Головна » 2014 » Грудень » 23 » “Темні” дні міста
20:51
“Темні” дні міста
З 2 грудня 2014 року, в зв’язку з проблемами в енергетиці, відбуваються примусові відключення споживачів електроенергії по Україні, в тому числі і по Мостиського РЕМу. Через елементарний брак інформації, з відключеннями без попередження, без доведеного графіку в населення виникає багато запитань, які залишаються без  відповіді, а тому є різні домисли, здогадки і т.д., і, як правило, звинувачують не тих кого треба. З моменту відключення я кожного дня мав телефонну розмову з начальником РЕМу, просив довести до людей інформацію, графіки відключень, пояснити ситуацію. Чому одних відключають - інших ні. Відповідь була практично одна - графіку не має, режим відключень ще не врегульований, відключення відбуваються за прямою вказівкою  оператора з Києва.
11.12.2014 року з цього питання відбулася нарада в райдержадміністрації за участі голів місцевих рад району, щонайменше вона мала б відбутися ще тиждень тому. З цього питання доповідав начальник РЕМу Калитенко В.М., який довів до присутніх  причини таких відключень. Проблеми в енергосистемі України виникли через відмову цілого енергоблоку на Запорізькій АЕС, нехватки вугілля на ТЕС, критичним зменшенням енергопотужностей та інше. Нарешті було роздано графік відключень. Питання з проблемами зрозумілі, але не зрозуміло одне, чому керівники району та РЕМу до людей не довели ні інформації, ні  банального графіку відключень.
Коли мною було поставлено запитання - з ким узгоджувалося складання графіків? Чому одних відключають по три рази, декого ні разу, чи відключення відбуваються зрідка? Чому в Мостиськах школи, садочок, лікарні та поліклініка не відключалися, а в Судовій Вишні зробили вигляд, що таких  тут об’єктів немає?
Чому, коли узгоджувався десь там графік відключень, не схотіли почути думки і пропозицій керівників місцевих рад? Часткова відповідь мене здивувала ще більше. Коли в один голос голова РДА М.М.Мартин та начальник РЕМу В.М.Калитенко заявили, що вони радились з цього питання і узгодили його, і з медициною, і освітою (без прізвищ), а тому потреба радитись іще з кимось відпала сама собою. Раз так, нехай тоді керівники згаданих відділів і відповідають на наболілі в людей питання, а то одні "творять", а інші чомусь відповідають. Я поставив вимогу, щоб  відключення за першою, другою та третьою чергою  мінялися почергово, один раз в першу чергу (три відключення) проходять одні, на другий день інші, ті що відключалися в другу чергу (два відключення), на третій день в третю чергу (два відключення). Це хоча частково було б наближено до справедливого підходу.)
Обіцяли, а як буде - побачимо, так і будемо реагувати. Потрібно, щоб чітко люди знали і були готові до тих відключень. Багато питань так і залишилися без конкретної відповіді. Якщо вірити графіку, печаткам і датам, то затверджений той графік був начальником РЕМу ще  05 грудня, а погоджений головою РДА, ще 08 грудня, то реально він міг  бути 09 грудня надрукований в районній газеті. Можливо він підписувався заднім числом, оскільки в телефонній  розмові  і 8, і 9 грудня мене переконували, що графіку ще не має. Все можна зрозуміти, але це відбувається тоді, коли з людьми говорять, коли є діалог, все пояснюється, коли все відбувається прозоро та справедливо. Треба пояснювати чому одних відключають, інших ні, люди повинні знати правду, а керівництво зобов’язане її надавати.А тому я би на всі свої  питання, які задав керівництву на вищезгаданій нараді, хотів побачити відповідь в районній газеті.
За графіком, якщо йому вірити,  наше місто відключатимуть в першу чергу, хоча фактично існує три черги. Обіцяють змінити графік - чергувати по тижнях, з 15.12.2014 р. маємо бути в другій черзі. Було б справедливо щоб і  третя черга нас також стосувалася.
1-ша черга – заплановані відключення в 09-11год.; 15-17год.; 19-21год. відключають лінії приєднання Л-148-13(м.Судова Вишня, практично все місто, крім вул. Передмістя та Загороди), Л-148-30 (вул. Передмістя, Загороди), Т-37-15 (район Сільгосптехніки, Дармолівка).
Фактично друга черга передбачає відключення  в 11-13 год.та 17-19год.; третя –в 13-15год. та 21-23год. Всього по два відключення в цих двох чергах.

Олег Мартинець,
міський голова.

 

Переглядів: 346 | Додав: Administrator | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]