Головна » 2015 » Травень » 21 » Зібрання майданівців в Турці
20:27
Зібрання майданівців в Турці

25-26 квітня 2015 року на теренах Турківського району   проведено акцію «Турківщина вітає Героїв». Даний захід відбувся для того,  щоб ми змогли привітати та вшанувати  наших героїв, героїв Майдану, воїнів АТО, героїв чорнобильців, сміливих та мужніх людей, якими може гордитися наш бойківський край. Судову Вишню на заході представляли Роман Трущенко та Ярослав Рудий. Їздив туди ще судововишнянець, активний учасник Майдану (був поранений) Мирон Пастернак, колись працював в РЕСі. Зараз є заступником обласного об’єднання "Нескорені".
Біля стенду Небесної сотні священнослужителі  відправили панахиду за загиблими на Майдані, в зоні АТО та на Чорнобильській атомній електростанції.
Зі словами вітання та скорботи виступив голова Турківської районної державної адміністрації Олександр Лабецький, який розповів присутнім про трагічні дні Майдану та зони АТО. «Цей захід необхідний в контексті підтримки демобілізованих учасників АТО, воїнів, які отримали поранення, сімей загиблих Героїв. Ці хлопці повинні відчувати з боку місцевої влади увагу й підтримку, бачити реальні кроки для вирішення соціальних проблем» зазначив голова райдержадміністрації Олександр Лабецький.
На захід зібралися активісти Української спілки Майдану «Нескорені», представники самооборони Львівського Євромайдану, учасники АТО, бійці 80 аеромобільної бригади, бійці батальйону «Айдар», зокрема двічі ранений сотник Майдану, боєць Ігор Солонинко, який поділився з присутніми розповідями про АТО та подякував всім, хто допомагає хлопцям-бійцям у такий важкий для України час. Подякував нашим землякам за допомогу і підтримку учасник Євромайдану від Турківщини Мирон Пастернак.
26 квітня 2015 року  –  сумна 29-та річниця вибуху на Чорнобильській АЕС. Багато рятувальників загинуло  і з нашого району, їх подвиг можна прирівняти  з подвигами героїв Майдану та подвигами воїнів АТО, адже всі захищали і захищають свою рідну землю. В залі були присутні вдови ліквідаторів Чорнобильської АЕС Ганна Шевчук з міста Турка та Марія Жавко з смт.Бориня.
Всім гостям заходу діти подарували квіти та невеличкі подарунки, які приготували для передачі воїнам в АТО.
На завершення Олександр Лабецький  звернувся до присутніх  зі словами подяки всім, хто допомагає нашим героям у важкі для них часи та запросив всіх небайдужих не закривати очі на  події сьогодення  і пам’ятати, що багато наших хлопців-земляків захищають нас на передових від лютого агресора.

Власна інф.

 

Переглядів: 425 | Додав: Administrator | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]