Головна » 2014 » Червень » 4 » Участь у великому проекті
10:10
Участь у великому проекті

Більш ніж 20 організаціями з України та Польщі реалізовується великий проект «Фортеця Перемишль», який має на меті привабити на прикордонну територію туристів та власників капіталу , щоб надалі розвивати цей регіон.
 6-11 травня 2014 року в готелі «Міраж» (Судова Вишня) відбувся вступний семінар в рамках мікропроекту «Транскордонна співпраця шкіл у галузі популяризації спільної історико-культурної спадщини Польщі та України», який є частиною великого проекту «Фортеця Перемишль». Його реалізовують Центр освітніх ініціатив (Україна) та Перемишльське відділення Об’єднання українців у Польщі.На семінарі зустрілися учні та вчителі восьми шкіл з України та Польщі. У роботі мікропроекту працюватимуть учні Судововишнянської, Шегинівської, Соколянської та Мостиської шкіл. 
Судововишнянську ЗОШ I-III ст.. представила група «Вишневий цвіт» - Бехта Марта, Макаруха Діана, Знак Соломія, Сеймівська Марта, Степаняк Анжеліка, учитель-опікун Тиндик Світлана Дмитрівна.
Учасники семінару ознайомились із правилами роботи у команді, розповіли про себе,організували «музей місцевостей», де кожна група показала іншим своє місто чи село. Обговорили , яким буде інтерактивний атлас місцевостей, довкола фортеці Перемишль .
Організатори семінару продемонстрували презентацію про історію українсько-польського прикордоння, провели майстер класи з фотографування та підготовки текстів, екскурсію до історико-краєзнавчого музею Судової Вишні, відвідали козину ферму «Еліза» (с.Дмитровичі). Було проведено дослідницьку роботу у Судовій Вишні та її околицях. Пізнавальною була розповідь о.Івана про скарби храму св.Трійці. Про історію костелу Матері Божої Допомоги вірних  розповів п.Роман Войціцький.
Завершили роботу семінару  міжкультурним  вечором та плануванням подальшої співпраці.
Дослідницькі групи вивчатимуть історико-культурну спадщину  у своїх місцевостях, готуватимуть матеріали для розміщення їх на Інтернет-сторінці проекту, який триватиме до грудня 2014 року.

Соломія Знак,
учасник семінару, 
член  групи  «Вишневий цвіт».

Переглядів: 400 | Додав: Administrator | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]