Головна » 2013 » Квітень » 23 » Подвиг Андрія Степаняка
12:52
Подвиг Андрія Степаняка


"6 квітня близько півночі у м. Судова Вишня в річку Вишня впав та самостійно не міг вибратись місцевий мешканець, 1975 року народження, інвалід ІІ групи. Для надання допомоги залучалось пожежно-рятувальне відділення ДПРП-56 м. Судова Вишня, якими за допомогою рятувальної мотузки та рятувального кола потерпілого витягнуто на берег.  Після огляду його направлено в комунальну Судовивошнянську міську лікарню з діагнозом "загальне переохолодження”.
Ось таке скупе повідомлення можна було прочитати в інтернеті. А цього дня вночі події розгорталися так, про що нам детально розповів член громадського формування Любомир Дигдало, який цього дня чергував разом  з Андрієм Доскочом, Романом Веселівським і дільничим інспектором Михайлом Полюгою.
Чергування у п’ятницю минало без "пригод". Члени міського формування (кілька  номерів тому вмістили репортаж про чергування саме цієї "зміни") о 24 годині готові були розійтися по домівках, як до них прибіг захеканий  Борис Кіт  з новиною, що в річці біля церкви тоне людина.
Через кілька секунд вони були уже біля річки, звідки лунали ледь чутні крики про допомогу. Слабкі проміння ліхтарів висвічували у воді голову людини, яка трималася за кущ. Принесли драбину, але вона не діставала до потопаючого. 
Дільничий інспектор викликав наших пожежників, які приїхали у лічені хвилини. Потужні фари автомобіля сприяли порятунку, але  рятувальне коло не долітало до потерпілого, бо перешкоджали кущі і мотузка була коротка.
Тоді справді професійну відвагу проявив пожежник, мешканець Передмістя, 32 - річний Андрій Степаняк. Скинувши одяг, він пірнув у холодну, бурхливу, брудну  Вишню.
Далі розпочалися непередбачені події - кремезний потерпілий тримався за кущ і не піддавався "буксуванню" до берега, а потім несподівано швидка течія понесла його на середину. 
На березі подумали, що це вже кінець життю, але Андрій Степаняк надлюдськими зусиллями наздогнав у ріці хлопця і зумів передати рятівникам.
Далі до справи взялися медики, які у нашій лікарні відігріли врятованого, а потім відправили до районної лікарні.
Ось так було завершено справді героїчну операцію по врятуванню людини. Наш земляк, ризикуючи власним життям, а весняна Вишня помилок не пробачає, врятував незнайомця.
Як інвалід другої групи, мешканець Стрия потрапив у річку  навпроти церви, зараз не знає ніхто, але можемо гордитися Андрієм Степаняком, який здійснив у мирний час справжній подвиг, своїх героїв маємо знати і поважати.
Не можемо не звернути уваги і на той факт, що зовсім недавно у нас  створено громадське формування, яке слідкує за порядком у місті під час вихідних. Саме до чергових за порятунком і  найперше звернулися, а про дальші події ми вам розповіли.
Андрій Шот,
редактор газети "Судововишнянський вісник"
Переглядів: 523 | Додав: Administrator | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 1
1 Василь  
0
Цікаво де саме відбувались події..?
Знаю одне місце в центрі -  простір між закінченням перила моста та капличкою Матері Божої,(що біля Церкви Трійці),де теж можна необережно впасти прямо в річку. Місця для цього там хватає. Але боюсь, що там вже і рятівники не допоможуть.
Дивно, як ніхто з працівників КП та працівників міськради цього не помічають..це ж багатьох із них щоденний маршрут.
Прошу звернути увагу, а то скоро свята - багато п*яних тут буде вечером. Може хтось і необачно злетіти..
p.s. якщо потрібно буде - покажу на фото де саме це місце.(хоча я пояснив начебто зрозуміло).

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]