Головна » 2013 » Листопад » 10 » Плідно працювали депутати
21:19
Плідно працювали депутати



24 жовтня відбулася 39 сесія міської ради. Після минулої критики, що депутати не приходять на сесійні засідання, цього разу наші обранці зібралися своєчасно і плідно працювали.
Міський голова Олег Мартинець вніс на розгляд понад 40 питань. Найперше мер інформував, що є потреба будівництва каналізаційних споруд. Діючі на території колишньої сільгосптехніки не працюють уже понад 10 років. Місто без каналізації не може жити. Відповідно паралельно треба вирішувати питання водопостачання - у суху погоду багато районів міста практично залишаються без води.
Приїжджали до нас недавно спеціалісти, які дали попередні рекомендації по будівництву каналізації у центрі міста, відновленню роботи очисних споруд на сільгосптехніці. Депутат Верховної ради Ярослав Дубневич обіцяє на це державні кошти. У Комарно і Рудках такі роботи уже ведуться. Від міста потрібно лише знайти гроші, 100 тисяч гривень, для виготовлення проектно- кошторисної документації.
Вирішено тимчасово відмовитися від купівлі баків для сміття, бо і так машини збирають його, а ці кошти перевести на документацію.
Далі багато роботи було у голови земельної комісії (на знімку) Олега Фольтовича.
5-тим слухали питання про надання дозволу на виготовлення детального плану території щодо розміщення земельної ділянки для будівництва магазину змішаних товарів по вулиці Гончара 1/а площею 0.16 га з метою купівлі на земельних торгах Руслану Москалю. Простіше говорячи, ішлося про недобудований будинок на ринку. У членів земельної комісії і у інших депутатів виникло запитання: навіщо під магазин, який збудовано, стільки землі. 0.16 га - це територія усього ринку. Після деяких дебатів вирішили виділити землю, яка потрібна тільки для узаконення магазину.
Підприємство "Еталон" просило переоформити договір оренди земельної ділянки, тобто тепер територія автобусної зупинки передана в оренду, без зміни профілю, Віктору Будзину. Присутня на сесії Леся Будзин пояснила, що у майбутньому вони мають намір відновити автобусну зупинку.
Затвердили списки черговиків, які будуть брати участь в розподілі земельних ділянок під ОЖБ в районі об’їзної дороги (квартал Чорновола). Зачитували список пільговиків, але частина з них ще не подала потрібних документів. З черги їх знімати не будуть, але правом пільговика зможуть  скористатися після подання пакету документів. Була пропозиція список людей, які не подали таких паперів, надрукувати в газеті, але, вважаємо, що це розкіш і неповага до інших. Маєш пільги, хочеш будуватися - подавай документи, тим більше, що всіх повідомили.
У кінці розглянули лист ПАТ "Укргазвидобування" про надання дозволу на виготовлення проекту землеустроющодо відведення земельної ділянки під об’єкт облаштування Орховицької свердловини площею 0.1762 га. Було надано дозвіл. Пам’ятаєте, що минулого разу газовики "плакали", що в них немає на це грошей. Ще не узаконено добування газу біля Дернаків, бо це наша земля.
На сесії депутат Василь Сюмак вів мову про шкоду від спалювання сміття. У газеті вміщуємо статтю на цю тему.
Андрій Шот.





Переглядів: 456 | Додав: Administrator | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]