Головна » 2013 » Березень » 6 » Рідна мова солов’їна
21:51
Рідна мова солов’їна
21 лютого відзначили Міжнародний день рідної мови.
Ми пишаємося тим, що українська мова - одна з найдавніших і найбільш мелодійних мов світу. Як і наша держава, українська мова пережила нелегкі часи: її забороняли через Емські та Валуєвські укази; засоби масової інформації звучали чужими мовами, а рідна жила у читальнях,  будинках "Просвіти".
У наш час мова потребує захисту, як ніколи.То ж стежмо як ми розмовляємо. Будьмо культурними і говорімо гарною мовою, бо чистота мови - то є чистота наших думок, наших  душ. Бережімо її, наче свічку на вітрі, затуляймо своїми долонями, не даймо її погасити.
У нашій школі учителі української мови  та літератури формують в учнів розуміння того, що материнська мова - наш скарб, без якого не може існувати ні народ, ні Україна як держава, розширюють знання про красу і багатство рідної мови, пробуджують почуття національної гідності.
Ось днями провели свято поезії під девізом "До словечка до слов’ятка притулися, може так рідної мови навчишся". Учні 5-11 класів читали вірші про мову . Треба відзначити Марту Шайферт, Дмитра Максиміва, Марту Думанську, Діану Гагін, Анастасію Доскоч, Вікторію Чердакову, Андріану Ребій, Андрія Каширського, Василину Реку, Соломію Мороз, Ростислава Макаруху, Марту Бехту, Ольгу Дідич, Павліну Гадач, Христину Полянську, Юрія Піха, Христину Ткачик, Анну Кадикало, Домініку Шайферт, Ірину Івашко, Наталю Кузьмінову.
Усе минає, а слово залишається. Залишається і несе крізь час голос людської душі.
То ж хай живе, переживає століття найбільше диво-рідна мова.
Марія Доскоч,
учитель української мови та літератури.

Переглядів: 492 | Додав: Administrator | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]