Головна » 2013 » Серпень » 27 » Святкування Дня Незалежності та Дня міста Судова Вишня
01:50
Святкування Дня Незалежності та Дня міста Судова Вишня


22 роки минуло з того часу як Україна прголосила Незалежність. Старші пам’ятають ці події. Cвяткували тоді ми Спаса, а в Москві до влади рвалася хунта. 5 днів державного перевороту були вічністю. Очікували, що знову будуть масові арешти. Бог допоміг нам мирним шляхом здобути омріяну Незалежність. Ось такий вступ до недавнього святкування Дня Незалежності, яке проводилося у місті на головній площі.
О 19 годині урочистий мітинг відкрив міський голова Олег Мартинець. Священники відправили молебен, а до присутніх звернувся отець Іван Тиндик, який підкреслив значимість сьогоднішнього свята, закликав людей берегти дану Богом, без кровопролиття, свободу.
З доповіддю виступив міський голова Олег Мартинець. Він теж говорив про значимість Дня Незалежності, розповів про внесок судововишнянців у цю справу.
Гість, голова районної організації "Рух" Зорян Дебера розповів про внесок цієї політичної сили у здобуття Незалежності. Похвалив судововишнянців за активність у сьогоднішньому святі, бо в райцентрі стільки людей не зібралося.
Потім мер нагороджував ветеранів визвольного руху грамотами і грошовими преміями.
Коли на сцену вийшов Михайло Савицький, то подякував за нагороду, пригадав, що за вільнодумність свого часу сидів у судововишнянській тюрмі, заспівав визвольну пісню.
Хвилиною мовчання вшанували присутні пам’ять тих, хто віддав життя у боротьбі за Незалежність.
Художню частину розпочав Народний хор Народного дому, а далі на сцені виступали учасники художньої самодіяльності міста. Їх на сцені замінили молоді виконавці з Івано-Франківська, яких запросив Любомир Каралюс.
Увечері мешканців міста зі сцени привітав народний депутат Ярослав Дубневич. Він був одним із спонсорів приїзджих артистів. Свій внесок у цю справу зробили і місцеві підприємці.
Свято завершилося масовими гуляннями.
Зранку, як розвиднілося, роботу мали працівники КП "Моє місто", центр був білий від сміття. До речі, після Спаса комунальники вивезли майже два прицепи сміття...
Андрій Шот.






















Переглядів: 588 | Додав: Administrator | Рейтинг: 3.0/2
Всього коментарів: 1
1 Капітан  
1
Це був дійсно красивий  вечір, виступи наших  колетивів та виконавців під сучасне обладнання було цікаво дивитись та і їм залишилось на згадку, а шоу яке влаштували гості з Франківська сподобалось вміру всім віковим категоріям, всі чули як після виступу  "Двох крил " , які доречі саме в нас презентували свою нову пісню, люди кричали "молодці", ну а танці під "Драйвових хлопців" були вдалим завершенням святкування  ПОХВАЛА ОРГАНІЗАТОРАМ ТА СПОНСОРАМ,

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]