Головна » 2014 » Квітень » 8 » Україну він вивів з неволі
12:39
Україну він вивів з неволі

З метою гідного відзначення у 2014 році 200-річного ювілею видатного сина українського народу Тараса Григоровича Шевченка в ДНЗ«Судововишнянський професійний ліцей» проведено комплекс культурно-мистецьких та просвітницьких заходів.
Протягом березня в ліцеї пройшов Шевченківський тиждень «Тарас Шевченко - геній і пророк», проведені конкурси читців, літературні читання, конкурси на кращий літературний твір про Т.Г.Шевченка, книжкові виставки, перегляди літератури на теми: «Тарас Шевченко - поет духовної свободи», «Тарас Шевченко жити буде, поки на землі житимуть люди», просвітницькі години на теми: «Стежками Кобзаря», «Вічне слово Шевченка», «Тарасові твори сяють як зорі», «Шевченко - символ України» та ін.
Останніми днями березня була представлена літературно-музична композиція «Україну він вивів з неволі». Відповідальність за організацію та проведення свята було покладено на учасників літературного гуртка «Художнє слово». Члени гуртка, а саме учні 15-Б та 12-С груп, з великою відповідальністю поставилися до поставленого завдання. Сценарій композиції був насичений поезіями Тараса Григоровича Шевченка, піснями на слова Великого Кобзаря. Всі учні бездоганно декламували вірші, виконували музичні твори, а особливо слід відмітити здібності О.Сохолової, У.Дусик, І.Розквас, Х.Лещишин, М.Пухнатої, Х.Ткачик, А.Ризінської, СКоваль, О.Сороки, П.Стадника, П.Кушика, Р.Мрака, В.Степаняка.
У наш час творчість Шевченка стала невід'ємною часткою духовного життя українського народу. Мабуть, саме тому у сценарій так доречно вплелися спогади про події в Україні останнього періоду, які стривожили серця небайдужих українців. На завершення дійства було продемонстровано відео «Пам'яті героїв Євромайдану». Хвилиною мовчання було вшановано пам'ять про загиблих.
Хай же і сьогодні, і в наступні роки зігріває наші душі Шевченкове слово, хай воскресає він, пророк нашого народу у благородних помислах і ділах, у справі збереження мови народної, звичаїв і традицій.

 

Ганна Бойко,
викл. укр. мови та літ.,
кер. гуртка «Художнє слово»

Переглядів: 375 | Додав: Administrator | Рейтинг: 2.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]