Головна » 2013 » Червень » 3 » Схід міста
11:17
Схід міста



Про сміття

19 травня, як ми анонсували напередодні у газеті, відбувся схід жителів Судової Вишні. Зал Народного дому був заповнений ущерть, окремі люди сиділи навіть на балконі. Спочатку міський голова Олег Мартинець інформував, що схід скликано на вимогу мешканців вулиці Грушевського, які проти того, щоб надалі вивозити сміття у кар’єр.
Присутній на зборах історик, судововишнянець Роман Шуст запропонував обрати голову, секретаря і лічильну комісію для того, щоб зібрання мало юридичну силу.
Головою зборів обрали Нестора Герегу, секретарем - Аллу Любінську.
Мешканець вулиці Грушевського Андрій Шот відразу наголосив, що він проти того, щоб сміття далі вивозили у кар’єр, бо починають хворіти діти.
- У кар’єрі сміття має бути негайно загорнуте, треба сортувати побутові відходи, - говорив він.
Анатолій Лисенко підтримав виступаючого у тому, що у кар’єрі сміття має бути негайно загорнутим. Просив районне керівництво допомогти місту знайти місце для сміттєзвалища.
Новіцький з вулиці Грушевського пропонував місто розділити на мікрорайони і в кожному з них складувати "своє" сміття.
Ця пропозиція відразу була відхилена, бо за таких обставин усе місто буде смітником.
Депутат Роман Васьків вніс пропозицію, щоб місто вивозило відходи у нове сміттєзвалище під Дмитровичі. Це земля міста і від села знаходиться на віддалі не менше, ніж  500 метрів.
Тут же міський голова підкреслив, що котлован для збору сміття там зроблено за кошти приватників.
Юрій Шот з Деберок емоційно говорив, що не можна сміття вивозити в урочище "Задні поля", бо уже вітер порозносив кульки по зеленій, гарній території Деберок. (Туди були завезли для спроби трохи сміття.)
Присутній на сході заступник голови РДА, судововишнянець Осип Гачак теж зауважив, що місто дійсно немає де вивозити сміття. Міський голова може хіба що без дозволу викопати на неугіддях яму 2 метри вглиб і так складувати тимчасово сміття.
Для обладнання сучасного сміттєзвалища потрібно з 7-9 млн. грн.
Депутат Степан Дмитрів навіть був згідний з тим, щоб місяць-два возити сміття у кар’єр, а тим часом шукати варіанти для його вивезення за межі міста, але Таня Станкевич сказала, що першою "ляже" під трактор, бо має малих дітей і живе поруч. Крім смороду, на дітей нападають собаки, яких повно у кар’єрі.
Після бурхливих дебатів прийняли одноголосно рішення:
  • вивозити сміття під Дмитровичі;
  • до кінця травня загорнути сміття у кар’єрі;
  • закупити контейнери, щоб сміття вивозити у Новояворівськ.
Про дороги

Далі перейшли до питання про стан доріг у місті. Міський голова ще раз нагадав, що центральна і дорога на Яворів належать Службі автомобільних доріг, а тому місто при всьому бажанні не може вкладати кошти на їх капітальний ремонт. Міська рада зверталася у всі вищі інстанції, але безрезультатно.
Місто цього року виділило 167 тис. грн. на ремонт дороги на кладовище.
Петро Бієнський говорив, що має інформацію про те, що маршрутки не заїжджатимуть у місто, бо тут страшні ями.
Пані Станкевич закликала мешканців міста, у випадку ігнорування вимог сходу міста, перекрити міжнародну трасу.
Представник районної ради Ігор Березюк наголосив, що такі дії нічого не дадуть, бо грошей відразу ніхто не дасть.
Зеник Тиндик говорив про те, що потрібно заборонити їздити важким автомобілям по вулиці С.Бандери, бо нищиться дорога, яку колись зробив покійний Палій для робітників, які працювали на "Сільгосптехніці".
З обговореного питання прийняли резолюцію, скерувати листи в обласні держадміністрацію, раду, прокуратуру і автодор з вимогою сприяти ремонту доріг - в іншому випадку мешканці міста залишають за собою право вдаватися до радикальних заходів аж до перекриття міжнародної траси. Відповідь чекатимемо два тижні.





Андрій Шот,
редактор газети "Судововишнянський вісник"
Переглядів: 436 | Додав: Administrator | Рейтинг: 4.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]