Головна » 2013 » Листопад » 24 » Рекорди природи
17:55
Рекорди природи



Пам’ятаємо казку "Дванадцять місяців", коли в січні дівчинка збирала підсніжники. Щось таке маємо цього року з грибами. Аномальне тепло жовтня і середини листопада, такого не було років зі сто, сприяли новому урожаю грибів. Чув від знайомих, що знову збирають маслята.  Минулого тижня у цьому переконався і сам. Неподалік Берегового зустрів кількох грибників, які вже назбирали по відру молодих маслюків.  Сам натрапляю на галявини з грибами. Що цікаво, зауважив кілька старих, розлізлих грибів, а поруч з десяток молоденьких, не червивих. Від осінніх трохи різняться забарвленням і дуже мокрі.
За годину вдається назбирати,як на цю пору, непогану "здобич". Мої знайомі, які приїхали зі Львова, і тут ходять зі самого світанку, взагалі взялися за друге відро. Правда, впадає у вічі, що не дуже придивляються до зрізаних грибів, а трохи більші - усі червиві. Не раз чув від приїжджих, що в солоній воді білі хробачки повилазять. Ми, місцеві, у такі казки не віримо.
Цими днями збирали люди і польські гриби.
Вважаю себе любителем "тихого" полювання зі стажем, але в моїй пам’яті збереглися лише  випадки, коли після жовтневого параду, молодим нагадаємо, він відбувався 7 листопада, збирав у лісі уже мерзлі опеньки...

Андрій Шот.
Переглядів: 427 | Додав: Administrator | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]