Головна » 2013 » Жовтень » 24 » Лекція на правову тематику
22:52
Лекція на правову тематику



18 жовтня згідно з діючим меморандумом про співпрацю між кримінальною міліцією у справах дітей Мостиського РВ ГУМВСУ та дирекцією Судововишнянської ЗОШ І-ІІІ ст. акредитації, а також відповідно до протокольного рішення опікунської ради при Судововишнянській м/раді була організована  лекція-зустріч  працівників КМСД Мостиського РВ та учнів 9-11 класів.  В правовій лекції взяли участь старший оперуповноважений КМСД  Мостиського районного відділу ГУМВСУ майор міліції І.О.Тарнавський,  оперуповноважений цього ж підрозділу лейтенант  міліції В.Ю.Путря,  директор школи І.І.Тиндик, класні керівники, учні.
На початку зустрічі І.О.Тарнавським були озвучені присутнім загальні та спеціальні норми права щодо кримінальної та адміністративної  відповідальності  неповнолітніх, зокрема, та специфіки  відповідальності батьків за вчинених неповнолітніми  адміністративних проступків.  В лекції були згадані  законодавчі умови  заборони використання під час навчального процесу в школах мобільних телефонів, що передбачено відповідним Наказом  міністерства освіти та науки України.
Оскільки зустріч відбулась в інформатичному класі школи, надалі присутнім було запропоновано для перегляду, та  переглянуто  повчальний  фільм Департаменту ВЗГ МВС України, щодо запобіганню, боротьбі та профілактиці в Україні  такого ганебного явища як наркоманія. Перегляд  фільму, маємо надію, буде вагомим застереженням для його глядачів.
В кінці зустрічі учні та вчителі задали ряд питань працівникам міліції, які стосувались передбаченої Законом відповідальності за безпричинні пропуски уроків учнями, за тютюнопаліняня та вживання алкоголю неповнолітніми, за відвідування  під час уроків комп’ютерних клубів, перебування осіб, яким не виповнилось 16 років,  в закладах розваг та громадського харчування  після 22-гої години  «так звана комендантська година для підлітків» та інші. На поставлені питання присутні отримали змістовні відповіді.

Переглядів: 709 | Додав: Administrator | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]