Головна » 2014 » Липень » 15 » Ярослав Дубневич звітував перед громадою
12:12
Ярослав Дубневич звітував перед громадою

Перед парламентськими виборами тодішній кандидат у народні депутати Ярослав Дубневич обіцяв регулярно звітуватися перед громадою. Уперше народний депутат дотримує даного слова, бо пам’ятаємо Біласа, Стецьківа і Шкіля, які після виборів забували про нас. Не так давно Ярослав Дубневич був у Мостиськах, тепер завітав і в Судову Вишню.
Про його приїзд були оголошення у місті, отці оголосили у церквах, але наша громада далі проявляє пасивність. Як зауважив присутній Роман Шуст, дивує відсутність у залі учителів, міських депутатів, лікарів. До речі, прийшов на зустріч депутат районної ради отець Іван Тиндик, з міських обранців був лише Володимир Литвинський. З району приїхали голова РДА Михайло Мартин і його перший заступник Юрій Дьолог, їм би теж можна було задати запитання.
Тепер про сам звіт. Перед початком, народного обранця вітали пластуни. Вони присвячували йому подяки і по завершенні. Старші люди говорили, що це нагадує зібрання комуністів, коли їм навіть за "сонце" дякували піонери. Приємно, що Дубневич допомагає дітям, але і йому було незручно перед присутніми.
Депутат спочатку проаналізував політичну ситуацію в Україні. Згадав події на Майдані, де він був з перших днів. У його наметі ночували, харчувалися і наші земляки, про це свого часу інформували на сторінках “Вісника”.
Приділив він і увагу сьогоднішнім подіям. До нас депутат приїхав зі Шегинь, де прикордонникам вручив шоломи і бронежилети. Дубневич недавно організував акцію по перенесенню через піший перехід бронежилетів і шоломів. Поляки дозволяють перенести лише один комплект на особу, для індивідуального захисту...
Щодо депутатської діяльності, то вніс на розгляд 26 законопроектів. Останні - про збільшення кількості днів перебування  на Україні автомобілів на іноземній реєстрації (з 5 до 30). Розгляд законопроекту у раді блокують регіонали, бо так ніби захищають українського виробника. Другий важливий законопроект, щоб відрахування від підприємств, які знаходяться на території міста, залишалися нам.
Розкритикував він дії підрозділу "Донбас", який недавно замість того, щоб бути на сході, охороняв, не знати від кого, депутатів під час сесії.
Фракція "Удар", до якої  входить Дубневич, за те, щоб провести дострокові парламентські вибори.
Далі були запитання. Тріска поцікавився чому кошти від продажу приміщень лікарні пішли у район, а не залишилися для потреб лікарні. Бив у тривогу, що матрасів, постелі, яку виділив депутат нашій лікарні, вже немає. 
Ярослав Дубневич сказав, що з тим потрібно розбиратися, і потішив - незабаром у нас буде сучасна "швидка", такий автомобіль напередодні передано Мостиськам.
Петро Бієнський підняв питання про перейменування вулиць Піонерський провулок, Терешкова і Лермонтова. Говорив про страшний стан головної дороги. Заступник міського голови Зіновій Бохонок (мер у відпустці) інформував, що своїми силами ремонтуватимуть дорогу, а щодо перейменування - немає ініціативи мешканців цих вулиць.
Роман Шуст нагадав про святкування 100-річчя від дня народження Степана Чміля, а Народний дім у страшному стані, хоч це лице міста. Треба, щоб і люди впорядкували територію біля своїх будинків, де проходитимуть урочистості.
Петро Фіцич обурив присутніх тим, що задавав запитання у шапці, а зміст їх був: чи знає депутат як діти здали випускні тести. Певно мав на увазі той факт, що по Україні низький рівень знань. Так, математику не здали  43 відсотки випускників.
Михайло Крук був стурбований тим, що не всі виплати одержують педагоги, просив депутата мати це питання на своїм контролі. Разом із тим Роман Шуст додав, що такі питання не цікавлять наших педагогів, бо жоден не прийшов на зустріч з депутатом.
Юрій Дьолог дивувався тим, що існує якась "ворожнеча" між Мостиськами  і Судовою Вишнею. Як не буде існувати, коли продали приміщення лікарні, а гроші залишили в районі.  Ярослав Дубневич пробив кошти для району, а місту з того нічого не  перепало. Районна рада ніяк не хоче передати на баланс міської ради Народний дім, це питання ініціював свого часу Роман Шуст, так зробили в Комарно.
Розмова з депутатом продовжилася і надворі, бачите на знімку.

Андрій Шот.

 

Переглядів: 442 | Додав: Administrator | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]