Головна » 2014 » Березень » 24 » Україно моя, вишиванко
13:26
Україно моя, вишиванко



Святковий захід на таку тему провів  гурток «Берегиня» (керівник Віолетта Андріївна Станкевич) у Судововишнянському професійному ліцеї  26 лютого 2014р.
Так, Україну в світі знають по вишиванці. Це наш оберіг, краса, неповторність, це  — код нашої нації. З нас вишиванку здирали, нищили, зневажали, але ми є і красуємося перед світом саме у вишиванці.
Гуртківці Христина Лещишин, Марія Пухната, Ілона Пшибила, Анна Ризінська, Оксана Сорока, Уляна Дусик, Марта Костецька, Оля Сохолова, Соломія Коваль, Іванна Розквас, Галина Бардин приклали чимало зусиль, щоб розкрити тему, зібрали багатий матеріал про вишиванку, читали вірші, легенди, навіть був танець з рушниками. Супроводжувала це дійство музика, що підкреслювала усе, що присутні бачили і чули.
Усі учасники свята одягнені у вишиванки, які і були перепусткою на захід.  Зал прикрашений цікавими експонатами, адже кожна група мала завдання «відкрити» міні-музей вишиванки. Потрудилися на славу: тут можна було побачити стародавні і сучасні рушники, серветки, одяг.
На екрані демонстрували види вишивки різних регіонів України, а потім фрагменти свят, що проводились у професійному ліцеї, де учасниками були як учні, так і працівники ,  вдягнені у вишиванки. Із цікавістю усі присутні переглянули фільм «Музей української вишивки в Чікаго»  і на завершення свята  виконали пісню «Україно моя, вишиванко...».
Це було зворушливо до сліз. А перед очима стояв Майдан …
Христина Дигдало,
молодший науковий співробітник
музею-садиби родини Антоничів.



Переглядів: 446 | Додав: Administrator | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]