Головна » 2013 » Листопад » 10 » Знову спалюють на городах бур’ян, опале листя
21:52
Знову спалюють на городах бур’ян, опале листя



Вже скоро Україна може підписати угоду про асоціацію з Європейським союзом. Для нас ключове питання – європейська свідомість.
Будучи в 2005 році в Словаччині, я запитав словака: «А що було б, якби хтось запалив бур’ян, минулорічну траву?» Вдумайтесь у відповідь: «У нас цього не може бути з двох причин: перша – свідомість словака така, що йому і в голову не збреде щось спалювати, а друга – великий штраф». Що зробити, щоб і в наших людей була така свідомість?
Перед вечором, коли гарна погода, кожна людина разом із дітьми має здійснити вечірню прогулянку. Так ні. Все в диму. Кожний, хто підносить сірник – не задумується про наслідки. Хочу нагадати, що декілька років тому навколо Москви були пожежі, то в самій Москві захворюваність  зросла у десять разів, смертність у два! Чому мовчки спостерігають на цей гріх медики, священники, вчителі, влада?
Японці із бур’янів, минулорічної трави виготовляють дванадцять видів продукції. А більшість наших людей могли б бур’ян використати для компосту. Тут зовсім не треба ніяких затрат. І сама природа за два роки зробить з бур’яну ідеальний компост, збагатить грунт гумусом, а повітря стане чистим, зменшиться смертність, захворюваність. Я це роблю десятки років. І прошу всіх схаменутись. 
Павло Глазовий крізь десятиліття звертається до нас:
«– Що ж це скоїлось з вами?
Що це за порядки?
До чого ви дожилися
Ледачі..?»
Не будьте байдужими до свого здоров’я, здоров’я близьких, сусідів!

Василь СЮМАК, 
голова комісії 
з питань ЖКТББЕ 
м. Судова Вишня.

Переглядів: 411 | Додав: Administrator | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]