Головна » 2014 » Липень » 15 » Плата за землю
11:33
Плата за землю
Керуючись розділом VIII «Плата за землю» ст. 269 Податкового кодексу України платником земельного податку є: власники земельних ділянок, земельних часток (паїв), землекористувачі.
Плата за землю сплачується з дня виникнення права власності або права користування земельною ділянкою.
У разі припинення права власності або права користування земельною ділянкою плата за землю сплачується за фактичний період перебування землі у власності або користуванні у поточному році.
Облік фізичних осіб – платників податку і нарахування відповідних сум проводяться щороку до 1 травня.
Податок фізичними особами сплачується щорічно до 30 серпня.
Від сплати податку звільняються:
  • інваліди першої і другої групи;
  • фізичні особи, які виховують трьох і більше дітей віком до 18 років;
  • пенсіонери (за віком);
  • ветерани війни та особи, на яких поширюється дія Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту»;
  • фізичні особи, визнані законом особами, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.
Від сплати податку звільняються на період дії фіксованого сільськогосподарського податку власники земельних ділянок, земельних часток (паїв) та землекористувачі за умови передачі земельних ділянок та земельних часток (паїв) в оренду платнику фіксованого сільськогосподарського податку.
Згідно із статтею 14 Конституції України земля є основним національним багатством, що перебуває під особливою охороною держави. Насправді земля перетворюється в справжнє багатство за умови, коли організовано раціональне її господарське використання. Питання оплати за землю тісно пов’язано з обліком земельних ділянок, повнота та правильність ведення якого залежать від органів місцевого самоврядування, органів виконавчої влади та землевпорядних органів.
Тому, відповідно до вищенаведеного, усім платникам земельного податку необхідно обов’язково прийти в Судововишнянську міську раду із ідентифікаційним кодом за податковим повідомленням (квитанцією). У разі несплати земельного податку нараховується пеня.

 

 

Переглядів: 345 | Додав: Administrator | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]