Головна » 2014 » Жовтень » 14 » Шоста поїздка волонтера
22:03
Шоста поїздка волонтера

Коли їздили вперше - соняшники ще не цвіли. Тепер їх вже збирають комбайни. Вперше Луганщина зустріла нас дощем. Це вказує, що дощовики (майже 300 на кожну з частин які відвідали - 3 ТРО, 80 ОАБр і 24 ОМБр) ми привезли дуже і дуже вчасно. Теплий одяг і утеплена форма - питання номер один для всіх частин. Перший тиждень дощів, думаю, знищить більшість армійських берців, так що...
Шоломи і надалі залишаються найбільш затребуваною одиницею індивіду- альної амуніції.
Питання номер 2 - Техніка. Все що на колесах і на гусеницях добряче зносилося і потребує постійного ремонту. Сотні позицій деталей, ремкомплекти і колеса сьогодні фактично означають рівень боєздатності частини. Маленька показова деталь: транспорт 24 ОМБр, котрим ми вшосте мали доставити 20 тон допомоги, вже будучи завантаженим, зранку не зміг виїхати (зараз вирішуємо це питання). Нерозмитнені машини, в тому числі буси і вантажні потрібні як повітря, чи навіть більше.
Звістку про наміри обварити всю бронетехніку екранами зустріли вкрай схвально, результати випробовувань слухали дуже уважно, наступного разу нас чекатимуть власне з цим.
Індивідуальні аптечки викликали вибух емоцій - цього явища у військах зовсім немає. По суті такий же елемент індивідуального захисту як і бронежилет. На сьогодні вкрай затребувані речі.
Оптика. Для артилерії і спецури. Особливо для першої категорії.
Кілька слів про бойовий дух. Розстріл РСЗО "Смерч" попередніх місць дислокацій, відсутність скоординованого відходу звісно породив тисячі, скажімо так "запитань" на адресу командування. Однак більшість офіцерського і рядового складу з якими вдалося поспілкуватися мислять категорично - здавати території, іти на якісь поступки після того, що мало місце, неприпустимо. Їх, воїнів, заклик до держави - давайте побільше зброї і армійської техніки, до волонтерів - не забувайте нас!
Ага, мало не забув. Кількість волонтерів з Харкова готових допомагати росте на дріжджах, що тішить і навіть дуже. Коли поруч з тобою розвантажує транспорт понад 50 харків'ян відчуваєш, що "Схід і Захід разом!" вже не лише гасло...
Так що - роботи у нас дуже багато.

Слава Україні!!!
Олександр Ганущин, депутат обласної ради.

 

Переглядів: 358 | Додав: Administrator | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]