Головна » 2014 » Січень » 15 » Ярослав Дубневич на барикадах
20:30
Ярослав Дубневич на барикадах



На одному з недавніх, організованих громадою міста, народних віче, до мене підійшли дві жіночки із запитанням:  "Де наш народний депутат Ярослав Дубневич, чого його ніде не видно на Майдані, що він робить?" Тоді конкретної відповіді дати не зміг, бо дійсно інші виступають із екранів телевізора, їх всі бачать, а нашого обранця не видно.
Мене, не буду гріха таїти, після цих запитань також огорнули сумніви. А тому, при першій же можливості, а це було 4 січня, коли в черговий раз разом з іншими жителями міста (Васьків Романом, Будзином Володимиром, Федечко Ігорем та Грабовим Романом) поїхав до Києва на Майдан. Василь Сюмак, який  вже перебував на Майдані разом з Володимиром Шаловило,  зарезервували нам місця для поселення в Жовтневому палаці, де організаційними питаннями займалися люди із ВО "Свобода".
Прибувши в Київ на Майдан, зареєструвавшись та поселившись в вищевказаному палаці, я поставив собі за мету вияснити та знайти відповіді на ці  питання.
У телефонному режимі вияснив, що на Майдані з боку Хрещатика, вздовж барикад і вище, були розкинуті намети партії "Удар". Кожна область мала практично свій намет. Штаб Львівської організації партії "Удар" знаходився якраз в наметі Дубневича. Ми пішли туди, я вияснив, що і Я.В.Дубневич, і його "права рука" В.М.Ліщинський, відпочивають після нічного чергування і будуть ближче вечора, бо знову заступають на нічне чергування. Я не хотів тривожити Ліщинського, але він сам якимсь чином дізнався, що ми є на Майдані, о 20 годині вечора мені зателефонував і попросив підійти до штабного намету.
Після нашої зустрічі, ми зареєструвались ще і в нашому штабі, та були попереджені, що всі будемо задіяні вночі на чергування з половини дванадцятої вечора до третьої ночі. До речі, ми задіювались і ВО "Свобода" і  партією "Удар", бо були зареєстровані і там, і там.
Ярослава Дубневича  ми побачили біля половини першої ночі, він сам до нас підійшов, коли ми вже чергували біля барикад разом з  народним депутатом Гінкою. У теплій, дружній атмосфері поговорили з п’ятнадцять хвилин а потім Гінка та Дубневич пішли Хрещатиком до перших барикад вирішувати питання пропуску сміттєзбиральної техніки на територію Майдану, бо "даїшники" блокували під’їзди до Майдану та спеціально не пропускали техніку. Депутати самі сідали за кермо машин і таким чином "зі скрипом" вирішували цю проблему. Після чергування ми всі пішли в штабний намет погрітися, там же застали Дубневича і Гінку, які займалися питаннями з продуктами для кухонь.
До чого я це все розповів? Лише для того, щоб було зрозуміло -  для функціонування Майдану є дуже багато роботи, якої, на перший погляд, не видно. Усе це, що ми бачимо по телевізору, це лише вершина айсбергу, навіть спершу не можна це побачити і з самого майдану, а вже з позиції Судової Вишні і тим більше. Майдан це дуже складний "організм", а ми всі лише його гвинтики і кожен має на своєму місці виконувати те, що може, не чекаючи взамін, якоїсь особливої уваги, чи шани.
Олег Мартинець,
учасник майдану.




Переглядів: 537 | Додав: Administrator | Рейтинг: 3.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]