Головна » 2013 » Березень » 23 » Вшанували Кобзаря
21:15
Вшанували Кобзаря
в школі...



Небагато є постатей в українській історії та літературі, яких вшановували б щорічним святом. З-поміж тих, кого не можна проминути, –  великий Кобзар.
У  школі було проведено просвітницьку інформацію «Я на сторожі коло їх поставлю слово...». А підготувала її С.В.Кулян та учні 9-Б класу. Конкурс знавців творчості та життєвого шляху Тараса Шевченка у формі рольової гри «Ми чуємо тебе, Тарасе, крізь століття» був проведений з учнями 7-В класу, «Садок вишневий коло хати» – інсценізація-містерія з елементами декламації –  у 6-А класі (М.І.Доскоч). Героями містерії були символічні постаті Правди, Любові, Надії, Мудрості, Долі, а зіграли їх А.Доскоч, М.Мальська, В.Чердакова, В.Захарко Роль Шевченка відтворив М.Доскоч.
Усний журнал із використанням мультимедійної презентації «Йдемо, Кобзарю, до тебе крізь століття» представила Г.С.Тицька та учні 9-А класу. Десять сторінок журналу розкрили перед слухачами «Шевченка як людину, котра сраждала, кохала, дуже переживала». 
Цікавою була і літературно-музична композиція із застосуванням ІКТ «І мене в сім’ї великій ... не забудьте......» А підготувала її С.В.Кулян та учні 5-Б і  9-Б класів.
Марія Доскоч,
учитель української мови та літератури.






в бібліотеці...



Є дні, що минають непомітно і зникають без сліду. Нічого не залишають по собі, нічого не знаменують собою. Але є день, що завжди з нами, бо він увібрав безсмертне дихання душі, такий великий і незбагненний як життєдайний дощ, як весняний вітер, як щедре сонце. Україна у долі своїй має такий день – 9 березня.
Ось і 15 березня  учні 5-Б і 9-Б класів завітали до міської бібліотеки, куди їх гостинно запросили її працівники – М.Р.Петьовка, І.І. Дзюбінська та О.П.Лядик. Спільно з бібліотекарями і вчителем української мови та літератури С.В.Кулян в імпровізованій світлиці – читальному залі бібліотеки –  провели літературно-музичне свято «Великий син великого народу».
На святі були присутні гості – учителі та учні школи, батьки, жителі Судової Вишні.  Учні  пройшли стежками важкого життя славетного Кобзаря, яке стало славою і гордістю українського народу, закликали прислухатися до шевченківської думки, слова, вклонитися світлій пам’яті поета.
Діти читали поезії Тараса Шевченка,  виконували пісні на слова поета. Мультимедійна презентація та відеоролик «Тарас Григорович Шевченко»  дали змогу учасникам та глядачам заглибитись у глибокий і величний світ спадщини поета-художника – картини, намальовані аквареллю, «Марія», «Циганка-ворожка»..., сепії «Казашка Катя», «Притча про блудного сина»..., офорти «Смерть Богдана Хмельницького», «Судня рада»,  «Видубецький монастир» та ін., дізнатись про маловідомі факти із життя поета-пророка.
Підготована бібліотекарями книжкова виставка «Вогненне слово Кобзаря» познайомила учнів  з найвідомішими виданнями Кобзаря та книгами про нього.
Завідуюча бібліотекою Моніка Петьовка подякувала вчителям, учням за змістовно проведений захід.
Світлана Кулян,
 учитель української мови та літератури.








Переглядів: 532 | Додав: Administrator | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]