Головна » 2013 » Травень » 15 » Сміття та дороги
12:38
Сміття та дороги
19 травня о 18 годині схід міста:
П и т а н н я   с м і т т я   т а   д о р о г и

10 травня у Народному домі планувалося провести громадські слухання про виділення земельних ділянок під будівництво житла. Міський голова очікував, що прийде багато людей, бо понад 500 чоловік стоять у черзі,  але цим зацікавилося аж 9 мешканців. На початку зборів мова пішла про сміття. Та все по порядку.
Перед Народним домом, а він у зазначений час був закритий, спочатку "дісталося" його директору Вірі Ілечко. Мешканці вулиці Грушевського дорікали меру, що він немає впливу на керівника Нродного дому, а тому і людям ніде зібратися. У телефонному режимі  це питання вдалося вирішити оперативно і збори розпочали у малому залі.
Далі пан Анатолій  Лисенко запитав мера  доки місто буде дихати смородом і димом, який іде зі сміттєзвалища, яке знаходиться у колишньому кар’єрі. Терпіння людей увірвалося після того, як у Векикодню п’ятницю хтось навмисне підпалив там сміття, приїжджала навіть пожежна машина, три рази привозили воду, використовували трактор для нагортання землі.
Відповідь була така: районна влада заборонила вивозити сміття на нове сміттєзвалище, яке зроблено згідно зі всіма санітарними вимогами, поблизу Дмитрович, бо селяни їздили до голови РДА, грозилися перекрити дорогу. Їх послухали.
Голова міста разом з головою РДА Л.Збитковським обходили майже всі околиці Судової, а землі під сміттєзвалище так і не знайшли. Тому і довелося знову повернутися зі сміттям до кар’єру.
Щоб сміття у кар’єрі відразу загортати, немає у місті і в районі такого трактора, не йдеться про звичайний трактор з "лопатою". Район не дуже переймається нашими проблемами, це видно і по дорозі - перед святами у центрі дорожники повирізували ями і про місто забули.
Думка людей була така. 19 травня о 18 годині у  Народному домі провести міський схід, на який запросити голів районної ради, РДА, обласного депутата і як вдастся, Я.Дубневича. Мають прийти всі наші депутати і по одному представнику з кожної хати. 
На сході  буде створений оргкомітет, а районному керівництву передадуть поставлені вимоги: негайно вирішити питання з міським сміттєзвалищем, в іншому випадку доведеться застосовувати кардинальні заходи, аж до вивезення сміття на міжнародну трасу. Це стосується і дороги, вона повинна бути у належному стані.
Емоції у залі інколи "зашкалювали", але людей можна зрозуміти, бо сміттям самі собі завдаємо шкоду здоров’ю, а дороги у лісі ліпші.
Не могли у залі також зрозуміти інформації про те, що міська рада не може зробити навіть дрібних проплат, бо все блокує Держказначейство.
Які ми дружні, чи дійсно порушені питання цікавлять кожного, а не тільки мешканців Грушевського, покаже міський схід. До речі, заради оперативного інформування людей про цей захід, змінили графік випуску газети, планували вийти у більшому обсязі у вівторок.
У кінці міський голова  розповів про механізм виділення землі під будівництво. Більш детально розмова з невеликими групами людей  проводитиметься окремо.





Переглядів: 474 | Додав: Administrator | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]