Головна » 2014 » Серпень » 21

1 серпня в інтернеті було вміщено фотографії і відео російського десантника Грицюка на фоні вбитих українських воїнів у м.Шахтарськ. Матеріал не для людей зі слабкою психікою. З цим російським вбивцею усе зрозуміло - прийшов за бабло допомагати "рятувати" москалів.
Вразило інше - на місце події прийшов 70-80 річний місцевий житель (на фото). Він радіє, що стільки українців тут загинуло і береться знущатися над нашим полоненим, який лежить  поранений на землі, говорить, що потрібно його спалити.
Що тут коментувати - саме переселенці з Росії, а він до таких відноситься і спровокували війну, бо вони хочуть в Расєю, до кровопивці Путіна, на рахунку якого десятки тисяч смертей у Чечні. А наша д ... Читати далі »
Переглядів: 399 | Додав: Administrator | Дата: 21.08.2014 | Коментарі (0)

Спокуса ворога

(скорочено)
У небі дім наш Богом приготовлений,
Та постійно треба пам’ятати,
Від падінь ніхто із нас не застрахований
І тому треба пильнувати.
Лютий ворог знає наші слабкості
Як і чим нас можна спокусити,
Як забрати з серця вогник радості,
Як людей примусити грішити.
Хтось нечесним бізнесом займається,
Хтось обманом прикриває правду,
Екстрасенсом може хтось цікавиться,
Ворог дасть для всіх свою пораду.
Він завжди "турбується"про кожного,
Добре знає, що кому піднести
І на підлість як когось намовити,
І відрадить хрест свій за Ісусом нести.
Щоб досягти нам неба славного,
Споглядати треба на Ісуса,
Збережи нас Боже від лукавого,
Сили дай перемогти спокуси.
Будьмо вірні повсякчас
Свій хрест ... Читати далі »

Переглядів: 348 | Додав: Administrator | Дата: 21.08.2014 | Коментарі (0)

У черговому турі першості району з футболу "Вишня" приймала Мишлятичі. Недавно ці команди грали у чвертьфіналі кубка і наші навіть у гостях програли 2:3, але вдома впевнено виграли.
Мишлятичі до нас приїхали не у повному складі- було10 футболістів."Вишня" мала стимул до гри- цього дня святкував день народження воротар Володимир Степаняк. Подарунок команди вдався - сім голів влетіло у ворота суперників, у свої не пропустили жодного.
Лише одного разу виручив команду Володимир Степаняк, більше моментів біля наших воріт не було.
Зараз "Вишня" на першому місці, але попереду ігри з переслідувачами.
Переглядів: 348 | Додав: Administrator | Дата: 21.08.2014 | Коментарі (0)

25 липня в зону АТО з вантажем матеріально-технічної допомоги, продуктами до розташування наших солдатів з 24-ої бригади, а там воюють і наші земляки з Мостищини – відправилися два «буси» з Мостиськ. Допомогу для наших вояків везли голова  райдержадміністрації  Михайло Мартин, голова райради Ігор Стецина, Богдан Яксманицький та Степан Даниляк з Малнова, Василь Ісанський з Шегинь, Василь Гридовий з Мостиськ, водій Василь Музика зі Львова. Привезли 4 тонни вантажу. Поїздка ця, звичайно, була дуже небезпечною і ризиковою. Але ризик виправдався – наші хлопці отримали таку необхідну допомогу від земляків з району.
Насамперед мостищани прибули у Харків, де розташований штаб Східного регіонального управління Державної прикордонної с ... Читати далі »
Переглядів: 490 | Додав: Administrator | Дата: 21.08.2014 | Коментарі (0)

Яворівсько-Мостиському військовому комісару підполковнику Володимиру Петрівському дружина мобілізованого військовослужбовця, який зараз захищає Україну в зоні АТО, поскаржилася на те, що її двох дітей-студентів хочуть відрахувати з львівських університету та коледжу – через неможливість вчасно внести гроші за навчання.
За словами дружини військовослужбовця, її чоловік в мирний час  їздив на заробітки, отож за навчання двох дітей вдавалося платити завжди вчасно.
«Зараз мій чоловік воює в зоні АТО, я – безробітна, тому не знаю, де знайти нині гроші для того, аби наших дітей не відрахували з університету та коледжу. Я не прошу  перевести дітей на безоплатну форму навчання, а прошу лише відтермінувати на деякий час оплату за навчання. Але мене  в тому Львові ніхто й слухати не хоче», – каж ... Читати далі »
Переглядів: 326 | Додав: Administrator | Дата: 21.08.2014 | Коментарі (0)

У Жовківському районі працівники міліції виявили та вилучили ручну гранату та патрони до автомата Калашникова, які боєць з зони АТО надіслав поштою своєму брату.
Про це повідомили у ВГЗ ГУ МВС у Львівській області.
«Ми виявили та перекрили канал постачання боєприпасів з зони проведення антитерористичної операції на територію Львівської області. Після проведених оперативних заходів, було встановлено, що посилку запакували у зоні АТО і експрес поштою переслали на Львівщину», – розповів начальник Головного управління МВС України у Львівській області Дмитро Загарія.
Окрім тридцяти патронів та ручної гранати, у посилку були спаковані сигнальний патрон, підствольний ліхтарик, мобільний телефон та камуфляж. Відправник – 33 річний військовослужбовець, недавно мо ... Читати далі »
Переглядів: 473 | Додав: Administrator | Дата: 21.08.2014 | Коментарі (0)

У п’ятницю відбулося засідання оргкомітету по проведенню урочистостей з нагоди 100-річчя від дня народження  єпископа Степана Чміля.
У нараді взяли участь міський голова Олег Мартинець, отець Іван Тиндик, історик Роман Шуст, директор ліцею Степан Лупиняк, депутати Володимир Литвинський, Роман Качмарик, Сергій Антонюк, директор Народного дому Віра Ілечко, старожил міста Іван Шот, редактор газети Андрій Шот.
Роман Шуст інформував, що святкування відбудеться 19 жовтня і розпочнеться о 10 годині. Показав зразок буклету і запрошення. Говорив, що потрібно провести хоча би косметичний ремонт Народного дому, а грошей немає. Вирішили звернутися до громади, аби народним методом провести ці роботи, детальніше це буде обговорено 24 серпня на народному віче у центрі міста.
Іван Ш ... Читати далі »
Переглядів: 358 | Додав: Administrator | Дата: 21.08.2014 | Коментарі (0)

Липень ознаменувався своєрідною лихоманкою ловлі товстолоба. На базарі почали розкуповувати спеціальні пристосування і наживки. Продавці говорять, що їх з минулого року ніхто не брав.У редакцію почали надходити повідомлення про успіхи ловлі. Є інформація, що один із упійманих товстолобів важив майже 5 кг.
Ця риба - своєрідна, дуже сильна і звичайної наживки не бере. На наших теренах рекорди товстолобів - понад 20 кг (заготскот) і 16 кг ("Сосновий бір”). Правда, попалися вони на сітку.
У Росії упіймали на спінінг і воблер рибу вагою 72 кг.
А ось в інтернеті на сторінці Володимира Шептицького зауважили такого товстолоба.
Не називаємо міс ... Читати далі »
Переглядів: 351 | Додав: Administrator | Дата: 21.08.2014 | Коментарі (0)

28 липня з подвір’я мешканця міста Н. вночі вкрали мопед "Дельта".
З Мостиськ приїжджав наряд міліції, був наш дільничий Михайло Полюга. Досить довго там працювали, складали протокол, опитували людей. Тим часом містом ходили різні чутки, вигадки, а справа була ніби "буденна".
Недавно писали про крадіжку велосипеда, даний випадок теж стався поруч із сільгосптехнікою. 
Цікаво, що господар "Дельти" якось забув ровер біля магазину, то через два дні забрав його, може і мопед міліція знайде...

 

 

Переглядів: 354 | Додав: Administrator | Дата: 21.08.2014 | Коментарі (0)

У Львові цієї осені хочуть запровадити шестиденний навчальний тиждень. Тобто з вересня учнів навчатимуть ще й у вихідний день – суботу. Натомість, діти матимуть довші зимові канікули.
Такі зміни до навчального графіку хочуть внести, щоб економити тепло і світло взимку. Відтак, зимові канікули у школярів будуть майже два місяці.
«Буде затверджений п’ятиденний режим роботи, але з відпрацюванням по суботах розкладу грудня місяця. Тобто перша субота вересня діти навчатимуться за розкладом понеділка грудня, друга субота за розкладом вівторка грудня і так 13 субот», – пояснює начальник управління освіти Львівської міської ради Галина Слічна.
Втім, львівські школярі до такого нововведення ставляться по-різному. Одні, охоче погоджуються, інші ж кажуть, дво ... Читати далі »
Переглядів: 406 | Додав: Administrator | Дата: 21.08.2014 | Коментарі (0)