Головна » 2014 » Грудень » 23 » Рада політичних та громадських сил за європейське майбутнє Мостищини
20:55
Рада політичних та громадських сил за європейське майбутнє Мостищини
Проект створення вказаної організації на громадських засадах визрівав вже давно, коли ще діяльність Координаційної Ради, представники окремих політичних сил та керівництва району не почали перетворювати в фарс. Коли було зроблено все для того, щоб Координаційна Рада стала  підконтрольною і лояльною владі. 
Окремі представники цієї Ради виступали за зміни в районі, за публічні відкриті правовідносини, за відкриті та справедливі рішення, які приймаються, за відповідальність тих, які привели район до зубожіння. Інші, навпаки, робили все для того, щоб цього не відбулося. А тому логічно, спочатку виникла ідея, а пізніше однодумці,  об’єднавшись в своїх зусиллях, створили інший громадський орган – Раду політичних та громадських сил за європейське майбутнє  Мостищини. В дану  Раду ввійшли представники районних осередків політичних сил "Народного фронту", "Батьківщини", "Самопомочі", РП Олега Ляшка, "Громадянської позиції (Анатолія Гриценка), КУНу, громадської правозахисної організації,  входять громадські активісти, а також міський голова м.Судова Вишня. Двері в дану Раду відкриті для всіх тих, хто не на словах, а на ділі підтримує наші погляди, бажає якісних змін в районі, хто здатний і може взяти на себе відповідальність за власні дії і дії команди.
Зараз можна знайти багато підстав, щоб говорити, що не бажано сьогодні сваритися, йде війна, тяжка економічна ситуація, безліч негативних викликів, ризиків та проблем. Але навіть при цьому всьому ми не можемо погодитися з тим, щоб сьогодні керівництво району працювало не прозоро, неефективно, панувала несправедливість та корупційна складова. Обіцяних змін люди так і не побачили. Сьогодні, як ніколи раніше, гостро стоїть питання  відкритості  роботи влади з людьми. Як не буде відкритості, так не буде і довіри. А не має довіри, не буде якісного результату роботи. Люди повинні розуміти, що влада, це перш за все особиста персональна відповідальність. Доти, доки не буде персональної відповідальності влади, доти нас буде роз"їдати корупція, хабарництво, злодійство, доти наша, і ніби багата держава, буде в злиднях  породжувати  нових та відгодовувати старих олігархів, князьків, "татів" та інших паразитів. 
Тепер потрібно дати слово, в першу чергу самому собі, перед власною совістю та перед людьми покаятися та сказати, що так жити далі не можна і я так жити далі не буду. Кожен має зробити вибір для себе особисто, не мовчати там, де потрібно говорити, не спостерігати мовчки за тим, що діється, а самому діяти. Іншими словами – мати чітку власну громадську позицію.

Юрій Дьолог: Ми зобов’язані втілити в життя ідеї Майдану, зробити все для того, щоб Дух Майдану не вмирав, а жив до кінця життя в наших серцях, бо це наша гордість, наша надія і наше спасіння.

Микола Ковалик: Яроком долі вже 18-тирічний опозиціонер до районної влади. Шановні, гляньте і дайте собі відповідь на питання, чи щось в районі змінилося на краще за той час, чи навіть зараз після Революції Гідності? Я тільки хочу зупинити Вашу увагу на одному такому наочному штриху життя – криміналітеті. Так в Мостиськах і в районі маємо по дві-три квартирні крадіжки в день, крадіжки з магазинів, офісів і т.д.. Ніби всі все знають, а розкриття – нуль. Усе керівництво міліції поставлено нинішньою районною владою, тому вона також солідарно-винна за таку недолугу роботу. Де та міліція, де прокуратура? Кому така вона потрібна? Не можете, не мучте ні себе, ні людей.

Микола Сороковий: В районі як правили люди партії регіонів, так і далі правлять. Хіба що, колір шапки на голові змінили. Ну просто незамінимі.  Пройдіться тільки по освіті району. На які зміни можна надіятись, хіба що на зміни політичних партій, щоб і далі було, як було. Той сам Іван, тільки в іншому капелюсі, зате наш  – політика нинішньої влади.

Андрій Кава: Я на конкретному прикладі – дитячому садочку м.Мостиська хочу показати, як стара совдепівська система, перевірена та “оновлена” часом, працює в такій, непомітній, на перший погляд, установі. Скажете, що там в керівництві не має корупції, зловживань, кругової поруки, банальних обкрадань. Не скажете, факти озвучувалися неодноразово, а віз і далі там, жодної конкретної перевірки..

Володимир Менчак: Влада покликана створити рівні умови та можливості однаково для всіх, як для "своїх", так і для "чужих", бо для влади таких не має бути. Правила мають бути відкритими, інформація доступною кожному. Всюди має бути здорова конкуренція і обов’язково - справедлива відповідальність.

Ярослав Шурпета: Ми прагнемо створити  в районі прозорий, не стільки політичний, як економічний простір, створити такі умови, за яких ніхто не буде на біле казати чорне. І головне, що  ці важелі впливу мають бути виключно в громади. Це і люстраційні і антикорупційні можливості. Сьогодні маємо факти дерибану, а насправді зловживання та розкрадання 20-ти гектарів землі громади м.Мостиська, про це мають знати всі, для того і є газета, є створені відповідні сайти, які сьогодні є хіба що сухими статистами для документування позитиву влади, а негатив вже “слабо” показати. 

Олег Мартинець: Я коротко, проаналізуйте останній розподіл коштів, одного мільйона гривень державної субвенції на район. Чому за два тижні ніде не показали цього розподілу і не назвали тих, хто це ділив, чому в основній масі керівникам територіальних громад району про це нічого не відомо? Знову поділили по-між "своїх". Як робили це раніше, так і далі це роблять…А ми маємо їм за це уклінно дякувати? Подякуємо…

 

 

Переглядів: 457 | Додав: Administrator | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]