Головна » 2015 » Травень » 21 » Концерт для матерів та бабусь
20:54
Концерт для матерів та бабусь

10 травня у Народному домі відбувся концерт, присвячений Дню матері. Всі місця у залі були зайняті ще задовго до початку виступів. “Повболівати” за юних артистів, а концерт був підготовлений силами школи, прийшли батьки, рідні і знайомі. Виступив і уже відомий ансамбль "Жива струна" з БДЮТ.
Кожен номер був по-своєму гарний, когось виділяти не будемо, на фотознімках впізнайте юних аматорів сцени.
І коротко про історію свята матерів.
У 1908 році молода американка Анна Джервіс з Філадельфії у пам'ять про власну матір запропонувала присвятити один день у році вшануванню всіх матерів. Вона писала листи, стукала в державні двері і, нарешті, в 1910 році штат Вірджинія перший визнав День Матері як офіційне свято. Традиція швидко поширилася світом, адже всюди, у будь-якому народі, у будь-якій релігії або культурі, мати - це головна людина, світло та сенс життя.
В Україні День матері відзначається в другу неділю травня, свято було започатковано Указом президента країни від 10 травня 1999 року.
Напевно, символічно, що у цьому році День Матері в Україні припав на 10 травня, відразу після величного та сумного свята Перемоги.
8-9 травня українці згадували воїнів, які боролися з нацизмом, й разом оплакували мільйони життів, втрачених в тій страшній війні. Щиру народну шану у цей день відчули солдати сьогодення та волонтери, всі ті, хто виборює свободу України у жорстокій боротьбі із російською агресією на Донбасі.
Сьогодні вся Україна наповнилася світлом й тією силою, яка несе людям мужність та надію. Не ненависть, а любов веде українських воїнів у смертельний бій з агресором. Любов до матері, до дружини й дочки - до найближчих та коханих, заради яких, власне, так хочеться жити, захистити їх від біди та пригорнути до серця.
10 травня вшанували наших мам. Обнімайте, не чекаючи свят тих, хто з нами, згадаємо тих, хто пішов у вічність. Мамина любов й турбота були з нами від першого подиху й супроводжуватимуть протягом усього життя. Добро і мудрість, совість і вірність наших мам не дадуть нам помилитися або схибити у житті. Наші мами - наші берегині. А це означає, що ми нездоланні.
Цього дня багато матерів йшли з Народного дому з букетами весняних квітів, які їм дарували діти після свого виступу...

Андрій Шот.

Переглядів: 524 | Додав: Administrator | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]