Головна » 2013 » Червень » 3 » Події під дмитровичами
11:27
Події під дмитровичами



Наступного дня після зборів жителів міста, тобто у понеділок, працівники КП "Моє місто", виконуючи рішення судововишнянців, привезли трактором сміття на нове сміттєзвалище під Дмитровичами, але їх тут уже чекали сільський війт, священник, навіть одна жителька Судової, яка є депутатом сільської ради, і кілька селян.
З "наших" на місце події автор цих рядків прибув найперше. Люди приїзду кореспондента втішилися, але потім звинувачували мене, що відстоюю "вузькі" інтереси жителів рідного міста.
Інакше і не могло бути, бо у ці дні древня Судова Вишня нагадувала суцільний смітник, терміново треба було десь вивозити з міста сміття.
Першим їм розповів про спільне з вами рішення, прийняте на сході. Доводив, що котлован вирито на міській землі, а дмитровицьких хат звідти і не видно.
Аргументи сусідів були такі: поруч дорога, нею до їхнього дитсадка возять 18 дітей з міста, правда забули додати, що багато наших учителів працює там. Минулого року вони про це теж говорили.
Десь за хвилин 20 приїхало "підкріплення" з міста на чолі з мером, його заступником і кілька депутатів. Ось такими "куцими силами" ми ще раз засвідчили, що питання міського сміття потрібно лише мешканцям кількох вулиць, а інші живуть за принципом: моя хата скраю, мовляв - десь сміття з хати вивезу.
Так що, згуртованості нам треба вчитися у сусідів.
Майже двогодинна суперечка двох громад  ні до чого не призводила. Не допоміг вирішити ситуацію заступник голови РДА Осип Гачак, ні великий наряд міліції.
Одна дмитровицька жінка пропонувала причеп вивантажити на дорогу, кричала чи серед людей є хлопи, але таких не знайшлося, якщо говорити жартома, то шкода, бо мали би вони потім повно роботи, а ми  менше сміття.
Підсумок - повний трактор і ми повернулися додому, а дмитровичани тішилися, що дали раду місту.
Наступного дня по Судовій їздив ЗІК, по телебаченню і в інтернеті наш землевпорядник Юрій Бущак, директор КП "Моє місто" Володимир Чапран давали пояснення кореспонденту, сільський голова говорив на камеру, що проти смітника, бо  Дмитровичами цікавиться багато туристів - мають древню церкву. До речі, до Львова щодня приїжджає сотні туристів повз грибовицьке сміттєзвалище, яке поруч з трасою і нікому то не шкодить.
Показали по ЗІКу і засмічену Судову, яка має "соліднішу" історію. Досвідчені журналісти, які кличуть до себе у студію будь-яких керівників, чомусь не поїхали до районного керівництва, а потім до обласного і не запитали у них, як мають жити судововишнянці. Чому, крім сміття, у них в центрі така страшна дорога, що скоро крім танка тут ніхто не проїде. ЗІК спеціалізується на сенсаціях, але у "смітті" не розібрався і поїхав, а ми залишилися зі своїми проблемами які  почали вирішувати через день - найняли вантажівку і повезли сміття... до Мостиськ.  Нам дозволили кілька днів безкоштовно складувати побутові відходи біля Липник. Далі мусимо мостиським комунальникам платити за складування 6.15 грн за куб сміття або десь 40 грн з вантажівки.
За таких обставин вирішено було скликати позачергову сесію міської ради



Андрій Шот,
редактор газети "Судововишнянський вісник"
Переглядів: 406 | Додав: Administrator | Рейтинг: 3.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]