Головна » 2014 » Грудень » 2 » Ліцеїсти садили дерева, чистили парк
09:52
Ліцеїсти садили дерева, чистили парк

26 листопада, коли перед цим несподівано у місті випав перший сніг, 70 учнів ліцею, усі вони мешканці міста,  вийшли на впорядкування парку біля школи.  Метою було також посадити саджанці червоного дуба і берези.
Не випадково підкреслили погодні умови - роботи запланували завчасно, то слякоть не налякала дітей, майстрів, заступника директора ліцею Володимира Литвинського, депутата міської ради Романа Качмарика, які працювали разом.
О 9.30  роботи йшли повним ходом. Найперше посадили понад 300 саджанців. Далі взялися "висвітлювати" насадження минулого року, укріплювали їх тичками. Повирубували кущі, косив Качмарик косою суху траву. Узагалі, для цього потрібно придбати місту мотокосилку, бо ніхто не позичить.
Організацію робіт учнів здійснювали і разом працювали майстри виробничого навчання Ігор Повх, Ігор Данчівський, Євген Колодій, Михайло Чорний, Василь Брицький, а також працівник ліцею Мирон Голдак. Саджанці привіз майстер Йосип  Бущак.
На купу діти зносили вирубане гілля. Робота кипіла у різних куточках парку. Учні  редактору показали як засмічує територію парку сусід, який живе поруч- тут і будівельні матеріали, сміття, домашня птиця, а один із майстрів навіть розповів, що цей мешканець міста сміття постійно висипає під річку, грозився припильнувати його і викинуті відходи повернути йому на подвір’я.
Сьогодні не називаємо його прізвище, але може прочитає у газеті то себе впізнає, може схаменеться. Не можна так жити, щоб не думати про дітей, онуків - сьогодні наша ріка, то суцільна гноївка, підшкірну воду самі і споживаємо. Ось вам і відповідь, чому у Європі люди живуть до 90 років, бо за шкоду природі там велика кара і перед законом усі рівні.
Десь три години працювали учні, зробили багато. Є ідея весною у парку потрудитися ще кілька днів, то може справді допоможемо природі і самим собі.

Андрій Шот.
Сфотогафував автор.

 

Переглядів: 365 | Додав: Administrator | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]