Реєстрація | Вхід
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Test category » Судововишнянська міська рада » Молодь - ДЕЗОРІЄНТОВАНА. Потрібен духовний наставник, а не (концерти "Дзідзя" та планові рейди міліціянтів-дружинників.)
Молодь - ДЕЗОРІЄНТОВАНА. Потрібен духовний наставник, а не
ВасильДата: Понеділок, 18.11.2013, 17:08 | Повідомлення # 1
Підполковник
Група: Перевірені
Повідомлень: 103
Репутація: 0
Статус: Offline
Часто ні самі батьки, ні вчителі не в змозі допомогти дитині, адже самі переживають глибоку кризу духовності...А якщо "сліпий веде сліпого - то обидва в яму впадуть.."
Не допомагають молодій особі ні гроші, ні постійні зауваження - просьби.

Будучи молодою людиною та помітивши, що величезна кількість людських проблем починаються від того, що людина віддаляється від Бога, можу однозначно сказати: всі переживаємо кризу духовності, та "пожинаємо" її плоди-наслідки - різні невдоволення та негаразди в житті..

Цей рік віри, який відзначається католицькою Церквою 2013 року, справді виявився багатим на різного роду духовні події.
Однією з найважливіших, вважаю, було обрання Вселенським Архиєреєм Папи Франциска.

Дослідивши чому саме "Франциск", а не хтось інший; читаючи як ще будучи в Аргентині тодішній Хорхе Маріо Бергольйо ходив по бідних районах столиці та просив батьків віддати своїх дітей на катехизацію, щоб вони не "вештались вулицями", а вміли собі потім правильно будувати життя (основи салезіянсько руху), зрозумів:
Папа Франциск - саме той духовний наставник, який може допомогти нам правильними порадами(орієнтирами) у житті.
Саме завдяки такій життєвій позиції та скромному стилі життя Він зайняв 4-е місце у списку найвпливовіших людей світу, опублікованомуамериканським журналом «Форбс».( поступаючись лише Володимиру Путіну, Бараку Обамі і голові КНР Сі Цзіньпіну . Відразу ж за понтифіком слідує Ангела Меркель, що зайняла 5-е місце.)І це, додам від себе, лише за вісім місяців свого понтифікату!

Використовуючи сучасні ЗМІ, в тому числі інтернет, пропоную долучитись також і міському керівництву до цього "просвітлення нашого розуму", та розмістити на сайті судововишнянської міської ради посилання на сайт, присвячений Папі Франциску -
http://popefrancis.org.ua/
Одного разу я вже це пропонував (як і щодо нашого єпископа С.Чміля, 100-літній ювілей з дня народження якого будемо відзначати наступного року), та не був почутим. Звертаюсь до керівництва міста з проханням посприяти в цьому питанні.

Давайте спільно вибиратися з цієї "кризи духовності".
З власного досвіду, з повагою, Керівник МГО "ПСП-ПРОМОВА".
p.s. В прикріпленні до цього повідомлення знайдете також вибрані слова Папи до молоді.
Прикріплення: 6498164.jpg (44.7 Kb) · __-.docx (17.7 Kb)


27.11.2013 - Навіть якщо змінимо всю владу в державі Україна, але занедбаємо власну душу, яка нам з тòго користь?!
Апостольське напоумлення Папи Франциска «Evangelii gaudium» ("Радість Євангелія") - Духовна їжа для кожної душі.


Повідомлення відредагував Василь - Понеділок, 18.11.2013, 18:01
 
ZojaДата: Субота, 30.11.2013, 11:29 | Повідомлення # 2
Лейтенант
Група: Користувачі
Повідомлень: 26
Репутація: 0
Статус: Offline
Бажання наслідувати Папу Франциска є дуже похвальним ,але повсякденне життя далеке до ідеалу.Якщо Ви, Пане Василю,були вчора на обїздній дорозі і підтримали проведення ЄВРОЛАНЦЮГА ,то знаєте що його організувала молодь .Значить щось ми хочемо змінити.Не знаю чи були інші отці на акції та отця Михайла ЧАМАРНИКА я бачила на чолі колони.Значить є в нас і серйозні духовні наставники.
 
ВасильДата: Четвер, 12.12.2013, 17:01 | Повідомлення # 3
Підполковник
Група: Перевірені
Повідомлень: 103
Репутація: 0
Статус: Offline
Свіжі новини:  (вчора) Впливовий американський журнал «Times» щороку вибирає людей, які, на думку редакції, протягом року найбільше вплинули на життя світу. Людиною року-2013 проголошено Папу Франциска.(І це лише за якихось 9 місяців його понтифікату!)


Звичайно, в нас теж є свої сильні моральні духовні авторитети,які є своєрідними дороговказами для нації.

Найбільший з них, напевно,- це блаженної пам'яті митрополит Андрей Шептицький, збірка пастирських послань якого налічує три томи( майже всі по тисячу сторінок.)

В цих посланнях він заторкає всі суспільні сфери, в тому числі і політику, патріотизм. Ось що він пише про правдивий патріотизм:
"Християнин може і повинен бути патріотом, але його патріотизм не може бити ненавистю і ані не сміє накладати обов' язків, противних вірі. То, що видавалося би патріотизмом, а було ненавистю або противило би ся вірі, не є правдивим патріотизмом....Стережіться і між собою ненависти і роздору, злишньої партійности..передовсім пам'ятаймо , що нарід є тим сильніший, чим більше опирається на науці Ісуса Христа.."(Див. Пастирське послання від "О патріотизмі" від 1-го серпня 1899р.)

А ось що говорить ще один духовний провідник - екс-глава Української греко-католицької церкви Любомир Гузар(дякувати Богу ще живий) щодо теперішніх подій в Києві на Євромайдані:
"..Я не дивуюсь, що люди думають про насилля, про силові розв’язки – це цілком природньо. Проте те, чого люди прагнуть – його не можна от так, відразу дістати, а треба дуже солідного виховання, рівноваги духа. Конфлікти це не є лихо, конфлікти це нагода рости, розвиватися. Подібно як у духовному житті є спокуса. Спокуса – це нагода рости, подолати себе. Потрібно подивитися на ситуацію спокійними очима, щоб побачити, що справді злого є і як можна це направити. І направлюючи це – ми ростемо.
Дуже багато людей, на жаль, реагують емоційно, не задумуючись, інстинктивно і це є небезпечно. У цьому можна побачити брак солідного суспільного виховання. А це виховання потребує часу. Ми сьогодні знайшлися у ситуації дуже поважного напруження, і частина людей (важко сказати який процент) реагує дуже емоційно, радикально...
Не дивуйтеся. Оскільки ми є спадкоємцями радянського союзу, тої більшовицької ментальності, це справді є боротьба добра і зла. Людей так виховували, тому я не дивуюся міліції, «Беркуту» чи представникам влади – їх так виховали, вони іншого не знають. Може дехто схаменувся, опам’ятався, зрозумів, але всі того не зроблять, вони роблять так як навчені. Це є справа перевиховання.."(Повний текст інтерв'ю читайте тут: http://catholicnews.org.ua/prigadu....l-guzar )

Отже, шановна п.Zoja, не можу не погодитись з екс-главою УГКЦ щодо того, що система виховання людини прямо впливає на її суспільні дії та життя. Іншими словами, якби ті працівники правоохоронних органів були справжніми християнами, то ніколи не пішли б на таке..(побиття дітей). Отож, поведінку правоохонців тут можна осуджувати, але першопричиною цієї конкретної проблеми, як і теперішньої влади в Україні загалом, є ніщо інше як КРИЗА ДУХОВНОСТІ. Тому, як бачимо, духовних наставників та уроків виховання потребує не лише молодь, а й старше покоління..ніколи не пізно)

P.S. Отже, саме духовність, а не політика є визначальною в процвітанні держави та її населення. Перше важливіше за друге. Хоча і на ланцюгу був, але якби навіть і не був,то не маю права нікому докоряти за його відсутність..Кожен будує своє життя так,як підказує йому не лише голова, а й серце та душа..
Прикріплення: 5426821.jpg (19.1 Kb) · 6669191.jpg (61.1 Kb)


27.11.2013 - Навіть якщо змінимо всю владу в державі Україна, але занедбаємо власну душу, яка нам з тòго користь?!
Апостольське напоумлення Папи Франциска «Evangelii gaudium» ("Радість Євангелія") - Духовна їжа для кожної душі.


Повідомлення відредагував Василь - Четвер, 12.12.2013, 18:57
 
ZojaДата: Понеділок, 23.12.2013, 11:21 | Повідомлення # 4
Лейтенант
Група: Користувачі
Повідомлень: 26
Репутація: 0
Статус: Offline
Пане Василю, серед всіх заповідей є дві які ,як на мою думку, мали би  формувати відношення до всіх решту заповідей і в загальному до життя. Це -любити Господа свого і любити ближнього свого як себе самого.Якщо б кожна людина дотримувалася хоч би цих заповідей ,то  відпала би потреба у всіх інших.
 
Форум » Test category » Судововишнянська міська рада » Молодь - ДЕЗОРІЄНТОВАНА. Потрібен духовний наставник, а не (концерти "Дзідзя" та планові рейди міліціянтів-дружинників.)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: