Головна » 2013 » Вересень » 11 » Посадять сад - будуть робочі місця, місто матиме гроші
16:34
Посадять сад - будуть робочі місця, місто матиме гроші



На минулій сесії депутат Андрій Драбчук поставив питання: чому 130 гектарів землі під сад виділяють фізичній особі з Новояворівська Журику, а не безпосередньо солідній фірмі "Яблуневий дар". Була тоді пропозиція запросити в вересні представників цієї фірми і від них почути пояснення.
Міський голова Олег Мартинець, як і пообіцяв депутатам, організував зустріч з керівництвом "Яблуневого дару".
Коротка довідка. Компанія "Яблуневий дар" заснована у місті Городок, як виробник концентрованих соків. Потужність заводу на початках становила 120 тонн соку в рік. За останні сім років можливості "Яблуневого дару" по переробці яблук на концентрат соку збільшилися в 200 разів. Відповідно фірма  хоче мати свою сировину, а не чекати, що їй привезуть.  Як ми їдемо до Львова автобусом, можемо спостерігати довжелезну чергу автомобілів біля заводу.
На зустріч не прийшов Андрій Драбчук, але запросили Василя Башака, який тоді на сесії мав слово як член громадської організації.
Представники компанії ще раз пояснили, що мають справу з фермерськими господарствами, бо їм так вигідніше, а пан Журик в них є агрономом. Під час підписання документів на землю вони згідні, аби місто внесло будь-які застереження з  приводу цільового використання землі  та інше.
Коли вони виготовлять необхідні документи, то в урочищах "Під Кутами і Дмитровичами" посадять сад. Місцеві люди будуть мати робочі місця, а місто гроші від податку. У майбутньому ця сума становитиме 10 відсотків. Для порівняння, фірма "Агрокультура" платить тільки 4 відсотки.
На 1 гектар, під майбутній сад, фірма вкладає 12 тисяч гривень. Звідси і відповідь, чому ніхто з судововишнянців не береться за садівництво. Та й справа для окремих людей непевна, а не дай Бог садовина не вродить, саджанці зайці погризуть, а то і покрадуть. Це великі збитки.
Тепер будемо сподіватися, що за містом, на землях де ростуть кущі, скоро буде сад.
Андрй Шот.

Переглядів: 459 | Додав: Administrator | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]