Головна » 2013 » Вересень » 11 » Знущання над тваринами
16:16
Знущання над тваринами



У редакцію місцевої газети надійшов лист, в якому мешканка вулиці Д.Галицького розповідає про те, що неподалік мешкає громадянин Г., який заводить собак, як забавку для дітей, а потім над ними знущається. Читачка розповідає, що тварин може не годувати по три дні, бо їде у село. Тоді на допомогу приходять сусіди, які приносять їсти.
Одного разу пес з’їв курча, то його прив’язали до велосипеда і потягли до лісу... вішати. Пес три рази зривався з мотузки, але смерті не уникнув. Усе це ніби сам розповідав господар.
Автор пише, що за подібні вчинки людина має бути покарана.
Прочитавши такі рядки, стає не по собі, не віриться, що живемо у 20 столітті. Про такі випадки треба інформувати найперше правоохоронні органи. В Україні є Закон, який передбачає за такі вчинки кару.
Знущання над тваринами, що відносяться до хребетних, вчинене із застосуванням жорстоких методів або з хуліганських спонукань, а також нацьковування зазначених тварин одна на одну, вчинене з хуліганських чи корисливих мотивів, — караються штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців.
Ті ж дії, вчинені у присутності малолітнього — караються штрафом до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до двох років.

Переглядів: 393 | Додав: Administrator | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]