Головна » 2013 » Серпень » 27 » Свято Преображення Господнього. Подарунок від мецената Євгена Буби
01:38
Свято Преображення Господнього. Подарунок від мецената Євгена Буби



Цьогоріч празник Преображення Господнє видався спекотним, а ми звикли, що на Спаса падає дощ. Був понеділок, але сотні людей уже зранку заповнили центр міста, а звідти тісною "вулицею" поміж торгових столиків, прямували до церкви.
Там празничани від сонця ховалися під крислатими ясенями.
Хресна дорога у 30 градусну спеку була важка, але люди довжелезною вервечкою йшли тернистим шляхом Ісуса.
Знаменним було і те, що Свята Спаська  гора зібрала мирян усіх конфесій міста. Священники правили по черзі, сиділи поруч.
Велично було почути і новину від одного із священників, що напередодні у Києві відкрився патріарший греко-католицький собор. До столиці на це дійство їздили і наші земляки.
Уперше на празник у центрі міста для дітей працювали атракціони. Цілий день батьки приводили сюди своїх малюків.
Разом із тим місто жило очікуванням ще одого дійства - родзинки свята, великого концерту.
Тут трішки відійдемо від новин свята і пригадаємо минулий рік. Жили ми тоді новиною, що на козацькі забави приїде нас забавляти Дзідзьо. Крім хліба хочемо і видовищ - це древня мудрість. Не всі знають, що  цей артист за 55 хвилин виступу "здер" 20 тисяч гривень, а ще гроші за сцену, апаратуру, підведення електролінії і т.д..
На цей раз до Судової Вишні, завдяки меценату Євгену Бубі, родом зі Старяви, має у нашому місті крамницю і готель -  відпочинковий комплекс, де проводять весілля, приїхали заслужені артист України співак Зіновій Гучок і гуморист Гриць Драпак.
Головна площа міста під час концерту ще стільки людей не бачила. Концерт тривав понад дві години. Гарні українські пісні, дотепний гумор створювали нам  справді святковий настрій.
Після виступу багато людей говорили, що більше задоволення одержали, ніж торік від виступу Дзідзя.
Артистів було видно і чути усім, а різницю  грошових витрат не варто порівнювати. Підкреслю, що артистів запросив міський голова, а профінансував Євген Буба.
Після концерту мер Олег Мартинець подякував Гучку і Драпаку за гарний виступ, а меценату Євгену Бубі за фінансову допомогу у проведенні свята.
Відразу після концерту на сцену вийшов гурт Олега Івашка, який веселив старших і молодь ледь не до ранку...
Андрій Шот.









Переглядів: 436 | Додав: Administrator | Рейтинг: 3.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]