Головна » 2013 » Вересень » 25 » По гриби в карпати
11:09
По гриби в карпати



Цього року гриби добре вродили у нас. Люди збирали по 200 і більше білих грибів. Правда, шукали їх ледь не на помацьки. А ось Карпати ще більше радують грибників - на Івано-Франківщині сім’я назбирала за день майже 200 кілограмів грибів. Недивно, що нас з друзями перший раз у житті спокусило до поїздки на гриби у Карпати.
Вибираємо Сколівський район село Гребенне, бо там працюють судововишнянські будівельники  і передзвонили, що організують ночівлю, прислали навіть фото зібраних ними грибів.
Дорога туди займає понад дві години. Земляки виїжджають нам назустріч, то швидко потрапляємо на базу відпочинку. Поселяємося у колибі, де можна спати навіть у своєрідних нішах на другому поверсі.
Ранок нас зустрічає теплом і димлячими горами - грибна погода, а в нас падає дощ. Ще ввечері господар колиби порадив не йти у старий ліс, а шукати молоді смереки - там повинні бути гриби. Потім розуміємо, що це подібно до того як шукаємо маслята у малій соснині.
На одній з гір знаходимо саме такі зарості, а в них і красені карпатських гір- великі, здорові боровики. Наймолодший серед нас Валерій Білик  натрапляє на гарні грибні поляни, знаходить і гриба- велетня, сягає понад 2 кілограми. На місці і робимо знімок.
Перебираючись на іншу ділянку, зустрічаємо місцевого грибаря, цікавимося, де ще є гриби. Він відправляє нас, де пусто, а сам зникає на поляні неподалік. Потім там теж доповнюємо відра.
На інші грибні місця потрапляємо самі, уже підказувала інтуіція.
Після обіду ще побували на вершині, на якій день тому багато грибів назбирали земляки, але крім синяків і кількох білих, там нічого не назбирали. Ще тепло "повиганяло" з нір зміїв, Валерій натрапив на трьох гадюк і вужа.
Підсумок нашої подорожі щодо грибів був середній - грибів не "косили", але на зиму назбирали. Таких велетнів не хробачливих у нас певно і не знайдеш. 
Проведений вихідний у Карпатах, за гарної погоди, коли спрагу втамовували з чистого гірського потоку - вартує того.
По дорозі до Сколе продавали місцеві люди гриби - за 40 гривень можна було купити кілограм.
Судова Вишня зустріла нас зливою і громом...
Андрій Шот.



Переглядів: 865 | Додав: Administrator | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]