Головна » 2013 » Липень » 13 » Судововишнянці йшли на прощу
22:31
Судововишнянці йшли на прощу



Страдч – це унікальне місце. Там є печерний монастир – єдиний монастир 11-13 ст, який зберігся на Західній Україні.
Крім того, у 1936 році папа Пій ХІ надав церкві Успення Пресвятої Богородиці у Страдчі привілей повного відпусту на кожен день у році. Зазначимо, такий привілей мають лише декілька церков у світі. З його благословення також була встановлена Страдецька хресна дорога, що має статус єрусалимської.
Парох страдецької церкви о. Іван Колтун розповів, що повний відпуст – це спокутування гріхів.
Люди потребують не лише духовного відпущення, але й фізично щось надолужити. Бо тіло теж згрішило, воно потребує компенсації. У Страдчі миряни взяли участь у Хресній дорозі, змучуються, тим самим й звільняються від гріхів.
Уперше пішу ходу на прощу було організовано з нашого міста. Біля фігури Божої Матері відбулася відправа, в якій взяли участь кілька сотень людей.
188 чоловік зі Судової Вишні йшли пішки до Страдчу. Отець Михайло Чамарник розповів, що для нього така кількість прочан стала справжньою несподіванкою.
Ще отець Чамарник просив подякувати народному  депутату Ярославу Дубневичу, його помічнику Володимиру Лещишину, які організували зустріч прочан у Городку. Допомогли з нічлігом, харчуванням. Підприємці міста теж дочинилися до цієї благодійної справи.
За неофіційними даними 20 тисяч людей взяли участь у прощі.



Андрій Шот.
Переглядів: 401 | Додав: Administrator | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]