Головна » 2013 » Червень » 3 » Куплять вантажівку
11:29
Куплять вантажівку

Відбулася позачергова сесія міської ради, на якій міський голова вирішив порадитися з депутатами про те, що робити з  вивезенням сміття.
Мер міста Олег Мартинець інформував, що є можливість вивозити сміття на мостиський полігон, що біля Липник. Найдешевший спосіб - купити для цього власну автомашину.
- Договір з новояворівським підприємством - привабливий, але є один суттєвий недолік для міста. До нас прїжджатиме сучасний спецавтомобіль, обладнаний електронікою. Контейнер для сміття сканується. Якщо в ньому буде каміння, залізо, гілля, то контейнер не забирають. До культури складування сміття нам далеко, - говорив мер. - Є простіший, доступніший спосіб - придбати власний сміттєвоз ( вартість до 400 тис. грн.) або звичайний дешевий ГАЗон. Радять купити самоскид, наростити борти і возити сміття до Мостиськ.
Депутати з такою пропозицією погодилися, але разом із тим пропонували створити дієвий механізм, щоб змусити все населення міста платити по 3 грн. за вивезення сміття. 
Вирішили, що при міській раді на громадських засадах працюватиме інспектор з екології, який матиме право через адмінкомісію штрафувати тих, хто не сплачує за сміття, пильнуватиме, щоб його не виносили на береги річки, у посадки, тощо.
До 1 липня цього року усі мешканці міста мають укласти договори з КП "Моє місто" на вивезення сміття. Це своєрідна амністія для тих, хто ще не платив за сміття.
Після цього часу потрібно буде повертати і старі борги. Ось так на сесії підбили перші своєрідні підсумки сміттєвої епопеї, яка стартувала 10 травня під час громадських слухань.
До слова, у кар’єрі один день працював потужний трактор С-100, який більш-менш загорнув старе сміття, щоб знову не було підпалів.
Переглядів: 381 | Додав: Administrator | Рейтинг: 4.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]