдячність від нашого міста. Підбадьорені позитивом від співпраці ми розпочали діяльність щодо віднови нашого Народного Дому. І неначе грім з неба – „крик душі” пана Олега. Ніколи не думав, що мої роздуми міський голова сприйме виключно під ракурсом особистої критики за все, що діється у нашому місті. Адже, на мій погляд, тут недоречним є використання виразу короля Франції Людовіка ХІV – „Держава це я”. Тому, що п. Олег Мартинець не є спадковим дідичем (власником) Судової Вишні, а посідає посаду міського голови і звинувачувати його особисто у всіх „гріхах” нашого міста є некоректно. Крім того, ми ніколи не думали, що міський голова може відчувати провину за гріхи своїх попередників. У своєму дописі „Про перше листопада і Народний Дім” я згадав декілька об’єктів, які аж ніяк не є окрасою нашого міста – палац родини Марсів, авто школу та колишню держплемстанцію та низку інших будівель – в т.ч. лікарню. Думаю – кожен судововишнянець знає, що жодної з них до такого стану не довів міський голова п. Олег Мартинець. Попередні міські голови, на превеликий жаль, зробили низку речей, які аж ніяк не прислужилися до розквіту нашого міста. Так, земельні ділянки в парку біля школи та у скверику поруч з пам’ятником Іванові Вишенському були передані у приватну власність за часів головування або В. Яртиха, або Й. Москаля. Тоді ж було незаконно приватизовано частину „Народного Дому” (колишній кінотеатр). Але, наскільки мені відомо, жоден з парків чи скверів міста не є узаконеним (крім парку біля палацу Марсів), не визначені їхні межі. Ремонт Народного Дому (заміна даху) також розпочався при попередниках пана Олега. І при цьому виконавці робіт спромоглися зробити фінансових зловживань на кругленьку суму. 
Щодо порівняння стану справ у Судовій Вишні та Мостиськах, вважаємо за доцільне зауважити, що інтереси нашого міста треба відстоювати при укладанні бюджету шляхом творення свого лобі та залучення всієї судововишнянської громади. Адже ми нічого не знаємо про позиції наших депутатів щодо відстоювання інтересів Судової Вишні. А добрі приклади тут є – так, лише завдяки безкомпромісній позиції о. Івана Тиндика (депутата Мостиської районної ради) на баланс нашої міської ради передано будівлю Народного Дому.
Всі повинні зрозуміти одну істину – сам міський голова без підтримки депутатського корпусу, громадських активістів, всієї громади міста, не зможе змінити нашого життя на краще. Кожен повинен підставити своє плече при вирішенні конкретних справ. І одночасно не можемо повністю нівелювати ролі очільника нашого міста. Головне його завдання – організувати і очолити різнопланові ініціативи громадян. І не варто втягувати міського голову у міжпартійні суперечки, він повинен стояти над партіями і служити не інтересам певних осіб чи груп, а уособлювати все місто.
Щодо конкретних моїх зауважень, то вважаємо за потрібне знову про них говорити. Але переконаний, що право обгороджувати чи ні площу колишньої автобусної зупинки не належить виключно землекористувачу. Вважаю, що міська рада повинна впливати на все, що відбувається в нашому місті. Не буду також втручатися у справу утилізації сміття. Може тут варто використати досвід Городоцького району, де вже забули про цю проблему. Це ж стосується і приватного життя нашого мера, який є звичайним громадянином України з усіма наслідками, які несе цей статус – право купувати, будувати, продавати, міняти і т.д. своє майно.
Щодо справи каналізування міста, яке, вважаю, слід здійснити якомога скоріше. Але прокладати труби слід із використанням сучасної мікро техніки. А не так, як прокладали лінію зв’язку чи труби газового постачання і при цьому повністю зруйнували дороги. А, наприклад, у Зимній Воді вуличні комітети так організували роботу, що дороги зазнали лише мінімального руйнування, адже кожен господар акуратно копав траншеї на території своєї ділянки. Підрахуйте, яка сума грошей була зекономлена для міського бюджету. Тому ставив собі за мету попередити події, а не скиглити після руйнування доріг. 
На завершення, хочу ще раз запевнити пана міського голову і міську громаду у подальшій конструктивній співпраці на благо Судової Вишні.

Роман Шуст.

 

Переглядів: 476 | Додав: Administrator | Рейтинг: 3.0/4
Всього коментарів: 1
1 maxim  
0
Читаючи новини в багатьох статтях згадується про автобусну, яка так "допікає" автору (А.Шоту). В українському законодавстві є Закон України "про оренду землі" ,відповідно до ч.1 ст. 25 Закону:"Орендар земельної ділянки має право самостійно господарювати на землі з дотриманням умов договору
оренди землі. ч.2 ст. 25 за письмовою згодою орендодавця зводити в установленому  законодавством порядку жилі, виробничі, культурно-побутові та інші будівлі і споруди та закладати багаторічні насадження". Виходячи з вищенаведеного можна зробити висновок про те,що обгороджувати чи ні є виключна прерогатива орендаря.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]