Головна » 2013 » Березень » 23 » Сміття за межі міста
21:46
Сміття за межі міста

Проблема номер один для міста- вивезення сміття. Не маємо відповідної техніки і куди його дівати. Все йде до того, що нашим сміттям займеться новояворівська приватна фірма.
Представники цієї фірми уже двічі побували у нас. Минулого тижня об’їхали місто, визначалися скільки для цього потрібно буде контейнерів, де зможе заїжджати великогабаритна спеціалізована автомашина.
Потрібно до 50 контейнерів місткістю 1.1 куб. Люди мають тільки підказати, де ці пластикові контейнери ставити, врахувавши можливості автомобіля до них під’їхати.
Міська рада бере на себе обов’язок  зацементувати майданчики.
Попередні підрахунки показують, що сміття треба буде вивозити двічі на тиждень.
Щодо оплати, то вона трішки зросте, але справа варта уваги, бо сміття поїде за межі району. Не потрібно тоді нам  Дмитрович чи колишнього кар’єру, де люди виставляють пікети.
Переглядів: 499 | Додав: Administrator | Рейтинг: 4.2/4
Всього коментарів: 4
4 Василь  
0
Три гривні звичайно не багато. Цікаво просто чи в цих Райцентрах за шість гривень сміття також  викидають "на природу", чи, можливо, в ці 6 грн. також входить подальша утилізація сміття(чи як мінімум незасмічення довколишнього середовища). Не володію інформацією)
За пропозицію дякую. Але громада вибрала саме Вас для вирішення основних проблем міста. Кредит довіри отримали Ви, тому і дай Вам Бого для цього сили і здоров’я ..а ми можемо тільки зі сторони щось підказати..

2 Василь  
0
Якщо приватна фірма з Новояворівська готова вивозити сміття і везти його - значить їй це вигідно. Можливо, варто зробити так, щоб це було вигідно і нам?! І якщо вже влада остаточно вирішила співпрацювати з приватником, і піднімати ціну, не думаю що це схвально приймуть мешканці міста.Для цього, принаймні, можна було б спитати громадську думку..
Один відомий громадянин міста говорив, що пустує Народний Дім..можливо варто запровадити громадські слухання з тих чи інших питань. 
Це вже, звичайно, право і компетенція влади міста..

1 Василь  
0
В Європі зараз вивезення сміття  - це один з найприбутковіших бізнесів. Тобі платять за його вивезення, а потім ти його переробляєш чи просто продаєш- фірмі яка цим займається, і заробляєш на цьому двічі.
При цьому переробляють не тільки сміття, а навіть використану на кухні олію,яку зливають в бочки, і знову ж таки,переробляють..на біопаливо.
Не думаю,що в умовах кризи і зубожіння населення варто піднімати ціну на вивезення сміття. Навпаки,в умовах кризи, і враховуючи європейський досвід, варто обміркувати, як на цьому заробити? (а можливо і зменшити ту ж ціну за вивезення), і поповнити міський бюджет. І шляхи виходу з цієї проблеми могла б шукати якраз влада.
Не вважаю проблемою номер один сАме вивезення сміття. Якщо вже говорити про сміття,то цікавить найбільше одне- ЩО БУДЕ ІЗ ВЖЕ СТВОРЕНИМИ СМІТНИКАМИ І ХТО БУДЕ ЙОГО ЗБИРАТИ, І КОЛИ ЦЕ БУДЕ(І ЧИ БУДЕ ВЗАГАЛІ)?
Але те, що міська влада шукає шляхи вирішення цієї проблеми- це вже плюс,звичайно, для неї.

3 OM  
0
Пане Василь, питання збору та вивозу сміття для нашої громади стоїть гостро. Ми не маємо власного сміттєзвалища, щоб відповідало воно вимогам санітарного та природоохоронного законодавства. Це основна причина, яка спонукає нас шукати вихід з ситуації. Питання того, чи вигідно це фірмі, чи приватнику, скажу так, ніхто собі в збиток не буде працювати. Чи вигідно це нам? Я вважаю що вигідно, оскільки це розв"язує цілий ряд проблематичних питань. Тепер щодо ціни трьох гривень. Немає більше в жодному місті області такого тарифу, в середньому починають з п"яти гривень. В наших сусідів, що в Мостиськах, що в Городку шість гривень з особи. Ми сьогодні готові розглянути будь яку пропозицію, але їх  просто немає. Якщо Вам вигідно буде працювати, ми тільки будемо цьому раді.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]