Головна » 2014 » Червень » 18 » Шоломи для прикордонників
21:33
Шоломи для прикордонників
2 червня, помічники народного депутата України Ярослава Дубневича вручили 50 сучасних захисних шоломів прикордонникам Мостиського прикордонного загону ДПС України.
Це уже не перший випадок, коли за сприяння народного депутата військовикам Львівщини, які готуються до відправки на Схід держави, активісти передають спорядження, бронежилети та шоломи – повідомляє прес-служба Львівської обласної організації партії «УДАР Віталія Кличка».
Як запевнили керівники Мостиського прикордонного загону, усе спорядження буде видано виключно тим прикордонникам, які безпосередньо братимуть участь у виконанні завдань з охорони державного кордону у вкрай важких умовах на Сході країни.
За словами народного депутата, шукати захисне спорядження високого ступеню захисту а також переправляти його через кордон стає все важче, тому в цій ситуації потрібен діалог на державному рівні.
«Ми на власних домовленостях шукали та перевозили бронежилети та спорядження, так само, як і небайдужі громадяни, які переносили на собі через кордон по одному шолому та бронежилету. Але, звичайно, що таким чином проблему вирішити неможливо. Мені дивно, що до цього часу наші урядовці не спромоглись офіційно звернутись з проханням про сприяння у перевезенні засобів захисту. З особистих розмов з посадовими особами, наприклад Польщі, знаю, що на складах у них, та в інших країнах ЄС є бронежилети відповідного класу захисту та хорошої якості, які чекають на списання та утилізацію, бо там перейшли уже на вищі стандарти. Якби представники України офіційно звернулись до них на рівні урядів чи міністерства оборони, ми б позбавились потреби перевозити по одній касці за один раз», – відзначив обранець.
Ярослав Дубневич повідомив, що нещодавно скерував депутатське звернення до глави уряду Арсенія Яценюка щодо можливості організованої закупівлі бронежилетів та іншого обладнання для захисту наших вояків, що беруть участь в АТО на Сході країни. Також, обранець надіслав офіційного листа до Генерального консула Республіки Польща Я. Дрозда, віце-маршалека сейму М. Кухцінського та надзвичайного і повноважного посла РП Г. Литвина з проханням на офіційному рівні посприяти можливості перевезення засобів захисту для українських вояків.

 

 

Переглядів: 318 | Додав: Administrator | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]