Головна » 2013 » Червень » 16 » Купили два Газони
18:09
Купили два Газони



Недавно на нашому сайті та в газеті "Судововишнянський вісник" ми говорили про сміття і дороги. Розповідали про схід міста і про події під Дмитровичами.
Що змінилося за ці дні? Запитуємо міського голову Олега Мартинця.
- Якщо говорити коротко, то практично найбільш болючі питання вирішено позитивно.
Для вивезення сміття на Мостиський полігон, придбали два вживані ГАЗони. Зараз їх доводимо до ладу (треба наростити борти). Замість фіри і трактора, сміття збиратимемо автомобілем, є вже і водій. Звичайно, що це потребує більших затрат, а тому з 1 липня цього року  підвищуємо тариф за сміття тільки на одну гривню. 
Для порівняння- у Мостиськах люди платять 5.25 грн. з однієї особи..
Зараз сміття на день-два возимо на базу колишньої сільгоспхімії, де його частково сортують і найманим автомобілем возять до Мостиськ.
З першого липня при міській раді на громадських засадах працюватиме інспектор по екології, який матиме право подавати на адмінкомісію прізвища неплатників за сміття, яка їх штрафуватиме. Пильнуватиме ця людина, щоб люди не робили стихійних сміттєзвалищ, вирішуватиме інші питання, які стосуватимуться чистоти міста.
Тепер про дороги. Протягом цього часу мав багато розмов із заступником начальника Служби автомобільних доріг області, який дав слово, що цього тижня мають приступити до поточного ремонту дороги Передмістя - Дармолівка. Головне, щоб погода дозволила, бо не хочуть гроші викидати у болото і воду (за нашими даними до кінця тижня дощитиме).
Заступник голови райдержадміністраці Осип Гачак назвав навіть виділену суму грошей для цих робіт - 340 тис. грн.
Мушу сподіватися, як і ви всі, що дорожники дотримають даного слова, проситимемо і в Бога погоди...
І таке. Депутати, працівники міської ради минулого тижня ходили оглядати дорогу на Калужанах. Люди, які мешкають від ріки, скаржаться, що вся вода з дороги, заливає їм хати. Причина - не можуть вирішити питання, хто має почистити рівчак. Істина тут проста - біля своєї сітки мав би то зробити господар, той киває на міську раду або дивиться на сусіда. У неділю, коли газета була готова до друку, планували поговорити з людьми, чим можемо - допоможемо, але для чистки ровів  у нас немає людей.
Ідучи на вулицю Садова, звернули увагу на рівчак, який біля хатів на Кільцевій. Гарненько почищений, вода стікає до річки.
Випадково зауважили, що внизу церкви на дорозі вода вирвала яму, хтось запхав завбачливо гілляку, щоб туди не заїхав автомобіль чи велосипедист. Оперативно яму засипали щебнем, розуміємо, що то наш обов’язок. Мають так і люди підходити з розумінням до наведення порядку  біля своїх  хатів, а не кивати на сусіда.
Розмовляв Андрій Шот.
Переглядів: 403 | Додав: Administrator | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]