Головна » 2013 » Червень » 16 » "Комендантська година" для неповнолітніх
17:33
"Комендантська година" для неповнолітніх
16 травня Верховна Рада ухвалила Закон про внесення змін до деяких законодавчих актів (щодо перебування дитини у закладах громадського харчування та сфери розваг у нічний час). Законом забороняється дітям віком до 16 років з 22.00 до 6.00 перебувати у закладах, в яких проводиться діяльність у сфері розваг, та закладах громадського харчування, якщо їх не супроводжує принаймні один з батьків чи інший законний представник дитини.
Також закон зобов'язує власників і посадових осіб розважальних закладів та закладів громадського харчування вживати заходів щодо недопущення у такі заклади з 22.00 до 6.00 дітей до 16 років, яких не супроводжують батьки чи інші законні представники, надаючи їм право вимагати у відвідувачів таких закладів документи, що підтверджують досягнення ними 16-річного віку.
5 червня Закон підписав Президент. Так що тепер школярам на дискотеки, а вони в нас розпочинаються після 22 години, вхід заборонений.
Дотримання Закону у місті зможе контролювати добровільна дружина на чолі з дільничим інспектором.
Переглядів: 652 | Додав: Administrator | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 Василь  
0
Порушення названих вище правил (відповідно до Код. про адм. правопоруш.)тягне за собою накладення штрафу в розмірі: 

1) в загальному випадку - від 20 до 50 нмдг (від 340 грн до 850 грн) - на посадових осіб підприємств (установ, організацій) незалежно від форми власності, громадян - власників підприємств чи уповноважених ними осіб, громадян - суб'єктів підприємницької діяльності;

2) у разі повторного порушення протягом року - від 50 до 100 нмдг (від 850 грн до 1700 грн).

Під заборону в законі не потрапляють заклади культури, зокрема, театри, кінотеатри, філармонії, будинки культури тощо.
Отже, припускаю що в нашому місцевому будинку культури ця заборона не діє...чи так це, чи не так - пропоную місцевим освіченим депутатам обсудити це на сесії міськради.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]