Реєстрація | Вхід
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Test category » Судововишнянська міська рада » Сміттєзвалища за три гривні (+ВІДЕО)
Сміттєзвалища за три гривні (+ВІДЕО)
ВасильДата: Субота, 09.03.2013, 21:49 | Повідомлення # 1
Підполковник
Група: Перевірені
Повідомлень: 103
Репутація: 0
Статус: Offline
[c][/c]











27.11.2013 - Навіть якщо змінимо всю владу в державі Україна, але занедбаємо власну душу, яка нам з тòго користь?!
Апостольське напоумлення Папи Франциска «Evangelii gaudium» ("Радість Євангелія") - Духовна їжа для кожної душі.


Повідомлення відредагував Василь - Субота, 09.03.2013, 21:55
 
ВасильДата: Понеділок, 11.03.2013, 17:35 | Повідомлення # 2
Підполковник
Група: Перевірені
Повідомлень: 103
Репутація: 0
Статус: Offline
Шановні мешканці міста та всі небайдужі до цієї проблеми - запропонуйте, будь ласка, ваші варіанти вирішення проблеми.
пс. сміттєзвалища не обгороджені- тому доступ до них мають всі(в тому числі і собаки, які на ньому харчуються та потім вештаються по місту - і можуть покусати Вашу дитину або Вас). сміття це часто палять; вітер розносить і саме сміття та запах на всі сторони.. facepalm
Прикріплення: 6929336.jpg (472.0 Kb) · 6040460.jpg (509.1 Kb) · 3447916.jpg (457.2 Kb) · 5242947.jpg (420.7 Kb)


27.11.2013 - Навіть якщо змінимо всю владу в державі Україна, але занедбаємо власну душу, яка нам з тòго користь?!
Апостольське напоумлення Папи Франциска «Evangelii gaudium» ("Радість Євангелія") - Духовна їжа для кожної душі.


Повідомлення відредагував Василь - Понеділок, 11.03.2013, 17:39
 
OMДата: Неділя, 17.03.2013, 15:59 | Повідомлення # 3
Майор
Група: Друзі
Повідомлень: 92
Репутація: 1
Статус: Offline
[/j]
[j]
.
Проблема ТПВ (твердих побутових відходів) в нашому місті, як і в переважній більшості міст та сіл України стоїть досить гостро. На сьогоднішній день ми маємо в державі і законодавство, яке регламентує відносини в сфері поводження та контролю з відходами. Є тільки одна річ,яка заважає, щоб цей механізм запрацював і на жаль вона є основною, визначальною, це кошти. Любий закон, яким би він досконалим не був, сам по собі не запрацює, поки не буде мати економічної складової. Коли є статика, а динаміки не має, нічого з того не получиться, це як на простому прикладі коли є трактор, а немає дизпалива він же не поїде, чи рівно є трактор і є дизпаливо, а немає тракториста він також не поїде. Так само, що з того законодавства, коли воно не забезпечене економічно. В міському, так само, як і в районному бюджеті, на такі цілі не передбачено ні копійки, а державні кошти до нас  не доходять.

Сьогодні  ми нажаль живемо за принципом крайньої необхідності, коли малим злом стараємося відвернути велике. Що краще, залишити місто, як було до цього, без загального збору та вивозу сміття, і віддати місто на поталу створення в ньому повсемісного смітника, чи все-таки збирати його та вивозити і складувати в одному місці. А питання "трьох гривень" Ви вважаєте економічним здирництвом, я так і не зрозумів сарказму теми "Сміттєзвалища за три гривні". У всіх розвинених державах це питання не держави, а лише громади, весь тягар плати несе населення, в нас все-таки намагаються послатися  на когось, тільки не на себе, а тому віз там де й був. І сьогодні, як би ми ту проблему не висвітлювали, в різних кольорах, де б ми не шукали "ворогів", все одно без економічних затрат та вкладеної праці нічого не получиться. На одній "голій" ідеї нічого не зміниш і далеко не заїдеш, бо як кажуть організація спасіння потопаючих, це справа рук самих потопаючих. Сьогодні ми робимо те, що можемо робити, виходячи із своїх підручних можливостей. Крім цього ми паралельно шукаємо шляхи вирішення цієї проблеми іншим чином. Зараз проводимо переговори з одним суб"єктом господарювання в цій сфері, який надає послуги в сусідньому, Яворівському районі.

Я  можу Вам навести розрахунки, які красномовно скажуть самі за себе, якщо є в цьому потреба.Сьогодні пане Василь, знаючи, що Ви живете в районі вулиці В.Стуса (мікрорайон сільгосптехніки), як можна назвати таку ситуацію, коли я купив спеціально старий причіп, бо новий купити не маємо змоги, для збору та вивозу сміття у Вашім мікрорайоні і хтось лише протягом зими три рази пробивав всі колеса. Де візметься в нас громадська позиція, чи думка, коли ми  спільно, кожен зокрема не буде виявляти та присікати цих примітивних осіб. А додайте до таких моментів іще й різного роду перевірки, картина получається переважно в сірих тонах.

Щоб не повторюватись мені, а Ви маєте час та бажання ознайомитися з проблемами нашого міста в цій сфері господарської діяльності, то зможете це зробити, переглянувши декілька наших листів до деяких посадових осіб державних виконавчих органів влади та суду:
.
.
Прикріплення: Perepiska_po_TP.rar (137.7 Kb)


Повідомлення відредагував OM - Неділя, 17.03.2013, 16:25
 
ВасильДата: Неділя, 17.03.2013, 20:20 | Повідомлення # 4
Підполковник
Група: Перевірені
Повідомлень: 103
Репутація: 0
Статус: Offline
Шановний пане Олег!
Я не вважаю "економічним здирництвом", як ви написали, збір трьох гривень за вивіз сміття. І цього я ніде не писав. Навпаки, практика збору грошей за вивіз смітття - це норомальна європейська практика. Я прожив декілька років за кордоном і в цьому переконався. Тільки там ти знаєш за що платиш-  сміття забирають, і сліду по ньому немає. А в нас получається парадокс- ти платиш за те, що в кінцевому результаті за твої ж гроші тобі забруднюють твоє ж місто! От і весь сарказм. Я виріс біля цього парку-  тому мені і не байдуже те, що тут відбувається.. Просто одні дивляться на це і мовчать, а інші намагаються привернути увагу громадськості для спільного вирішення проблеми.

Метою мого відео не була критика Вас, як міського голови, тому що ця проблема почалась ще до Вашого приходу на посаду. Я ж так і написав для всіх небайдужих: "запропонуйте, будь ласка, ваші варіанти вирішення проблеми."
 Ви написали : "Що краще, залишити місто, як було до цього, без загального збору та вивозу сміття, і віддати місто на поталу створення в ньому повсемісного смітника, чи все-таки збирати його та вивозити і складувати в одному місці."
Звичайно,і я погоджуюсь, що краще  "вивозити і складувати в одному місці."  Але ж сміття насправді не складується(як наприклад в яму), а просто висипається куди кому забажається. 
Зараз ця проблема просто продовжується, зате ще можна зменшити її шкідливий вплив, наприклад: щоб не розносило сміття на всі боки, і щоб люди, які привозять його сюди власним транспортом, не викидали кому куди подобається
- Визначити межі одного(їх вже кілька) звалища.Можна зробити відповідний напис, карати штрафом.  Сміття часто палять- також зробити відповідний заборонний напис. Звичайно, що кожного не впильнуєш,зате я прихильник саме таких методів. Потрібно піднімати культуру населення, хоча б такими методами..Проводити просвітницьку роботу..тому що пробиті кола причепу це якраз і свідчення низького культурного рівня громадян.

Сподіваюсь, мої поради будуть корисними. 
пс. користуючись нагодою Дякую за ініціативу створення сайту міської ради  respect
Ви це обіцяли  -  і виконали. Хоча і довелось Вам про це нагадати зайвий раз..Ну бачите, не полінувався,нагадав, зате зараз маємо те - що маємо. От так хочу привернути увагу і до звалища- тому що не всі мають змогу ЦЕ побачити на власні очі  online2long


27.11.2013 - Навіть якщо змінимо всю владу в державі Україна, але занедбаємо власну душу, яка нам з тòго користь?!
Апостольське напоумлення Папи Франциска «Evangelii gaudium» ("Радість Євангелія") - Духовна їжа для кожної душі.
 
OMДата: Неділя, 17.03.2013, 23:39 | Повідомлення # 5
Майор
Група: Друзі
Повідомлень: 92
Репутація: 1
Статус: Offline
Пане Василь, я не хотів і не хочу нікого образити, тим більше Вас. В останній період часу на цю тему мною було вже багато сказано , в тому числі і через нашу міську газету, але  нажаль реакції ніякої. Це, повірте, бентежить тому, що думаю- чи всім всеодно та байдуже, чи можливо я особисто в чомусь помиляюсь, чи ні. Я просто не бачу орієнтирів громади на що потрібно рівнятися. В такій ситуації коли приймаєш сам особисто рішення, завжди є присутній страх, що ти можеш помилитися, оскільки в кінцевому результаті за ситуацію прийдеться відповідати самому. Але зараз я усвідомлюю та переконаний в тому, що робити всеодно щось треба, не можна просто очікувати і не має в мене можливості на паузу, потрібно щось робити вже сьогодні, можливо і не популярні речі. Але істина будь якого успіху полягає в тому, що всі ми разом, спільно повинні вирішувати наші спільні проблеми, за нас більше нікому. Я закликаю всіх користувачів сайту висловити власне свою думку з цього приводу, можливо вона стане тим раціональним зерном, яке завтра дасть сходи і основне для мене не дасть мені можливості помилитися.
 
ВасильДата: Понеділок, 01.04.2013, 16:32 | Повідомлення # 6
Підполковник
Група: Перевірені
Повідомлень: 103
Репутація: 0
Статус: Offline
В Європі зараз вивезення сміття - це один з найприбутковіших бізнесів. Тобі платять за його вивезення, а потім ти його переробляєш чи просто продаєш- фірмі яка цим займається, і заробляєш на цьому двічі. 
 При цьому переробляють не тільки сміття, а навіть використану на кухні олію,яку зливають в бочки, і знову ж таки, переробляють..на біопаливо. 
Не думаю,що в умовах кризи і зубожіння населення варто піднімати ціну на вивезення сміття. Можливо, навпаки,в умовах кризи, враховуючи європейський досвід, та виставивши задовільну оцінку діяльності КП "Моє місто", варто обміркувати, як на цьому заробити? (а можливо і зменшити ту ж ціну за вивезення), і поповнити міський бюджет. І шляхи виходу з цієї проблеми могла б шукати якраз влада.
Не вважаю проблемою номер один сАме вивезення сміття. Якщо вже говорити про сміття,то цікавить найбільше одне- ЩО БУДЕ ІЗ ВЖЕ СТВОРЕНИМИ СМІТНИКАМИ І ХТО БУДЕ ЙОГО ЗБИРАТИ, І КОЛИ ЦЕ БУДЕ (І ЧИ БУДЕ ВЗАГАЛІ)?
Але те, що міська влада шукає шляхи вирішення цієї проблеми- це вже плюс,звичайно, для неї.
Якщо приватна фірма з Новояворівська готова вивозити сміття і везти його - значить їй це вигідно. Можливо, варто зробити так, щоб це було вигідно і нам?! І якщо вже влада остаточно вирішила співпрацювати з приватником, і піднімати ціну, не думаю що це схвально приймуть мешканці міста,адже це їхні гроші.Для цього, принаймні, можна було б спитати ГРОМАДСЬКУ ДУМКУ.. 
 Один відомий і поважний Громадянин міста слушно зауважив, що пустує Народний Дім. Можливо,варто запровадити в ньому ГРОМАДСЬКІ СЛУХАННЯ з тих чи інших питань МІСЦЕВОГО ЗНАЧЕННЯ.  
 Це вже, звичайно, суб’єктивне право і компетенція влади міста..


27.11.2013 - Навіть якщо змінимо всю владу в державі Україна, але занедбаємо власну душу, яка нам з тòго користь?!
Апостольське напоумлення Папи Франциска «Evangelii gaudium» ("Радість Євангелія") - Духовна їжа для кожної душі.
 
AdministratorДата: Вівторок, 16.04.2013, 16:33 | Повідомлення # 7
Підполковник
Група: Адміністратори
Повідомлень: 31
Репутація: 50
Статус: Offline
ВІДПОВІДЬ НА ОСТАННЄ ПОВІДОМЛЕННЯ ПЕРЕНЕСЕНА В НОВУ ТЕМУ ПРО КП "МОЄ МІСТО"
 
ВасильДата: Вівторок, 16.04.2013, 16:38 | Повідомлення # 8
Підполковник
Група: Перевірені
Повідомлень: 103
Репутація: 0
Статус: Offline
Я також не хочу більше зачіпати цю тему. Вона очевидна. На форумі я висловився з найбільш болючих для мене питань. І признаю що був почутий.

27.11.2013 - Навіть якщо змінимо всю владу в державі Україна, але занедбаємо власну душу, яка нам з тòго користь?!
Апостольське напоумлення Папи Франциска «Evangelii gaudium» ("Радість Євангелія") - Духовна їжа для кожної душі.
 
truthДата: Вівторок, 16.04.2013, 16:38 | Повідомлення # 9
Рядовий
Група: Користувачі
Повідомлень: 9
Репутація: 0
Статус: Offline
Я вважаю, що у випадку нашого невеликого міста вивіз сміття, як пише один з дописувачів "за три гривні" є поки що найбільш оптимальним. Так, екологічна ситуація в місті складна і з цим треба боротися, однак давайте дивитися на це реально. Європейська практика для нас, нажаль, в найближчий час "не світить". Це правда і з цим нічого не зробиш. На мою думку,основна причина "сміття" є в головах людей. Це проблема свідомості, а у випадку наших людей ще й відповідальності. Пропоную таку схему вирішення даної проблеми:
  • пропаганда екологічної безпеки;
  • максимальна відповідальність (штрафи) за викид відходів у не санкціонованих місцях;
  • поступове вирішення проблеми розміщення сміттєзвалища за межами міста.
 
БУБЛЬ-ГУМДата: Вівторок, 16.04.2013, 16:39 | Повідомлення # 10
Рядовий
Група: Заблоковані
Повідомлень: 2
Репутація: 0
Статус: Offline
Поганому танцюристові завжди щось заважає.Штат міськради роздули вдвічі за два роки.Захланні депутати понагрібали по 6 гектарів землі ,мабуть планують із собою забрати.
 
ZojaДата: Четвер, 18.04.2013, 14:46 | Повідомлення # 11
Лейтенант
Група: Користувачі
Повідомлень: 26
Репутація: 0
Статус: Offline
Пане Бубль-Гум, читаючи ваші коментарі на форумі зрозуміла ,що ви не є прихильником міського керівництва Та все ж признайте, що навіть можливість висловити тут своє незадоволення  роботою мерії , ми з вами маємо завдячуючи міському голові І якщо ви пишете тільки для того, щоб полоскотати меру нерви ,то вам непогано виходить.Якщо вас справді  хвилюють проблеми міста, то хотілося б читати конкретні серйозні пропозиції.
 
truthДата: Четвер, 18.04.2013, 18:59 | Повідомлення # 12
Рядовий
Група: Користувачі
Повідомлень: 9
Репутація: 0
Статус: Offline
Я теж вважаю, що потрібно займатись не критиканством, а реальними та корисними справами на благо громади.
 
ВасильДата: Середа, 08.05.2013, 23:07 | Повідомлення # 13
Підполковник
Група: Перевірені
Повідомлень: 103
Репутація: 0
Статус: Offline
Чув що сьогодні люди перекрили дорогу працівникам КП, які намагались вивезти сюди чергову "порцію" сміття.Тепер стало зрозумілим чому воно не вивозиться по місту останніми днями.
Нажаль поки що не знаю де саме це відбулося і мешканці яких вулиць були серед цих людей.
Знаю також що напередодні Пасхи, точніше в страсну п'ятницю, на сміттєзвалище викликали пожежників щоб погасити на ньому полум'я. Видно, хтось його підпалив і саме дим був помітний багатьом мешканцям міста.
Для мене, наприклад, не є дивним той факт, що це сталося. Адже сміттєзвалища і далі не обгороджені, різних заборонних знаків щодо підпалу сміття там не бачив.
Коли одного разу проходив поруч цих смітників на мене кинулись два немалі пси, які на цьому смітнику "харчувалися". Отже, не бачу інших шляхів вирішення проблеми, як потрібен компроміс влади і жителів міста.
Прикріплення: 9392427.jpg (50.8 Kb)


27.11.2013 - Навіть якщо змінимо всю владу в державі Україна, але занедбаємо власну душу, яка нам з тòго користь?!
Апостольське напоумлення Папи Франциска «Evangelii gaudium» ("Радість Євангелія") - Духовна їжа для кожної душі.
 
Форум » Test category » Судововишнянська міська рада » Сміттєзвалища за три гривні (+ВІДЕО)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: